Jump to content
Българският форум за музиканти

V_Lady

Още излагация от България

Recommended Posts

Така. Бях решила, че и дума няма да обеля по въпроса, но нещо ми кипна. Видях нова тема, в която се обсъжда рекламата с Азис, която впрочем е стигнала и до хот пейджа на 9gag, който съгласете се една немалка част гледат. Срам ме е! Ужасно много ме е сра от този факт. Българската простотия е набрала такава скорост и инерция, че вече започва много по-видно да излиза извън предел.

На вашето внимание искам да предложа ще нещо, което съм убедена, че доста от вас не са пропуснали. Има и такива обаче, които може и да не са наясно за какво става дума.

http://www.razkritia...82%D0%BA%D0%B8/

Това предизвика у мен такава погнуса и отвръщение, че за миг си представих как си хващам багажа и се махам надалеч... и повече не се връщам! Отказвам да повярвам в какво се превръщаме. Ако някой ден имам дете дъщеря ми се превърне в такова нещо, както тези ,,каки"? Ако преди нашата страна беше изпълнена с простотия, сега мисля, че тенденцията е скочила още повече :( Не зная само къде е границата на всичко това. Силно се надявам да не стане по-зле, но май май.. няма никакъв шанс.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Затова, изучаваме се. вземаме партакешите и родата и бегаме на далеч. Поне това е моята идея за бъдещето, завършвам си висшето и хич не ми дреме се махам от това обгърнато от сговнясали некадърници, селяндури, жалки отрепки без бъдеще, място наречено родина. Предпочитам да се изселя отколкото да оставам. И после всички се чудят: " Ама как, защо ... как така ще заминаваш навънка ? " , еми чудете се чеда мои, чудете се още малко, па може и крушката да светне някога, не се отказвайте ....

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ужасно много ме е сра от този факт.

 

:greenball::secret:

Това предизвика у мен такава погнуса и отврАщение, че за миг си представих как си хващам багажа и се махам надалеч... и повече не се връщам!

 

Защо само си представяш, опитай.

Edited by blr
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

О, аз ще опитам ;) Чакай и аз да завърша и...

Но нали се сещаш, че българите не се приемат вече отдавна никъде по чужбинаТА именно заради подобни кретени или прояви, които отдавна са отвратили тамошното общество. Имам сума ти познати, които са ми разказвали за това как се възприемат българите по света. Изглежда цивилизацията отдавна е изгубила доверие в нас като хора, експоатират ни ато втора ръка и демонстрират неуважение към нас - било то директно или не толкова.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Изглежда цивилизацията отдавна е изгубила доверие в нас като хора, експоатират ни ато втора ръка и демонстрират неуважение към нас - било то директно или не толкова.

 

Не само в чужбина, но и у нас е така. Какво доверие би могъл да има един мислещ човек в хора, които след 12-годишно образование са, в най-добрия случай, полуграмотни.

 

ПП: Не виждам какъв смисъл има темата. Съжалявам, че ти е станало криво за това или онова, дано в чужбина ти е по-добре.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хахаха, веднага се намери първият човек, който не изпусна възможността да се заяде :) Една правописна грешка и една печатна далеч не са критерий за полу или неграмотност ;) Ако погледнеш темата малко по-внимателно, ще видиш, че си далеч от стината. Колкото до самия смисъл на темата - лошо за теб, щом не го откриваш ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

РАЗКРИТИЯ.СОМ - Много солиден и достоверен сайт, ако беше на хартия сигурно щеше да е в жълт цвят.

 

Това предизвика у мен такава погнуса и отврАщение, че за миг си представих как си хващам багажа и се махам надалеч... и повече не се връщам!

- това не е изход.

 

Отказвам да повярвам в какво се превръщаме.

- нямаш избор, поне докато не заминеш в така мечтаната чужбина.

 

КОГАТО някой ден имам дете

- Да си жива и здрава, ще имаш деца един ден.

Дали ще се превърне в

в такова нещо, както тези ,,каки"?

- ами това основно зависи от тебе, как ще я възпиташ и на какво ще я научиш.

 

Ако преди нашата страна беше изпълнена с простотия, сега мисля, че тенденцията е скочила още повече

- казано е:прост народ - слаба държава...спирам до тук за да не навляза в политизиране на темата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Както казах по-горе, много добре съм наясно как стоят нещата в чужбина. Възпитанието наистина зависи от мен най-вече в първите седем години. След това част т нещата, които децата попиват отвън и придобиват не са в обхват на контрол от родителя. Той е способен да наожи оганичание, забрана или там каквото иска, но така пренебрегва интересите на детето си. Само че предлагам да не коментираме това, тъй като то не беше поводът да пусна темата.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Пускам съседа да складира на терасата ми материала за неговата тераса над мен. Получавам благодаря с козлодуйски акцент. След ден новата тераса на съседа ме облива с кална вода от преливащи саксии с цветя еднодневки. Качвам се, жена му не я разбирам какво ми говори, детето му ме замеря с играчки. Викам им емоционално и съвършено искрено : Абе шо ви не е*ъ майката..." и тогава се оказва, че съседът е адвокат специалист по наследствено право. Извинява се и ми върши услуга за стотици левове - без пари.

Изводът е : не съди за човека по хората.

Подизвод : От всеки козлодуйски селянин има полза, ако знаеш как да си я изтърпиш.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Както казах по-горе, много добре съм наясно как стоят нещата в чужбина.

 

Интересно. Забелязал съм, че (особено при младежи с крещящо несъответствие между претенции и възможности), убедеността за това как стоят нещата тук или там, е обратно-пропорционална на опита и се свежда до:

"знам разбира се, нали две френдки учат в..." или

"знам щото бях на екскурзия в... миналото лято"

 

Не се засягай, но не мислиш ли, че темата ти ще бъде далеч по-високо оценена в teenproblem например.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Както казах по-горе, много добре съм наясно как стоят нещата в чужбина.

- Би ли споделила от къде, моля.

 

Възпитанието наистина зависи от мен най-вече в първите седем години. След това част т нещата, които децата попиват отвън
- са в пряка зависимост от първите 7 години. С други думи ще попива това, което е научено да попива. Има и фрапиращи случаи все пак.

 

Той е способен да наожи оганичание, забрана или там каквото иска, но така пренебрегва интересите на детето си.
- свен забраните, ограниченията и
каквото там иска
има и много други, при това без да се пренебрагват интересите на детето.
Само че предлагам да не коментираме това, тъй като то не беше поводът да пусна темата.
- странно в отговор на поста ми по-горе ти коментираш единствено и само изречението за децата, което малка част от целия пост.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Е, за разлика от тези ,,младежи с крещящо несъответствие между претенции и възможности" аз съм с три перфектни чужди езика ;) И, за твое сведение, аз не съм от онзи тип хора, които приемат чуждата позиция, без да поразсъждавам върху нея и не преценя, че е правилна.Имам много ,,френдове," които са ми разказвали как стоят нещата там, била съм и на екскурзии, но мнението ми не се ограничава само дотук. Проучвам, интересувам се, така че спри да се заяждаш, защото нямаш основание. В тийн проблем никога съм нямала интерес да членувам. А ова колко ще бъде оценена темата - колкото, толкова.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ако не си живял в чужбина, дори няколко месеца - нямаш идея какво става там, кой каквито истории да ти разправя. Има съвършено същите простаци в много държави по света, разликата е че там не им обръщат толкова внимание.

Прозаичният факт е, че освен по стандарт и липса на дисциплина и донякъде отговорност, по друго не се различаваме, кой знае колко от което и да е друго място.

  • Like 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Да бе, как ли няма да избягам заради абитуриентките ;) Напротив, хората от чужбина ще започнат да идват тук като на карнавала в Рио ;)

Я елате пиленцааааа...
  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Всеки допуска грешки (не задължително да са правописни) в комуникациите си по форумите. Никога не проверявам правописа,защото си мисля, че е важно какъв смисъл носи написаното. Често се случва да чета грамотно написани кухи послания (не само в този форум), носещи повече информация за егото на автора ,отколкото за някоя тема, но се старая да не се заяждам с участниците.

 

@ blr тебе специално те чета c респект и уважение, надявам се, че не изпитваш удоволствие да мачкаш, вместо да помагаш. Извини ме, че така ..., но дамите и без друго много много не се обаждат, та, не ни пропъждайте, защото не можеме да се мериме със силния пол, все пак. :) Сега да не ме нашариш с червеното моливче, ей!!! :D

 

А по темата: видях и много готини момчета и момичета, доста прилично, стилно облечени, които също са българи, но тях никой не ги тиражира (и аз включително, признавам си), защото няма "Хляб и зрелища".

 

Кич, безвкусица и липса на усет за естетично може да се види навсякъде:

 

2910471-DSC00221.jpg

:greenball:

 

Що се отнася до емиграцията, мисля, че човек първо трябва да скъса с бг манталитета, да се адаптира към новата среда и да внимава какво говори. В щатите един отнесе 3 месеца затвор защото при спор с колега, докато разгорещено се обяснявал, разопаковал кашони и е размахвал нож в ръката си! Така че - умната.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.