Jump to content
Българският форум за музиканти

Избор на бас кабинет. Съвети


Moosekiller

Recommended Posts

Здравейте, съформумници пускам тази тема за да получа някое друго адекватно мнение.

Възнамерявам да си купя бас кабинет подходящ за усилвателя ми - Laney DP150.

Ето спецификациите и снимка (не е снимка на моя, просто намерих снимка на същия усилвател из нета)

 

накратко - 150w; 4Ω; 11 band graphic equalizer; limiter; noisegate; gain и тн... за годините и класа си е страхотен! Включвам го дирекнто в централното през вградения D.I. и звука е чудесен но не мога да свиря вечно през централното...

 

Очаквам да ми дадете някакви предложиния за колони с минимален импреданс 4Ω и подходяща мощност.

Кое е по-добре да гледам нови, втора употреба, разни от магазина или самоделките на родните майстори?

Знам че през динакорд могат да се правят поръчки от http://www.thomann.de с безплатна доставка, затова огледах немския сайт и си харесах ето това. Спред вас струва ли си парите? Вземете в предвид че използвам 5 струнен бас и се стремя към кристалния звук на low B string.

Бюджет - около 400лв.

Редактирано от Moosekiller
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тази колона е добра, но при изписване от Томан има малка подробност - трите "парички" пред цената трябва да са зелени, показва складова наличност. Има ли поне една жълта нещата се усложняват и от Динакорд отказват да направят поръчката. Разгледай внимателно, има достатъчно други предложения с подобни цени. Вариантът 2 х 10" + хорна е оптимален. По-нататък може да прибавиш още една колона с 15", "по-тромав" говорител за още по-добри и плътни ниски.

От моментните наличности на Томан бих ти препоръчал тази колона, преди месец пристигна за мой колега и е учудващо дабра за смешната си цена.

http://www.thomann.de/de/harley_benton_bb210t.htm

Аз лично бих предпочел това Хартке и смятам да го поръчам другия месец, предимство са малките размери и ниско тегло.

http://www.thomann.de/de/hartke_210_tp.htm

Ще се радвам ако съм ти бил поне малко полезен.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забелязах, че я нямат в наличност но също така пише че очакват доставки на 30.10.2012, което е само след 5 дни. Аз се спрях на това Peavey не защото съм голям фен на марката или защото много ми се дават 240 евро, ами защото това е най-евтиния вариант на 4 ома в този сайт.

И на мен много ми харесват тези Хартке - евтини, леки, пък мощни и надеждни, но с този усилвател който при съпротивление от 4 ома има мощност 150w, а при 8 ома пада на 100w хич не ми се ще да е такава колона.

Мерси все пак за отговора. Навеждам се на мисълта дали да не го продам този усилвател и да си купа нещо произведено след ледниковия период... може би комбо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Въобще не се притеснявай он осемте ома, колоната ще свири достатъчно силно. Пък и няма да озвучаваш стадион с нея. Защо трябва да се набутваш с повече кинти, слеуд като Хартке е по-добрият вариант? Погледни и колоните с 4 х 10", цените им не са много по-високи и напълно се вместват в твоя бюджет. Тогава гарантирано ще думка яко.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За малко под 500 лв. взех за момчетата дето идват да свирят при нас в рок клуба в Чирпан ей това кубе на Ampeg модел SVT 410 HLF Classic.

 

 

ampeg_face.jpg

 

Оригинално американско е и има убийствен саунд ...горещо ти го препоръчвам !!!

Доста банди са идвали при нас с различни марки бас апаратури, но по-добър саунд от този бокс не съм чувал ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ампегът е наистина класика и звучи жестоко, само дето при бюджет от 400 лв... надали стигат и за втора ръка такъв в работещо състояние.

 

ПП: Явно си имал късмет при покупката на твоя, но принципно работещ такъв под 700-800 лв май не съм срещал.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всъщност късмета е за пичовете дето ще свирят на него ...иначе бокса е в перфектно техническо състояние говорителите са като нови ..Made In USA произведени от Еминенс по поръчка на Ампег. Добрата цената беше най-вече заради забележки по въшният вид. Преди да го получа планирах да го направя като ново с полиуретанова текстурна боя ...обаче като дойде се оказа, че с тия охлузвания изглежда много хипарско като на Васко Кръпката гащите ... пък и му придават малко винтиж дизайн ...та реших да го оставя така ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако някой има интерес въпросната глава се продава. Сега ще пусна тема и във съответния раздел на форума.

Редактирано от Moosekiller
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Amp-a вече не е моя собственост, ако някой модератор на форума прочете това, може да изтрие цялата тема и без това в нея няма нито един съвет за кабинет на 4ома. Благодаря на всички за отговорите.

Редактирано от Moosekiller
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.