Jump to content
Българският форум за музиканти

"Българска музикална асоциация"


Recommended Posts

Отговорено (Редактирано)

Със стари ку*ви - нов бардак ..

От моята гледна точка все едни и същи лица се въртят и според мен те спъват българската музика.
Помияр кокал не пуска,драги,освен ако не му теглиш як шут. :) Редактирано от Hillbilly
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • Отговори 37
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

http://offnews.offro...bez-komisioneri - ето тук дори са цитирали Babyface Bob :)

 

И savov са го споменали... :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...

Реално няма смиъл от подобна асоциация, защото голяма част от учередителите нямаха ни най-малка представа за какво става дума. Гореспоменатите лица седяха на сцената на студио 5 и четяха предварително изготвен от адвоката на МА устав, който се гласуваше точка по точка и се разясняваше за евентуално неразбралите. Разбралите гласуваха точките и ако имаше предложения се обсъждаха. Междувременно циркулираше лист за вписване на присъстващите, който към края на събранието се подписа, като беще обещано, че като се регистрира ще бъдем уведомени с мейл. Единственото което получих до сега на въпросния мейл е покана от господин Калин Вельов да му гледам някакво представление.  
По време на събранието стана ясно, че този шпагат се прави със цел да се усвоят едни 100к от МА от излишъка от непотърсени и неизплатени роялти(давност 5 год.), защото МА не е търговско дружество и не може да оперира с тях. Гюров много сдържеше да ги усвои и да направи някакъв фестивал, но още такъв фестивал не се е родил или аз не съм чул за такова чудо. 
надявам се да съм бил полезен с информация. Аз съм един от 50-те учередители. От младите не номенклатурни кадри присъстваха само част от Гравити ко и Давид, останалото беше връстници на Дует Ритон.. и Кърнев + Д2.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Очевидно нещата още са във някаква върхушка и все още се случват много бавно. Но ето първите признаци за някакви действия от страна на асоциацията във формата на семинар. Хубавото е, че колегите са го записали и са го публикували:

Модул 1

Модул 2

Модул 3

Модул 4

Да се надяваме, че нещата ще се задвижат.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забелязвам, че нещо е стихнала за БМА дискусията. Сега преди общите събрания на Музик Аутор, Профон и БМА е момента ако някой има идеи или нещо не го кефи, да си каже ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 months later...
  • 8 months later...

Макар и неформален, разговорът беше записан и от двете страни, с предложение да бъде публикуван в удобна за обидилите се от текста лица форма. „Аз инициирах тази среща, за да покажа, че не работим така, както твърдите”, заяви Вельов, но Гюров го пресече: „Това е съзнателно, бе, Калине! Това е съзнателно! Ако това не е верно, какво правим? Как слагате такива гръмки заглавия? Ако поискам право на отговор, може ли да си сложа заглавие? Искам заглавието да бъде: „Васил Гюров влезе с калашник в редакцията!”. Става ли така?! Точно така ще стане и след това ще е опровержението. Не едно бледичко опровержение, което да го прочетат 100 човека. Ако вие сте феърплей, ще ни дадете право на отговор. Това не е моят отговор – вашето касетофонче, което вездесъщият редактор ще редактира както си иска. Искам аз да го напиша и ми гарантирате, че ще излезе едно към едно!”, каза Васил Гюров.

„ШОУ” и БЛИЦ предоставиха правото на отговор на Гюров и Вельов,

но те се отказаха от него

на този етап.

Затова публикуваме разговора от срещата ни с двамата с незначителни съкращения, въпреки че те изрично заявиха, че това не е официалната им позиция и разговорът е бил с цел „убеждаване в правотата им”. Пропускаме единствено местата, в които авторката на текста е наричана „лъжкиня” и изявленията, че „нищо не разбира”, „нищо не знае”, „не си е напъхала носа в кухнята, както правят колегите й, които ги колят в Близкия изток”, и т.н.:



 

Your browser does not support the audio element.

- Аз виждам един много сериозен проблем в тази ситуация. Вие, като членове на УС на „Профон”, определяте кой ще е бенефициентът на фондовете на дружеството и гласувате парите на друго дружество, в което също сте в Управителния съвет...

Гюров: Това ли е проблемът? А че е излязло клеветно заглавие в медия, която четат хиляди, не виждате проблем?

- Няма проблем да напиша заглавие: „Васил Гюров и Калин Вельов влязоха в редакцията с калашник и разстреляха половината журналисти”, но то трябва да е подкрепено с факти...

Гюров: Да. И то може да се окаже и по-истинско заглавие от това, което сте сложили: „Как Васил Гюров и Калин Вельов гушнаха 250 000 лева”.

Вельов: Решението кой да е бенефициентът се взима на Общото събрание на „Профон”, а не от УС. Българска музикална асоциация е създадена през 2012 г. Целта й е да обедини всички музикални институти, всички музиканти, музикални училища, консерватории, филхармония, ансамбли от цяла България. С всички тях сме се срещнали персонално и целта на тази организация е да ги обедини, да съдейства за по-добра музикална среда и да направи живота ни по-добър. Оттам нататък първият проект на Асоциацията е да направи платформа за българска музика, която да не зависи от вкуса на главния редактор. Тази платформа, която вече е готова, е платена с договор и фактура. Това нещо е гласувано от управителен съвет, общо събрание... Платформата, за да започне да работи, трябва да е напълнена със съдържание. За да го направим, трябва да подпишем договор с „Музикаутор”, където ще отиват авторските права. С тези, които не са членове на „Музикаутор” или са си оттеглили правата, се подписва индивидуален договор. И най-вече - подписваме договор с продуцента. Оттам -нататък записи, които нямат ясен автор и продуцент, няма да влязат в тази платформа.

Това обаче не е нещо, което трябва да обяснявам на вас

а на продуцентите и авторите. БМА има над 300 членове. Тези членове, сред които са Румен Бояджиев, „ФСБ”, „Щурците”, големите български имена, гласуват тази платформа да бъде направена с тези пари, с които е направена. Идеята на тази платформа е да бъде библиотека на българската музика.

Голяма част от българските музиканти не могат да стигнат до медиите, защото медиите са комерсиализирани. В момента хип-хопът и рапът са на мода, други пускат само попфолк, трети - само джаз. И ние решаваме да направим едно островче, в което да може да бъде намерена всяка музика, която по принцип е трудно откриваема, а същевременно да е на едно място. Вие трябва това да го насърчавате, а не да се опитвате да го скапете и унищожите!

- А не можеше ли първо да направите проекта и после да поискате да ви бъдат възстановени парите?

Вельов: Ми то така стана. Първо се създаде асоциацията и после членовете на БМА определиха да се прави платформата, а не аз и Васил Гюров да им даваме някаква готова платформа.

„Инвестицията по този проект е твърде голяма, за да си извадят от собствените средства и да направят нещо”, заяви едната от двете дами от екипа на БМА, които обаче не бяха представени официално на срещата.

Вельов: Платформата е създадена с пари, които са спечелени от БМА, на базата на това, че „Профон” разпознава БМА като обединителната за българските музиканти организация. Когато този фонд от „Профон” пристигне в БМА, общото събрание на БМА казват: „Ние искаме да направим островче на българската музика, платформа за българска музика”. И това общо събрание решава как ще стане това. После същото общо събрание казва: „Ние трябва да се обединим в цяла България. Тръгвайте да обикаляте България и да разказвате”. Ние обикаляме, подписваме договори, рамкови споразумения с общините, с консерваториите, с музикалните училища... Тези хора ще дойдат на Общото събрание на „Профон” април месец, но вече ще са прочели вашата статия...

Вие сте се чули с определени хора, които са заинтересовани този проект да го няма. Знаете ли кой се подписва на документите на БМА? Антони Дончев! Вие мачкате в момента българските музиканти, вие сте олицетворение на човека, който се бори срещу обединението.

Вие сигурно имате деца. Имате родители, роднини...

Как ще се почувстват те, ако утре персонално ви атакувам в медиите и кажа, че сте лъжкиня?

Гюров: Атакуват ни нас, защото сме най-активните, за да отслабне организацията. Следващия път като отидем в общината да говорим за някакви проекти, ще ни гледат по друг начин.

Вельов: Мога ли сега като отида в телевизиите, да давам интервюта, да кажа, че вие персонално и вашата медия сте най-големите лъжци, защото сте казали една лъжа? Мога ли да го направя? Вас специално като име ще ви погреба и ще напиша, че сте най-големите лъжци и това ще го направя по медии, които се гледат от хиляди и от милиони. Няма да го направя, защото съм по-голям човек от вас и няма да ви унищожа така. Вие пишете, че ние сме гушнали 250 000 лева. Тези пари влизат в сметката на асоциацията и се разходват с решение на УС на базата на решение на Общото събрание. Има документи за всичко – за обиколката в България, за гориво, че съм с личния си автомобил...

- Имам представа колко струва всичко това и със сигурност доста години може да обикаляте страната с 250 000 лева. Ако и тази година сте бенефициенти на фонда, пак ли за обиколки ще отидат парите?

Вельов: Не сте вие човекът, на когото трябва да даваме обяснение. Имаме общо събрание, на което даваме финансовия си отчет. Имаме и управителен съвет, на който се отчитаме. Вие не сте никаква, че да ви давам отчет. Една такава обединителна асоциация би трябвало да борави с милион или два, защото на Запад подобни организации боравят с огромни бюджети. Ние искаме да работим върху пенсионно осигуряване, здравно осигуряване, ние искаме да помагаме на членовете си, изпаднали в беда.

На нас ни трябват страшно много пари!

Тези пари откъде ще дойдат и дали ще дойдат някога, ние не знаем.

- Прекалено много време продължава това...

Вельов: Но не това е начинът. Горе по върхушката има октопод. Трябва да се реже по малко, по малко. Не може с негатив.

- Къде са 10 млн. лева от „Профон”, оставени на депозит в КТБ?

Гюров: Тези пари не са крадени. Питайте този, който ги открадна. Питайте Цветан Василев. Защо питате за тези пари, питайте за останалите 4 млрд.!

Когато се преведат парите от радиа и телевизии, не могат веднага да се дадат на ползватели. Има процес на разпределение, за депозитите. Разпределението тече с години.




„ПРОФОН” ДАДЕ 5 МЛН. ОТ ПАРИТЕ СИ В КТБ НА ЦЕСИЯ НА „ГИПС” АД
 

На 3 декември миналата година Общото събрание на „Профон” взе решение да даде половина сума в КТБ на цесия на „Гипс” АД. За 5-те млн. от депозита дружеството трябваше да изплати на организацията за колективно управление на продуцентските и сродни права 4 млн. лв. „Гипс” АД обаче е изтеглил кредит от КТБ за по-голяма от тази сума, като срещу нея е заложено цялото предприятие. Тъй като реално парите ги няма, тази година „Профон” вероятно ще стане горд собственик на единственото в Югоизточна Европа подземно находище на гипс.

 

 

PS - Аз не съм наясно, но факт е че Профон има загубени 4 млн в КТБ.

Запознатите да коментират.
 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.