Jump to content
Българският форум за музиканти

Подобни семплери като акаи мпц


Recommended Posts

Искам да попитам дали има подобни семплери като акаи мпц500 или 1000 може с по малко екстри на по достъпни цени?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не знам какво разбираш под достъпни цени. Доста по-евтин и добър вариант е дръм пад/миди контролер и софтуер.

Лично аз работя и с двете, и да наистина чувството при пада не е същото, но върши добра работа пък и няма нужда от тракинг :drummer:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също ползвам миди контролери но,примерно за някакви по дребни неща,за да не ми се налага да мъкна лаптопи,звукови карти, и контролери си мислех за нещо подобно примерно на акаи мпц500 или 1000

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MPC1000 дава проблеми с падовете. MPC500 e ok, или пък някои от старите модели на MPC. Ако изчакаш малко, съвсем скоро на пазара ще излязат и най-новите MPC-та на AKAI, които ще са на сравнително достъпни цени, като това например: http://www.thomann.d..._mpc_studio.htm или пък още по-евтин вариант, който обаче работи с iPad: http://www.thomann.d...kai_mpc_fly.htm

 

А пък ако имаш лаптоп ти е достатъчна една такава дреболия - http://www.thomann.de/de/native_instruments_maschine_mikro.htm и пак ще ти е доста по-компактно от което и да е от старите МПЦ-та ;)

Редактирано от onyx
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

MPC 1000 само първите ревизии дават проблем с падовете. Следващите, които имат pad upgrade-а нямат такива проблеми. MPC 500 има дисплей като на елка.

Бих препоръчал втора ръка или mpc1000 с jjos (която добавя много нови функциии и го превръща в много мощен семплер), или mpc2000/2000XL.

Редактирано от doc
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Да и аз щях да кажа че на МПЦ1000 падовете са сменяеми, както и на МПЦ500. Ако се разтърсите добре ще намерите доста тунинговани МПЦта из нета къде на снимки къде за продан. По-евтина алтернатива на МПЦ ако търсиш хардуеърен семплър с падове е Roland SP-404 а на MPC1000 аналога е Roland SP-555. Другото не го закачайте. Но на Роландите падовете са по-гадни - едни твърди пластмасови са и не знам дали има сменяеми, освен това са доста по-малки, съответно трябва да сте по-точни с пръстите ако ще правите живо изпълнение. И който не знае да има предвид че новите МПЦта са само контролери, а не самостоятелни хардуеърни семплъри, както са досега съществуващите.

 

Е, ако си търсиш "семплър" дето да ти е контролер и ще го връзваш с лаптоп, новите МПЦ-та или Maschine са оферта, както обаче се получава и със всеки МПЦ-подобен МИДИ контролер.

 

Най-евтината алтернатива за нова машина е Akai XR20, което прилича на МПЦ500 но НЕ Е семплър, а само дръм машина. Имам го от известно време, не е лоша играчка но както казах, не е семплър. За сметка на това обаче с него бийт се прави за секунди.

 

Ако вече целиш втората употреба - дъ скай ис дъ лимит. Има всичко из нета.

 

Е и най-важното де - зависи каква музика ще правиш. МПЦ-тата са легенда в хип-хопа. Роландите никой за нищо ги няма, просто Акаи са ги издухали тотално. Maschine гледам е в графа хип-хоп/електроника. А за чиста електроника - там вече е космос и има други машини.

Редактирано от RaverWild
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

По-добре спести за МПЦ, а не се цигани. Който си мисли че е само за хип-хоп значи не е пипал такова. То е къде къде по-лесно да направиш 4X4 бийт

 

Имал съм МПЦ 2000, сега имам 1000 (с нови падове), пробвал съм и 2500 и 5000 и не искам да чувам за друг семплер/сикуенсър. Освен че звука се запазва с оригиналното качество като семплираш, сикуенсера има  толкова възможности като примерно сикуенсерите на Yamaha. Единствено компютър има повече опции, но докато стигнеш да напълниш паметта на сикуенсера с 100 000 MIDI events, ще се озориш, въпреки че ми се случи миналата седмица на сет с 39 парчета :metalist:

Ако се разровиш ще намериш 1000 за около 700-800 лева, дори и по евтино. За да спестиш 200-250 кинта ще купиш машина с една четвърт от възможностите на половин цена.

Задължително си купи 128 Mb памет, ако си подрязваш семплите добре, може да събереш 1600 парчака вътре които да конфигурираш в пресети (програми в Акай) и да свириш през МИДИ.

 

JJ OS е хубава, но аз не съм я инсталирал, главно заради мързел, пробвах безплатните версии, става, ама от 10 години съм с Akai операционна и не ми с учи наново. Доколкото знам с последните версии на JJ, падовете получават последователни нотни номера и стари програми и сикуенси не работят.

 

Успех

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е аз като му писах за хип-хопа не съм казал че само за това стават. Писах че са "легенда в хип-хопа" в смисъл че най-вече там ги ползват. Но основното е той за какво го иска. Примерно аз си взимам думите назад за Роландите. Верно МПЦ съм пробвал само в магазина и нещо не ми пасна, но си бях планирал да си купя по-евтиния Роланд и вече съм с него от 3 дни. Ужасно е прост и ако примерно ти трябва функционалност по-добре иди си купи Акаи, обаче мен ми трябваше нещо малко, леко, задължително с СД-кард слот и ефекти на него и ми трябваше като подържащ семплър щото имам друг за основната работа. Да си кажа обаче никак не е зле машинката и ефектите са готини. Дори става не само за подържащ. В момента го разучавам. А падовете си се оказаха гумени, не са зле но тия на Акаи са по-готини. Просто хода им е по-различен, плюс че не са велосити-чувствителни, което мен никак не ме бърка щото не си играя чак толкова.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.