Jump to content
Българският форум за музиканти

Има ли софтуерен адаптер за 32 bit VST към 64 bit OS/DAW


salt

Recommended Posts

Здравейте,

Интересувам се от софтуер, който да "адаптира" 32 битови VST приложения към 64 битова операционна система и Digital Audio Workstation -Cubase 5. Тъй като имам серизоен проблем с рам,процесор и хардуера ми на този етап е ограничен се насочвам към закупуването на нов ноутбуук, който ще с corei7 и 32GB ram и за да изпозлвам ресурса му напълно, ще трябва или да работя с 64 битовти плъгини, или да адаптирам старите си, тъй като имам стари неща,които нямат 64 битов еквивалент бих искал да ви попитма дали знаете програма за "адаптиране" на 32 битови плъгини към 64 битова среда,която сте тествали на собствеанта си или чужда машина под Windows7(64 битов) и работи надеждно.Не държа програмата да е фрийуеър.Благодаря ви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Предполагам визираш използването на 64bit версията на Cubase 5. Чувал съм, че хората използват jBridge, но мисля че има и някакви други варианти. Не съм сигурен колко е надеждно обаче.

Лично аз не съм се занимавал, понеже никога не съм използвал 64bit Cubase, а за момента не виждам причина да използвам. С Win7 64bit и Cubase 5.1 32bit съм. От към хардуер - лаптоп с i7 2630QM, 8GB DDR-III 1333, най-обикновен hard disc. Никакви проблеми не съм имал с ограничение от към хардуера. И в най-тежките ми сесии, Cubase използва 2GB ram. Заради твоята тема, реших да си направя експеримента нарочна да напълня една сесия яко с vst-та. При зареждането на 7 варианта на Spectrasonics Trilian (едни от най-качествените в момента bass guitar семпли - 35GB е комплекта), сесията работеше без проблеми. При зареждането на 8-мия инструмент обаче, стана невъзможно влизането в настройките на vst инструментите, иначе си свиреше нормално. При тази ситуация Cubase заемаше над 3.5GB, някъде там е ограничението на 32bit версията на Cubase. Също пробвах варианта със 7 версии на Trilian и доста версии на Guitar Rig 5. Чак при 14 версии на Guitar Rig започнаха проблемите, което този път се изрази в претоварване на ASIO драйвъра. При никой от вариантите процесорът не се товареше особено.

Извода за мен е, че доста трябва да се препълни една сесия, че да се удари ограничението на 32bit Cubase. Все пак теста който направих, беше с доста тежки от към ram семпли и китарен amp емулатор, във всеки вариант на който бях заредил прилично тежки preset-и. В нормална сесия никога не ми се налага да ползвам такъв брой тежки vst-та.

И като цяло знам за доста хора, професионалисти дори, които нямат проблеми с 32bit версията на Cubase. Също имаш варианта да замразяваш писти, на които вече си оправил настройките, така че да не хабят ресурси.

Не съм сигурен колко има смисъл да вземеш лаптоп с толкова много ram. Разбира се, повече ram никога не е излишна, но е спорно колко от нея реално ще използваш.

Редактирано от Mairomaster
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ти за отговора.А Cubase 5 в 63 битова среда колко рам "вижда"? Всичкия наличен или ограничено количество.Аз работя наиситна с много плъгини и целта ми е да постигна капацитет от 40 индивудиални плъгина с 24 аудио трака с по 5-6 ефекта на всеки трак (индивидуално заредени).Поняког ами се налагат и повече писти,тъй акто музицирам изцяло с VST-та и дърпат много рам и процесор.

Редактирано от salt
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колко вижда, зависи дали е 32bit версия Cubase-a или 64bit. Ako e 64, вижда колкото ram свободна имаш, ако имаш 15GB, вижда 15GB. Ако е 32bit версията, в сависимост от настройки на windows и конкретната конфигурация и операционна система, може да вижда от 2GB до 4GB (на теория 4GB e максимума). Иначе от практични съображения, версията на Windows трябва да ти е 64bit при всички случаи. И аз не съм толкова наясно с материята обаче, хубаво е да се поразчетеш из интернет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

понеже въпроса е по принцип, а не за кюбейс, ще се намеся....

Самплитюд PRO X 64 бита си инсталира и 32 битова версия , а също така и един VST Bridge. След това е безпроблемно пускането на каквито и да е 32 битови плъгини и инструменти в 64 бита.

Кюбейса няма ли инсталатор за подобен бридж?

поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Да и лоджика,про тулса и сонар даже.Като цяло не знам 64 битова операционна система и/или програма които да работят на 64бита и да не потдържат 32 бита.Ако е обратно - да подкараш на 32бита операционна система 64битово приложение няма как.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.