Jump to content
Българският форум за музиканти

2-ра струна ми изкача от флойда...


Eagle5

Recommended Posts

Наскоро ми се наложи да сменям струни при флойд роуз система и още при поставянето тънките струни изкочиха по няколко пъти при процеса на обтягане. Уж гледах да ги сложа максимално надолу в отворите, стегнах болтовете повече и изглеждаше, че всичко е наред, Нямах проблеми около седмица и сега 2-ра струна реши пак да изкочи. Флойда не е оригинален но е лицензиран.Та въпроса ми е дали флойда не ми е в ред, аз ли правя нещо не както трябва....?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Варианти много -

като изкочи струната можеш да видиш колко точно като милиметри е била навътре. На моя лицензен флойд примерно това е около 5мм.

Друг вариант е да ти се е поразметило блокчето , което реално хваща струната . Пробвай се преди да почнеш да стягаш да го наместиш така , че плоската му страна отгоре да е права , а не под някакъв странен наклон (самото блокче е с леко неправилна форма по принцип).

Друг вариант е просто да трябва да стегнеш повече , това винаги помага :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Най-вероятно меките сплави на лицензния Флойд са се "оформили" около струната и е станало каналче, заради което тя бе може да бъде притисната здраво и излиза. Вземи си от някъде нови "блокчета" и си готов. Откъде - не знам, но със сигурност се продават резервни части. Ако не в България, то със сигурност в ибей има.

 

 

P.S. Недей да стягаш прекалено много. Щом изскача значи нещо не работи както трябва, а със зверско стягане най-много да скапеш вътрешната резба и то тогава вече си fubar, ако ме разбираш :D

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Снимка няма ли или трябва да се гадае?Не виждам начин да излиза струната от леглото си дори на лицензен флойд.Нещо не е наред при стягането както казаха колегите.Най-добре да я снимаш.Ако ги слагаш по един и същ начин и с другите струни няма проблем, значи има някъде дефект и или износване на леглото.

тука има части за флойд - http://www.musicworld.bg/bg/c_620/Acc_for_Tremolos.html

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Такаа....опита да направя снимки но не се вижда нищо, а все пак се снима отбилизо, затова набързо с думи: блокчетата изглеждат наред, а в седлото има издълбано каналче. Ще видя какво мога да направя по въпроса. Притесняваме това, че в най лошия вариант трябва да се подмени седлото, а такова което да пасне незнам дали ще намеря. Надявам се пилата да е достатъчна...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дори и лицензен, пак би трябвало да е правен по един или друг стандарт тоя Флойд. Ако се стигне до смяна - шублера и отиваш в магазина да търсиш точния размер.

 

Попринцип е така с тия лицензни и по-евтини тремоло системи. Просто спалавите са по-меки. На моя Ибанес, примерно, пластините, притискащи струните при нъта вече са с канали, а е китара на 3 години, която като купих (преди няколко месеца) беше с оригиналните струни (според първия собственик).

Има го и фактора неправилна експлоатация и то до голяма степен, разбира се.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

http://forum.muzikan...__fromsearch__1

И все пак си вземи еликсири, за да не се налага да сменяш струните през 2 седмици.

Издържа с калайдисаните струни половин година и я разкарах, за което съм безкрайно щастлив. :)

Редактирано от Vodafona
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и друг вариант - слагай жицата с топчето откъм флойда и гарантирано няма да се извади

Редактирано от agrogrind
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това последното не мисля ,че ще е добра идея ...,има навивки след топчето и те не дават чист тон ,ако опират в плочките ... :nono:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.