Към съдържанието


Снимка

2-ра струна ми изкача от флойда...


  • Please log in to reply
11 отговора на тази тема

#1 Eagle5

Eagle5

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 53 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:Китара

Публикувано 01 септември 2012 - 21:23

Наскоро ми се наложи да сменям струни при флойд роуз система и още при поставянето тънките струни изкочиха по няколко пъти при процеса на обтягане. Уж гледах да ги сложа максимално надолу в отворите, стегнах болтовете повече и изглеждаше, че всичко е наред, Нямах проблеми около седмица и сега 2-ра струна реши пак да изкочи. Флойда не е оригинален но е лицензиран.Та въпроса ми е дали флойда не ми е в ред, аз ли правя нещо не както трябва....?

#2 Dilian Nedev

Dilian Nedev

    Nightmare For Neighbors

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3020 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София / Варна
  • Инструмент:Китара/Бас/Клавишни

Публикувано 01 септември 2012 - 23:31

Варианти много -
като изкочи струната можеш да видиш колко точно като милиметри е била навътре. На моя лицензен флойд примерно това е около 5мм.
Друг вариант е да ти се е поразметило блокчето , което реално хваща струната . Пробвай се преди да почнеш да стягаш да го наместиш така , че плоската му страна отгоре да е права , а не под някакъв странен наклон (самото блокче е с леко неправилна форма по принцип).
Друг вариант е просто да трябва да стегнеш повече , това винаги помага :D

#3 Yves

Yves

    Тежко пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1970 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София
  • Инструмент:Full Metal Jacket

Публикувано 01 септември 2012 - 23:32

Най-вероятно меките сплави на лицензния Флойд са се "оформили" около струната и е станало каналче, заради което тя бе може да бъде притисната здраво и излиза. Вземи си от някъде нови "блокчета" и си готов. Откъде - не знам, но със сигурност се продават резервни части. Ако не в България, то със сигурност в ибей има.


P.S. Недей да стягаш прекалено много. Щом изскача значи нещо не работи както трябва, а със зверско стягане най-много да скапеш вътрешната резба и то тогава вече си fubar, ако ме разбираш :D

Този пост е редактиран от Yves: 01 септември 2012 - 23:33

Warwick Corvette Bubinga 5 // Warwick RB Corvette $$ 5 // Dunlop Cry Baby 105Q Bass Wah // MXR M87 Bass Comp // MXR M80 D.I.+ // Sansamp Bass Driver DI // TC Electronic Polytune // N-audio PowerBox Mk2 // Ampeg SVT III PRO // 2 X Hartke 210 TP

 


#4 Dilian Nedev

Dilian Nedev

    Nightmare For Neighbors

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3020 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:София / Варна
  • Инструмент:Китара/Бас/Клавишни

Публикувано 01 септември 2012 - 23:33

@Yves - пилата : най-добър приятел на флойда :D

#5 Heartman

Heartman

    Първий Пентатончо

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 2401 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:В.Търново
  • Инструмент:Guitar & Flute

Публикувано 02 септември 2012 - 07:59

Снимка няма ли или трябва да се гадае?Не виждам начин да излиза струната от леглото си дори на лицензен флойд.Нещо не е наред при стягането както казаха колегите.Най-добре да я снимаш.Ако ги слагаш по един и същ начин и с другите струни няма проблем, значи има някъде дефект и или износване на леглото.
тука има части за флойд - http://www.musicworl...r_Tremolos.html
''Until you learn to play what you want to hear, you're barking up the wrong tree'' - Billy Gibbons
"When the power of love overcomes the love of power, the world will know peace" - Jimi Hendrix

http://www.facebook....om/heartman69  

http://www.soundclou...m/jimistevens 

https://www.youtube....ser/Heartman666

https://www.facebook...123908717642260

https://www.facebook...030908/?fref=ts

https://www.facebook...061506/?fref=ts


#6 Eagle5

Eagle5

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 53 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:Китара

Публикувано 02 септември 2012 - 14:10

Такаа....опита да направя снимки но не се вижда нищо, а все пак се снима отбилизо, затова набързо с думи: блокчетата изглеждат наред, а в седлото има издълбано каналче. Ще видя какво мога да направя по въпроса. Притесняваме това, че в най лошия вариант трябва да се подмени седлото, а такова което да пасне незнам дали ще намеря. Надявам се пилата да е достатъчна...

#7 Slide

Slide

    Тежко пристрастен

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 1407 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Twin Peaks
  • Инструмент:Китара

Публикувано 02 септември 2012 - 21:26

Дори и лицензен, пак би трябвало да е правен по един или друг стандарт тоя Флойд. Ако се стигне до смяна - шублера и отиваш в магазина да търсиш точния размер.

Попринцип е така с тия лицензни и по-евтини тремоло системи. Просто спалавите са по-меки. На моя Ибанес, примерно, пластините, притискащи струните при нъта вече са с канали, а е китара на 3 години, която като купих (преди няколко месеца) беше с оригиналните струни (според първия собственик).
Има го и фактора неправилна експлоатация и то до голяма степен, разбира се.
"Wow, BOB, wow"
Fire, walk with me!

#8 Eagle5

Eagle5

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 53 Мнения:
  • Gender:Male
  • Инструмент:Китара

Публикувано 03 септември 2012 - 08:59

Добре, оправих го някак си. За сега няма проблем, надявам се така и да си остане...

#9 Vodafona

Vodafona

    Навъртащ се

  • Members
  • PipPip
  • 89 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Ловеч
  • Инструмент:ESP

Публикувано 07 септември 2012 - 08:51

http://forum.muzikan...__fromsearch__1
И все пак си вземи еликсири, за да не се налага да сменяш струните през 2 седмици.
Издържа с калайдисаните струни половин година и я разкарах, за което съм безкрайно щастлив. :)

Този пост е редактиран от Vodafona: 07 септември 2012 - 08:55


#10 agrogrind

agrogrind

    Импийчмънт!

  • Members
  • PipPipPip
  • 215 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Плевен
  • Инструмент:бонг

Публикувано 07 септември 2012 - 12:42

Има и друг вариант - слагай жицата с топчето откъм флойда и гарантирано няма да се извади

Този пост е редактиран от agrogrind: 07 септември 2012 - 12:46

Публикувано изображение

#11 rockfire

rockfire

    Неспасяем

  • Members
  • PipPipPipPipPipPip
  • 3134 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Varna
  • Инструмент:Guitar

Публикувано 10 септември 2012 - 21:55

Това последното не мисля ,че ще е добра идея ...,има навивки след топчето и те не дават чист тон ,ако опират в плочките ... :nono:

#12 Baby Thomas

Baby Thomas

    Professional Hater

  • Mods
  • 10453 Мнения:
  • Gender:Male
  • Location:Русе
  • Инструмент:AllTube AppleMac

Публикувано 12 септември 2012 - 10:48

Тоя трик с топчето вътре става само на някои модели!




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни