Jump to content
Българският форум за музиканти

Хармония и композиране


Recommended Posts

Здравейте, приятели! Аз съм нов във този форум и не съм много ориентиран :) Все пак, надявам се да съм уцелил правилния раздел. Не съм много на ти с музиката, но от скоро свиря на пиано и много ме влече. Както и да е, не искам просто да свиря готови песнички, а да композирам. Можете ли да ми кажете някакви книжки, които да ми помогнат по 1 или друг начин. Ходих в книжарницата, но не успях да намеря никакви учебници по хармония. Търсих в нета, уви пак нищо. Ще съм Ви много благодарен, ако ме насочите от къде и как мога да си закупя някакво четиво, което да ме научи поне на малко хармония. Към момента съм начинаещ, но имам желанието и ентусиазмът да науча много... Благодаря Ви!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Ох, много е важно първо да се научиш за да свириш, защото като почнеш да композираш да знаеш дали съответното композирано е удобно за свирене, аз лично съм се наситила на гафове от съвременни композитори. Учебника на П. Хаджиев е прекрасен, наистина. От там на татък обаче също много помага изсвирването на много неща от различни композитори (най-вече от стила, в който искаш да твориш), така много лесно разбираш цялостната структура на произведенията и в един момент почваш да намираш логиката в учебниците . Но иначе успех, като изкомпозираш нещо- пращай да го свирим, че на мен лично ми е интересно да свиря такива неща ( като изключим данданията на отново съвременни автори).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.