Jump to content
Българският форум за музиканти

Izzy00

Твърди струни и тремоло

Recommended Posts

Значи, сложих си по-твърди струни (010. 013. 017. 026. 036. 046.) които, не са чак толкова твърди...И така, настроих я в стандартен строй и тремолото се надигна отзад. Някой да има някаква представа какво да правя..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Натегли си пружините или сложи още няколко.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Още няколко? Малей..

 

Вземаш една кръстата отвертчица и гледаш правоъгълния капак отзад на китарата. Ако има нарези , през които да си прекараш отвертката - вкарваш и натягаш съвсем леко винтовете на пластината , която държи пружините (ако няма подходящи отвори - развиваш целия капак) . Ако старите струни са били 9тки ще ти трябва нещо от рода на половин до пълен оборот (поне при моята с тремоло е толкова , зависи от пружинките).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Оле... Мерси много. :godbless: :godbless: :godbless: :godbless: :godbless:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • By hegemarth
   Здравейте! Наскоро се сетих за едни струни, които един приятел си беше купил. Попитах го, но той не помни какви са били, защото беше отдавна.
   Та, въпросните струни бяха с оплетка, а не намотка, както обикновените. Решил съм да си взема и аз едни, да ги пробвам, обаче не знам нито какъв модел се водят, нито марка. Ако някой знае и може да ме насочи, ще съм благодарен! :)
  • By viki_kitara
   Заповядайте на нашия китарен фестивал в гр. Силистра!
   Разгледайте сайта ни! 
   Гости ще бъдат Иван Лечев, Цветан Недялков, Веселин Койчев, Боян Дойчев, Николай Михайлов.
   Освен 4 концерта за 3 вечери, ще се проведат и 2 конкурса за електрическа и класическа китара!

   http://dunavski-struni.com/bg/
    
   Фестивал на китарата “Дунавски струни“ Силистра 2018 ще се проведе от 22-ри до 25-ти юни 2018 г. Организатори на събитието са Сдружение “Дунавски струни“ и Община Силистра.
   Фестивалът включва четири концерта, конкурс в две категории разделени на възрастови групи и майсторски класове.
    
  • By Nao
   Здравейте!
   Преди няколко дни открихме у баба стара цитра, Jubel tone, 27 струни, от които някои липсват. Много ми се иска да ѝ намеря нови и да опитам да свиря на нея, но не съм виждала досега в музикалните магазини подобно нещо. Имате ли идея от къде бих могла да се снабдя с комплект?
  • By playman
   Здравейте, купих си китара на много добра оферта, но е с Floyd Rose, което абсолютно не го искам и знам, че има начини да се блокира, за да стане като нормално тремоло, т.е. да престане бриджът да се държи на струните, респективно настройването на една да не разстройва всички останали.
   Намерих да се предлага в чужбина следното. Знам, че ще кажете "Колега, това става и с трупче", но искам солидно решение, освен това посоченото е обратимо, позволява ръчката на тремолото все пак да се използва в едната посока (надолу) и, не на последно място, май че ще даде по-добър състейн от трупче. Някой виждал ли е такова в някой магазин България?
    
   P.S. Знам как да го поръчам от чужбина, просто ще отнеме безкрайно много време.


  • By merkurial
   Здравейте! С електрическа китара съм, която по принцип е с 10-ки струни, но сега ми се ще да опитам с 11-ки. Китарата е set neck и ме е страх, че ако сложа по-дебели струни ще създават по-голямо дърпане и може да се изкриви или напука грифа.
   Безопасно ли е да сложа по-дебели или да си остана на 10-ки?
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.