Jump to content
Българският форум за музиканти

Екстравагантно свирене


vlex

Recommended Posts

Докато търсех нещо друго из нета попаднах на тази картинка

steve-vai-move.gif

и се зачудих какво е общественото мнение за екстравагантните начини на свирене, специфични походчици и други видове сценично поведение освен че обикновено са толкова шантави че събират очите на публиката. Или пък може би това е начин да замажат положението от свирнята си със малко body language? Очаквам интересните ви впечатления и мнения ;) Използвате ли и вие подобни при сценичните си прояви? И ако да акк реагира бг публиката (пък и хората останалата по света) и т.н.

Редактирано от vlex
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Винаги адски ме е забавлявала мисълта за тва движение, първо си го представям как го прави някой пич, забравил, че китарата му е вързана с обикновен кабел, а не wireless и второ - още по-забавно, да го прави някой пич, забравл, че се намира на сцената на о!шипка, което неминуемо сдобива близките двама до него членове на бандата с разбити носове. ;)

Редактирано от VOSTOK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

HAHAHA много ще ми е интресно, ако някой го направи без страплокове на китарата ;) Някой от публиката ще се зарадва с нов инструмент май май ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако са изпълнени добре,винаги са много ефектни такива номерца с китарата.Наистина могат да шашнат публиката....Но това с въртенето около врата съм забеляза ,че много музиканти го правят по сцените .

Иначе аз вкъщи пред огледалото тренирам разни по-екстравагантни начини на свирене,обаче вече не смея да си въртя китарата около мене,защото веднъж пострада много брутално заради тъпия колан,който се откачва често ;) :guitar:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой от публиката ще се зарадва с нов инструмент май май ;)

Или с екскурзия до болницата... ;)

 

Този номер не ми харесва. По-ефектно е да се свири със зъби. Също така и с китара зад гърба/главата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Винаги е било по-готино да правиш разни движения докато свириш отколкото да стърчиш като дърво на сцената (особенно полезно при по-лесни песни като smoke on the water защото и самият ти изтъпяваш на рифа) Публиката се кефи на такива "изпълнения" :lol: Остава вече да решиш кои движения те кефят най-много и действай:metalist: :guitar: :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Аз пък не обичам много да се кълча, даже въобще. А това на картинката да ме карат няма да го направя. Незнам защо, но не ми допада това да съм на сцената и да правя някви стойки. Предпочитам нещо по-консервативно и по-спокойно. Някво "разхождане" в такт с музиката, потропване(то станеха някви тиролски танци) нещо такова-сещате се. А и разбирасе култовото мятане на главата( ако има и дълга коса ще е супер :metalist: ) и такива неща :green: аз съм пестелив не прекалявам :lol:

Редактирано от Child^in^Time
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

е аз понякога се вревземам, ама чак до мятане на китарата така не вярвам да стигна, сякакви други щуротии съм правил, сигурно отстрани изглеждам като идиот, ама не ми пука - аз се кефя, а и така ми е по-лесно да усещам ритъма :lol:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Бе деа знам мисля си че на човек ако му е кеф.........и усилвателите да ебе дето се вика :lol: От там на татък нещо ако не му е в стила....не му е присъщо нема що да се мъчи да праи некфи неща....... просто да си свири и толкоз :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

трика означен с "B" е от специалитетите на Лайхо и по принцип кефи, ама на един лайв като се опита да го направи китарата му се заби в г*зъ :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това си е чиста проба цирк - като Хендрикс едно време - прави се че свири с уста, пък всъщност свири само с лявата ръка.

 

Ако движението е нещо което действително свири съм съгласен, но ако е само за гъзария си е по скоро простотия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или по-скоро поза, която обаче забавлява както теб, така и публиката ти. или трябва всичко да е максимално ефективно и да не се радваш на момента? защото аз докато свиря по-рядко си гледам техниката и по-често просто се забавлявам :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

или по-скоро поза, която обаче забавлява както теб, така и публиката ти. или трябва всичко да е максимално ефективно и да не се радваш на момента? защото аз докато свиря по-рядко си гледам техниката и по-често просто се забавлявам :P

Което е смисъла на свиренето. Важното е всички да се забавляват.

 

Ефектно е да се лигавиш така с китарата. Друго е като свириш Черно Фередже - което само по себе си не е нищо сложно, но когато е зад главата например, е ефектно и забавно. ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.