Jump to content
Българският форум за музиканти

Български народни инструменти


musicman

Recommended Posts

^ писах му на колегата но не отговаря

 

Здравейте,

 

Поради липсата на време не съм посещавал този форум от година и горница, за което се извинявам! Вчера ми писа един познат и ми спомена за тази тема в която спеменавате моите продукти и проекти.

musicman - току що ти отговорих на ПМ-а и се извинявам за закъснението!

 

Като цяло издаването на "Bulgarian Folk Orchestra" ще се позабави поради следните причини споменати по долу...

Накратко как вървят нещата с "Bulgarian Folk Orchestra" проекта който демонстрирам в моя сайт - ето директния линк към него.

Както виждате в демо видеото демонстрирам EXS формат (за Apple Logic), но първо мисля да издам Kontakt версията поради по-големия интерес от Kontakt потребители тъй като същия е съвместим с всички хостове (DAW).

Тъй като EXS семплера не поддържа "custom" сиреч "специално" програмиране както да речем при Kontakt KSP програмирането, се налага да се конструират т.н "Logic Environment Tools" което си е чисто миди програмиране подобно на Kontakt KSP (в средата на видеото демонстрирам "Chord Translator" който специално съм разработил за да превежда миди акорд към даден единичен акорд аудио семпъл за Тамбура (или китара) - този е първия в света м/у другото (за Logic)....

Т.е имам записани над 3700 акорда изсвирени на Тамбура с различна артикулация (тремоло,стакато,сустейн и т.н), вариант (Maj, Min, Dim и т.н). Споменавам това тъй като без подобно програмиране много библиотеки си остават на ниво (wave accords) и са трудно използваеми (има доста стари в Akai, Giga и др. акордови семпли за китара).

До тук добре с EXS, мога да направя еквивалент на KSP използвайки Logic environment миди програмиране, но като стане дума за днешния модерен дизаин който поддържа реал тайм аудио стречинг и т.н, EXS е остаряла история ( имам идея и затова как да го комбинирам с Apple Loops и да вържа схемата по миди контрол, но това е за в бъдеще ако Logic оцелее изобщо...).

 

Отностно Kontakt версията...

В момента съм на дед лайн с издаването на "Bulgarian Voices" вокалния инструмент (за NI Kontakt), който разработвам от 8 години, та затова работата по "Bulgarian Folk Orchestra" остана на по-назаден план на пръв поглед, но всъщност не е така...

Имам предвид това че разработвам много интересен Kontakt KSP инструмент от година и половина в който ще включва много мощтни едитори за работа в реал тайм и аранжиране в реал тайм, миди оператори и други секретни оръжия които не са разработвани от самите NI или други компании до сега. Ако дай Боже живот и здраве довърша програмирането на вокалния инструмент, то после всички тези финкции и идеи лесно ще променя за "Bulgarian Folk Orchestra", сиреч работата по оркестъра въри паралелно с вокалния проект.

Тъй като демото в сайта показва 100% оркестрови инструменти искам да отбележа че има и солови семпли и фрази (BPM loops) и дори групови (BPM loops), безмензурни (рубато) които са във всички тоналности и темпа (тук новия КSP инструмент е жизнено неободим за да следи темпата спрямо хоста и т.н).

 

Това е за сега. Винаги е голямо удоволствие за мен да споделям проектите и идеите си с българи. Достатъчно ни унижават и са ни унижавали (...) така че "The cool war is goinig on" - сиреч "Студената война продължава" но на интелектуално ниво...

Поздрави,

 

Иван Ковачев

 

BTW. За контакт и информация е по добре да ми пишете на "Contacts" в сайта ми показан в подписа ми по долу. Личните съобщения към мен в този форум може да останат непрочетени, тай като рядко посещавам форуми напоследък.

Редактирано от Vacheto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Преди време един съфорумник пусна линк към свой продукт (бг вокали) : AudioGrocery, може да е пуснал и бг инструменти ?

 

 

.....кофтито е, че в демотата няма никъде чисти вокали.Все са украсени с неща около тях и качеството на демота ми приличан, че е записвани, а са сваляни и обработвани от песни.Все пак евала за труда на човека

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 weeks later...

    .....кофтито е, че в демотата няма никъде чисти вокали.

 

Разбираем е песимизмът на българина от време оно, затова бих искал да дам малко информация по коментара по горе...

В текста на сайта много точно е пояснено, че всички семпли са абсолютно "Dry" записани с много малка "натурална реверберация" от самата звукозаписна зала.

Отностно коментара...

Oбикновено при правене на демота се слагат FX и това го правят много производители с подобни цели като тези по-долу:

1. Да се покаже как  ще звучи семпъла в даден проект където всичко е FX-нато, т.е в натурален FX MIX енвиронмент.

2. Да се предотвратят директни брутални копирания на демото за направа на пиратски ре-миксове (макар че и това не помага).

 

 Все са украсени с неща около тях и качеството на демота ми приличан, че е записвани, а са сваляни и обработвани от песни.

 

Тук правописа и диалекта на въпроса са трудно разбираеми, но ще се опитам да отговоря накратко...

Как тогава тази семпъл библиотека ще ви предостави до 24 хроматично записани фрази, за да композирате ваша собсвена хармония (както е показано в края на видеото)... ? Не се сещам за лейбъл с издадени "обработени песни" записани в 24 тонови вариянта от където да е "свалено" това!

 

Поздрави,

     Audiogrocery

 

Редактирано от Vacheto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.