Jump to content
Българският форум за музиканти

Recommended Posts

Публикувано (Редактирано)

Здравейте скъпи съфорумници. Имам два въпроса свързани с HaLion. От доста време си правя бейкинг тракове с оригиналните семпли за барабани на въпросния софтуер (или тъй наречената библиотека Studio Drums XXL, която представлява едни доста добри за размера си семпли на комплект Sonor), като заедно с тях смесвам и една библиотека с Room Mic-ове наречена 5.1 Rock Drums. До тук добре, но за да постигна точното звучене, което си представям се налага всеки един елемент от комплекта да свири на отделен аудио трак. Понеже не мога да открия начин в HaLion, чрез който един MIDI трак да свири на различни аудио канали (както е в ezDrummer например) се налага да поставям всеки един от барабаните и чинелите на отделен midi трак, което ми отнема доста време и нерви, като в крайна сметка се получава ето тази приказна картинка:

 

http://store.picbg.n...2f446a1a917.PNG

http://store.picbg.n...377667a935a.PNG

 

 

Въпроса ми е, дали може самия семплер да се настрои да работи така, че от един MIDI трак да ми просвирва всеки един от барабаните и чинелите на отделен канал? За DAW използвам Cubase SX 3.

 

Второто ми питане е свързано със самото звучене на барабаните. Бих се радвал, ако някой има опит с конкретния семплер, да ми предложи добра билблиотека с рок/поп звучене, като имате в предвид, че хардуера е AMD 1.6 Ghz 512 RAM (Крайно недостатъчен, за да работя нормално с продукти като Addictive Drums, Superior Drummer и др.). Ето какво успявам да постигна с оригиналните семпли. Използван е само reverb, без EQ: http://soundcloud.co...o-drums/s-Fq43C

 

Благодаря ви предварително. :)

Редактирано от MysticalPianoPlayer
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.