Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос от лаик, простете за тъпия въпрос!


Iskri

Recommended Posts

Леле колега, още ли се мъчиш с това?!

1-това че си със 7-ца и е добре и не е.

2-провери дали всичко свързано със звуковата карта е инсталирано.

3-изясни си какво точно искаш да правиш. По мое мнение за свирене в реално време не си направил най-добрият избор за софтуер.

4-има и още, но първо приключи със точка 2-3. за asio, host и др. пинизи допълнително

Редактирано от BASHMAISTORA
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Башмайсторе, какъв колега съм ти?! ;) Лаик, та дрънка. При това жена. Да, ама мъжете, които са "оправяли" компютъра, не знаят нищо.

Това, с което се сблъсквам е следното:

1. С лаптоп е много по-неприятна работата с музикални програми. Ето, с големия компютър си правех записи на лекции по скайп и нямах проблеми да изключа някой микрофон или звук - от Master Volume има толкова възможности и за Record, за Playback, фронтални и други микрофони.... А сега с лаптопа и Windows 7 има само един миксер волум и възможност да регулирам звука на всяко включено приложение. Но какво ли не правих - записите стават неприятни, като в канал, тихи, а аз си чувам записано и дишането. Ходих от Control Panel / Sounds и правих проби с изключване на звук, но хем са малко възможностите, хем при всичките все аз се чувам и всичко в стаята, а най-много да изключа звука от компютъра. Така и не му намерих решението?!

2. А кой софт да избера? Целта ми е и да свиря директно, и да записвам, да вкарвам ноти с клавиатурата, а не с виртуалната такава в музик.редактора.

3.Но засега проблемът е в звуковите настройки, защото би трябвало (според Хелпа), ако не съм избрала конкретен изход, то да свири през звуковата карта, а такъв звук от програмата не излиза. Иначе звуковата карта си работи, защото всички други плеъри свирят, както и чувам от Скайп и сайтове...

Откъде другаде се пипа, настройва звука, освен от Control Panel/Sounds?

Редактирано от Iskri
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не изчетох дискусията, затова може да кажа нещо вече казано, но без изобщо да съм спец имам малък опит в тия търсения, така че:

Щом е с USB, то връзката с компютъра си е чрез него - или е plug and play или има някакъв драйвър, който си върви с клавиатурата. Тия програми, които са изброени горе в дискусията, са май (според дефинираната задача да просвири) излишно тежки и трудни - доколкото разбрах в случая май не са Ви нужни.

Необходим Ви е някакъв простичък витруален синт, - лек, за да работи нормално през звуковата карта на компа.

Ако е само за свирене - препоръчвам от сърце FM8 и 4true pianos. Не помня вече откъде ги свалих - зарязах вече пианото :-) и опитите да се науча - но ги има на доста места, със сигурност в pyratebay.

Първото ползва за блендите си sysex файлове, с които е пълно из нета - те му дават разл. звуци - лесно е за работа, трябва само да се настрои за клавиатурата и да си я разпознае като се качи софтуера.

Аз го качих преди време и за 1 час, без да съм спец, го напълних от нета с всякакви звуци, бленди и други глупости -имам вътре сигурно 100 пиана, 100 органа и т.н. всякакви работи, разбира се повечето излишни - щом аз го направих, значи трябва да е лесно. :-).

Другото нещо е още по-просто и леко - има четири пиана - рояли и т.н. Според мен са много готини.

Има ги и двете в разните торент тракери. Качват се лесно, обикн са с кейген.

Не знам доколко обясних, но ако ги намерите и ги свалите(прочитайки указанията за инсталиране, ако има такива) ще си се справите и сама, според мен.

За записи не знам - не съм опитвал засега.

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опс, извинявам се за грешката, но май не сме свикнали дами да се навъртат във форума :blush:

От скромния опит който имам със Уин7, съм забелязал, че за звуковите карти ширпотреба като realtek hd audio, уин-а си закача сам драйвер но не и мениджъра.

След това трябва да откриеш къде във настройките на картата се задават ....така да се каже миди звуците - MIDI music playback и на първо време му задаваш да е microsoft gs wavetable sw synth. след това във която и програма да избереш за MIDI OUT задаваш microsoft gs wavetable sw synth. Ако се затрудняваш дръпни си teamviewer-а и ме потърси във скайпа

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.