Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
The_voice

Проблем с Digigram pcx924

Recommended Posts

Здравейте, в малко студио ползваме две такива карти, но и двете правят въртели...

Проблемите:

- При просвирване с някакъв софтуер (WaveLab примерно) картата не ще да свири с нищо друго. Трябва да затворя програмата, за да може картата да се "освободи". Това важи и за всички плейъри, което си е дразнещо.

- Когато цъкна на бутона PLAY на който и да е софтуер, има едно "замисляне" от около секунда, преди да започне да свири.

- Когато минимизирам прозорец на активен плейър (този, който свири с картата в момента) се получава едно "хлъцване".

- По някога, на неопределено време виндовса губи катрата като девайс и трябва да рестартирам компа.

 

Картите са Digigram pcx924 на PCI, ползват се единствено за плейване, драйверите са последните от сайта (предвид, че тези карти не се предлагат вече), а Windows-a е XP home.

 

Въпросът ми е к'во да ги пра'а? :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега абсолютно разбирам проблема ти, тъй като и аз им ям попарата на тия Digigram карти в едно студио. :) Само, дето там сме с VX 442 и mixart моделите, но предполагам, че е абсолютно същата ситуация и при тебе, та съвета ми е следния - преинсталирай XP- то обаче с professional. Home версията не е за студийна работа. След това инсталирай картата и без ъпдейти на уина виж как се държи. Ако всичко е наред и не си я губи както преди, почни много внимателно с ъпдейтите на порции, като слагаш restore point след всяко ъпдейтване. И внимавай какви програми инсталираш, тъй като някои си слагат разни неща по уиндъуса и пак може да загубиш драйвера. Проблема при тия карти е, че драйверите им са спряни от поддръжка някъде преди 4-5 и повече години и с обновяването на ХР-то вече не се разбират добре с него. Относно проблема с плеърите виж дали не е от настройка на драйвера - избирай ASIO версия в уиндъуса или софтуера ако има. Не мога да ти помогна със съвет относно интерфейса на драйвера ( програмата му), защото на всеки модел от тая марка програмата и настройките са коренно различни, което е мега дразнещо. За Wavelab не знам, но за да свири друг плейър с отворен Cubase в Device Setup в Vst Audio System, отметката Release Driver... трябва да е празна. Дано да съм помогнал.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Колега, благодаря за насоките!

За съжаление проблемите са малко повече, както всичко в БГ... За Windows-a имаме лиценз единствено за HOME. Шефовете няма да се навият за Pro. Както и няма да вземат нещо различно от WaveLab. Тук отварям скоба, защото я ненавиждам тази програма, но съм принуден да работя с нея... С колегите достигнахме до извода, че тези карти + виндовса + последните ъпдейти + разните други неща по хардуера (единият комп има още две звукови карти) не се разбират.

На т.н. системен администратор не му се занимава да направи живота ни по-лек, та му е по-лесно да изпроси две нови карти. Засега това е решението, но да видим какво ще стане.

Всичко има и добра страна - едната карта ще си я взема в къщи да си я ръчкам на воля :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ами да аз мисля, че правилно сте се ориентирали. То няма какво друго да е, аз лично от опит мога да кажа, че специално хоум версията на уиндъус ХР ми е правила редица проблеми на лаптопа независимо дали става въпрос за работа или за най-обикновени програми които се ползват в ежедневието. Професионалната версия на ХР е друга работа...

Edited by Telerig

Share this post


Link to post
Share on other sites

Някой може ли да удари едно рамо за малко настройки на въпросната карта?
Прилагам няколко скрийншота, като съм оградил това, което ме интересува.
 
Благодаря!
 
2.PNG
 
3.PNG
 
1.PNG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.