Jump to content
Българският форум за музиканти

Съвет относно електрическа китара


boywalking

Recommended Posts

апетита идва с яденето,като понапреднеш със свиренето ще ти се поиска да си купиш нещо по истинско,искам да ти кажа ако имаш време и възможност небързай ,посъбери пари и си купи инструмент който си струва макар и втора ръка ,иначе тояги колкото щеш на пазара.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз като собственик на Cort 210G съвсем откровено бих те посъветвал да си купиш втора ръка китара. От вече 3 години имам този Корт и не си спомням момент, в който да не съм се нервил от нещо, било то от свръх гадното тремоло, което блокирах или липсата на какъвто и да състейн ( продължителност на тона, когато изсвириш дадена нота ). Там където ляга "петата" на грифа в "джоба" на тялото имаше парче хартия, да не обяснявам адаптерите колко са зле и колко шумят. Cort 210 е наистина за хора, които тепърва се учат да свирят и би свършил повече от чудесна работа за напълно начинаещия. Pandoki се опита да обясни горе долу същото - по-добре втора ръка китара, вместо инструмент, на който след време ще трябва да му се сменя целия хардуер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разцъкай примерно Ebay, доста често излизат някои нелоши стари японски китари.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе Мен ти колко китари си купи от Ebay че даваш съвети или трупаш само мнения.

Тука в България изпадат готини китари ако искаш китара.

 

Аз от ибея в Англия съм си купувал Китара+Маршал кубе с 12+ ZoomG2.1 за 85 лири... Общо ми стъпи с транспорта на 250-280-290 лева... Но ако не бях отворил кабето да видя какво е отвътре с първото включване щях да го изгоря. Трафа се беше изпрошнал и се клъмчбичкаше вътре и се бяха скъсали 1-2 жички на вторичната. Първичната дава ток и вторичната гори нещо вътре...

 

Търсиш, гледаш, смяташ, няма отърване от G.A.S.!

 

Така че трябава да се прави сметка... Дали от там, дали от тука... Един рефрет на гриф при лютиер е 150 лева...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Колеги, свърши се с търсенето на китарка.... от съботата съм горд собственик на това - http://www.muzikalen...og/id/1413.html

Изключително съм доволен като звук и външен вид, за моите скромни умения китарата е супер перфектна. Един приятел, който просвирва от време на време я пипна и даде положително мнение. Още не мога да и се нарадвам, цяла неделя не съм я оставил, тръпката е уникална...

 

 

 

Единствено ме интересува, понеже моят познат ми каза, че екшъна бил малко висок и трябвало да се смъкне... това мога ли да го настроя аз или в магазина да ходя от където съм я взел ?

Редактирано от boywalking
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако мислиш, че си малко от малко сръчен и интелигентен и сам можеш. Разчети се малко първо обаче, има доста изписано в нета.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.