Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с Digigram pcx924


The_voice

Recommended Posts

Здравейте, в малко студио ползваме две такива карти, но и двете правят въртели...

Проблемите:

- При просвирване с някакъв софтуер (WaveLab примерно) картата не ще да свири с нищо друго. Трябва да затворя програмата, за да може картата да се "освободи". Това важи и за всички плейъри, което си е дразнещо.

- Когато цъкна на бутона PLAY на който и да е софтуер, има едно "замисляне" от около секунда, преди да започне да свири.

- Когато минимизирам прозорец на активен плейър (този, който свири с картата в момента) се получава едно "хлъцване".

- По някога, на неопределено време виндовса губи катрата като девайс и трябва да рестартирам компа.

 

Картите са Digigram pcx924 на PCI, ползват се единствено за плейване, драйверите са последните от сайта (предвид, че тези карти не се предлагат вече), а Windows-a е XP home.

 

Въпросът ми е к'во да ги пра'а? :unsure:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега абсолютно разбирам проблема ти, тъй като и аз им ям попарата на тия Digigram карти в едно студио. :) Само, дето там сме с VX 442 и mixart моделите, но предполагам, че е абсолютно същата ситуация и при тебе, та съвета ми е следния - преинсталирай XP- то обаче с professional. Home версията не е за студийна работа. След това инсталирай картата и без ъпдейти на уина виж как се държи. Ако всичко е наред и не си я губи както преди, почни много внимателно с ъпдейтите на порции, като слагаш restore point след всяко ъпдейтване. И внимавай какви програми инсталираш, тъй като някои си слагат разни неща по уиндъуса и пак може да загубиш драйвера. Проблема при тия карти е, че драйверите им са спряни от поддръжка някъде преди 4-5 и повече години и с обновяването на ХР-то вече не се разбират добре с него. Относно проблема с плеърите виж дали не е от настройка на драйвера - избирай ASIO версия в уиндъуса или софтуера ако има. Не мога да ти помогна със съвет относно интерфейса на драйвера ( програмата му), защото на всеки модел от тая марка програмата и настройките са коренно различни, което е мега дразнещо. За Wavelab не знам, но за да свири друг плейър с отворен Cubase в Device Setup в Vst Audio System, отметката Release Driver... трябва да е празна. Дано да съм помогнал.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колега, благодаря за насоките!

За съжаление проблемите са малко повече, както всичко в БГ... За Windows-a имаме лиценз единствено за HOME. Шефовете няма да се навият за Pro. Както и няма да вземат нещо различно от WaveLab. Тук отварям скоба, защото я ненавиждам тази програма, но съм принуден да работя с нея... С колегите достигнахме до извода, че тези карти + виндовса + последните ъпдейти + разните други неща по хардуера (единият комп има още две звукови карти) не се разбират.

На т.н. системен администратор не му се занимава да направи живота ни по-лек, та му е по-лесно да изпроси две нови карти. Засега това е решението, но да видим какво ще стане.

Всичко има и добра страна - едната карта ще си я взема в къщи да си я ръчкам на воля :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами да аз мисля, че правилно сте се ориентирали. То няма какво друго да е, аз лично от опит мога да кажа, че специално хоум версията на уиндъус ХР ми е правила редица проблеми на лаптопа независимо дали става въпрос за работа или за най-обикновени програми които се ползват в ежедневието. Професионалната версия на ХР е друга работа...

Редактирано от Telerig
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 10 months later...

Някой може ли да удари едно рамо за малко настройки на въпросната карта?
Прилагам няколко скрийншота, като съм оградил това, което ме интересува.
 
Благодаря!
 
2.PNG
 
3.PNG
 
1.PNG

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.