Jump to content
Българският форум за музиканти

Какъв аудио интерфейс да избера ?


Recommended Posts

Виждам , че има доста теми с подобни въпроси, но аз се двоумя между 3-4 конкретни модели за звукови карти. Целта ми е чист запис , на вокали , а и не само (вокали) с минимална латенция и съвместимост с Уиндоус xp/ vista/ 7 .Не е нужно толкова да има хиляди опции , а просто да се записва качествен звук

 

Моделите между които в момента избирам са : Line6 POD Studio UX2

 

Focusrite Scarlett 2i2

 

Presonus AudioBox 22VSL

 

Behringer Xenyx X1204 USB този последния модел е по-скоро миксер затова не съм сигурен дали може да свърши добра работа, иначе доста хора го хвалят

 

 

Другото което имам на предвид е някакъв кондензаторен микрофн за около 300-400 лв., но гледам че има и други подобни теми , затова не е приоритет това но все пак ако някой има конкретно впечатление от някой модел ще се радвам да сподели впечатленията си

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих се чудил най-вече между Focusrite-a и Presonus-a. Behringer Xenyx X1204 не ми се вярва, че ще докара толкова добро качество, като се има предвид, че за тези пари в него са натъпкали 4 преампа и още редица неща. Но общо взето на предразсъдъци и малко логика карам, нямал съм опит с никои от изброените устройства, въпреки че след една седмица ми пристига Focusrite Scarlett 18i6.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

И aз досега съм за Пресонуса, въпреки , че този Берингер също ми харесва на пръв поглед, но както ти спомена , с наличието на 4 преампа едва ли ще вади кой знае колко добро качество, въпреки че в Томана това е един от най-продаваните продукти в тази категория

Редактирано от emo_tion1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Без да съм тествал гореспоменатите модели +1 за Presonus и Focusrite-a за бекъп опция. :) Не че Line 6 е лош и най-вероятно също би свършил работа. Берингера е по-зле от другите три опции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз за сега съм за Пресонуса , но нищо чудно да се насоча към Лайнпода или Скарлета.

 

Някой случайно да има опит с този микрофон , или някой подобен , който има и USB и XLR конектори

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...

Имам кофти опит с драйвъри на пресонус и то на доста по-скъп модел - изключително капризни са и създават ядове - имай го впредвид.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Малко стара тема, но като става въпрос за usb аудио интерфейс, в този ценови диапазон, мисля че това също е интересно:

 

http://www.thomann.de/gb/tascam_us_366.htm

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

И на мен ми предстои купуване на аудио интерфейс в същия ценови клас,та следя темата с интерес. Ще си свиря и записвам идейки с китарата основно,евентуално клавири,а защо не и вокали (по-натам) у дома,а с лап топа и на терен. От доста време гледам изброените по-горе интерфейси,а сега и този споменат от колегата Reckless - Tascam ми прави добро впечатление,а също и този на Steinberg:

http://www.thomann.de/gb/steinberg_ur22.htm

Ще се радвам да споделите опит,наблюдения и съвети събрани от първа ръка или от прочетени мнения в списания и форуми за тях.

До тук от темата останах със следното впечатление:

1.Пресонус,обаче с проблеми с драйвъри според Телериг,но с най-много гласове
2.Фокусрайт - добри преампи
3.Лайн 6
4. ....
5. ....

Какво ще кажете за новите играчи в темата - аудио интерфейсите на Таскам и Стайнберг? Четох добри неща за тях,но не съм задълбавал.

Редактирано от рахата
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Още един глас против пресонус заради драйвери. Иначе като качество и звук е страхотен, но <евентуално>(защото нито в съпорта, нито във форумите намерихме решение кога/защо/какво не е наред и да бях само аз - щях да сметна, че проблема е в моя хардуер, но не съм) може да ти изпили нервите до степен да искаш да го пръснеш в стената със замах! Това са моите 50 стотинки... лично аз като се наканя да го сменя, или се изнервя достатъчно, за да го строша в земята, ще мина на фокусрайт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Tascam съм ползвал дълго време и мога да кажа, че при мен бяха адски стабилни интерфейсите, но преампите ми бяха много безлични. Като цяло в тоя клас са доста силни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хъм... това с Пресонус не е добре! Значи нещата отиват към Фокусрайт :)
Благодаря за съветите! :cheers2:
Надявам се скоро да се похваля в правилния раздел :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Focusrite по принцип са доста хвалени, аз ползвам в момента един 2i2 на лаптоп (i3, 4gb ram) и пука от време на време.....не се записват пуканията, но се чуват и е тъпо...... Един приятел си взе UR22 и имаше много проблеми....

Зависи от хардуера....

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.