Jump to content
Българският форум за музиканти

Yamaha Dx...


Recommended Posts

В руския фенсайт на Жан-Мишел Жар пише, че когато през 1983г. се е появил ДХ-7, е превъзхождал всички свои съперници в продължение на три години! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, вероятно ама ние бяхме малки и нямаше как да ползваме да не говорим за цените на тези неща през 80-те..Между другото понеже и на други места по форума срещнах спорове кой синт е по добър ще кажа, че не може и не трябва да се сравняват различни модели и марки "свирки". Сравнявайте само сериите и наследниците на модела. Всяка машина има предимства и недостатъци и най важното-понеже споменахте ЖАН МИШЕЛ ЖАР - той както и много други известни като него са давали посоката на производителите какво им трябва за да свирят и как да го организират по панели, функции и т.н. Което означава, че развиването на техниката е паралелно с потребителя. Има различни течения във всичко. Първият дигитален пулт е звучал като консервна кутия - но е най-добрия за конкретната си година дигитален пулт. От него се е родил втория и т.н.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оуу, цените са били убийствени, Корг М-1 през 1988 г. е струвал 4000 долара, но е бил първата глобална работна станция и също е надминал за малко останалите производители. Не правя сравнения, за нас е по-добре да има конкуренция между производителите. Друг е въпросът че и сега новите свирки не всеки може да си ги позволи :greenball:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

По това време за музикантите от източна Европа съществуваха две търговски къщи, които продаваха музикалните инструменти на по-евтини цени. Например през 1986 год. синтезаторa Korg DW8000 струваше мжду 4500 и 5000 марки в магазините на Западна Германия, а в музикална къща Lankowski или при Ванко Филибето, който тогава нямаше музикален магазин, а продаваше свирки на нашего брата бедния музикант от мазето на жена си в Zwingenberg на лизинг (тогава тази дума въобще не беше известна) с 5% лихва, та този синтезатор за нас струваше 2800 марки. Полякинята Langowski също даваше на изплащане само срещу честната дума на член от оркестъра, когото тя познаваше естествено от преди, но без лихва. Мисля, че Korg M1 през 1988 год. можеше да си купим за 3000 марки пак от същите тези места.

Това е положението!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам, имах Vermona SK-86 - в музикалните магазини беше 2500 лв... за сметка на това пък трябваше да я носят двама :curse: Но само това ли се продаваше в Бг по това време? :curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А що беззвучни...как хубаво си звучаха всичките генератори едновременно, и как си се прослушваха по дългите жици...бая години минаха преди да поставят качествена "прослушка" на генераторите по семплите имитиращи ADDITIV-ните органи. А имаше някъде из форума коментар на теглото на големите MIDI клавиатури...някой помни ли колко тежеше една ВЕРМОНА с двойна клавиатурааааааааа-а-а-а :curse: Ей хора не забравяйте че 1 лев беше 1 долар. За 2500 лева Вермона= Roland D20 - със 8+1 трак секвенсер. :curse: Малеееееее. И после що куца БГ продукция. Ми то хората без реален опит бе.. уф не искам да си спомням.

Редактирано от jabatajabata
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.