Jump to content
Българският форум за музиканти

кубето ми се прецака


Recommended Posts

Ако нагрей го със сешоар или нещо подобно и дърпай с поклащане на балона на лампата.

В краен случай го отрежи, няма връзка със звука, а с вибрациите. Ако лампата ти не е податлива към микрофония(каквато би трябвало да е) не би трябвало да има проблеми.

 

Преди да пробваш с друга лампа пробвай номера с вкарването и изкарването на жак в ефект луупа. Повечето по-възрастни вече усилватели, особено от не-скъпи за времето си серии имат такива проблеми.

 

Провери докато прави този проблем да не би поради някаква причина да се губи отоплението на лампата(спират ли да светят "реотанчетата"?).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

почти съм сигурен че лампата е за смяна

Тюууу, маа му стара, защо не позна и за земетресението, та да ни предупредиш...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами и аз ти дадох акъл и bratmito и той.Не знам какво да кажа още.Тръгна да сменяш лампите преди да провериш това което ти казахме.Толкова ли е трудно да пъхнеш един жак и да го поразкараш в жаковете на сенд и ретърн ?Пробвай и кажи резултата.Ако не става тогава вече виж лампата.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В такива ситуации незнаещият човек обикновено прави това, което може да направи, а не това, което трябва. Понякога има съвпадение между двете, често няма. Нарича се случаен подход и дава случайни резултати.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е да ама колегите му казаха какъв е често проблема,обаче човека не ги слуша и предполага друго нещо.Поне да беше пробвал каквото го посъветваха и да каже резултата,после да се мисли нататък.Как да помогнеш на някой който сам не ще?!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И при това му го казах от личен опит.Имам същото кубе .Много съм си доволен от него но направи този проблем след като не бях го пускал 1-2 месеца.Потърсих в гугъл и за 5 мин го оправих.А относно лампата.Не знам защо в неговото кубе е така.В моето си е със една скоба и се сваля супер лесно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А вие от къде знаете че не съм пробвал, естествено че пробвах това с жака, явно проблема не е там, защото не даде резултати плюс това не съм оставял кубето да стои някъде с месеци имам го от скоро но свирих редовно и проблема стана именно по време на свирене и реших, че е от лампата защото четох в интернет, от независими източници, какво става като се прецака предусилвателна лампа и ми прозвуча точно като в моя случай, освен това това гумираното ми прилича лампата да е оригинална и никога да не е сменяна. А кубето е произведено 1991. Поради тези причини стигнах до извода, че лампата вероятно е взела-дала. Няма случайни подходи, мисля го няколко дена вече и малко от малко разбирам от схеми, завършил съм "радиотехника и телевизия" ама малко не слушах в час :)...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А откъде да знаем че си пробвал като не си казал?Сега като каза че разбираш от нещата ще излезе че сам ще го оправиш и ние тука се напъваме за тоя дето духа. Все пак се опитваме да помогнем с опит, който е учил да помогне със знания.

От тук нататък може да се мисли и за лампа.Ако имаш резервна и можеш да вземеш от някой ,пробвай да я смениш и да видиш дали ще се оправи проблема,но понякога нещата не са толкова прости.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма логика да не съм пробвал, става за 1 минута. Аз и за това се допитвам до вас, само че сумати и безмислени коментари, че аз си знам своето и не слушам какво ми говорите. Както и да е... Ще се наложи да си купя лампа понеже няма от кой да взема и ще стискам палци там да е проблема...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок предавам се търсех лампи но не можах да открия из варненските магазини. Някой знае ли къде мога да го занеса да го погледнат...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.