Jump to content
Българският форум за музиканти

Rock Клавир


Recommended Posts

Здравейте! Свиря от 2 год. в нова банда с Хард-, Прогресив-, Класик-, Мелъди- и Арт-рок наклонности. Искам да си купя клавир до 1450 лв, който да покрива блендите на известните групи като Тото, Rainbow, Deep Purple, Europe, Whitesnake, Styx, Muse, Doors и прочие, като не забравим и Dream Theater... :coolp:

 

Въпросът май опира до стрингове, падове, рок-орган!, малко извънземни ефекти и чисто пиано.

 

Някой може ли да ме упъти, какво да си взема, че толкова пари в ръцете си не съм държал и ще е кофти да ги профукам за някой боклук.. Благодаря, предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих предложил да се оглеждаш за 61/76 клавишните неща , че с тежки клавиатури е малко странно понякога да се свирят органи (с всичките класик-рок 'пинизи') и сола (а ще ти се налага , като гледам списъка на групите).

Друг въпрос е дали си склонен да вземеш нещо втора ръка. Като цяло в този ценови диапазон новите неща са маалко странни. Преди 7-8 месеца и аз имах същата дилема , и вариантите за мен бяха на старо Yamaha Motif(Classic) и съответно MO , Korg Triton-и от малко по-старите (част от тези групи и в момента си карат яко на тритонски синтове) .. и може би Korg Karma (но тук съм субективен - мечта си ми е , ама не намерих тогава :) )

 

Варианта с Kurzweil-a също е готин , но аз лично не бях очарован от демо-записите му из сайта и интернет. Въпрос на вкус.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Kurzweil са доста добри в падовете и синтовете по принцип, понеже ставаше дума за това. Звуците в този специално са взети от скъпите Курцвайли, на какъвто примерно свири Джордан Ръдес от Дрийм Тиътър. Иначе Корг Тритон или Ямаха Мотиф предлагат повече възможности наистина, но са много скъпи нови и ще трябва да се търси на старо. За тия пари и чисто нови в общи линии много малко неща стават...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Някой може ли да ме упъти, какво да си взема, че толкова пари в ръцете си не съм държал и ще е кофти да ги профукам за някой боклук..

 

Какво разбираш под "боклук"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Той нали това пита: кое е боклук та да не го взима.

 

И по-добре да каже в момента с какво свири..

 

 

 

Ходих тия дни до Нивелян - ГемаМузик по аналогичен въпрос...

 

При него имаше един секъндхенд Korg Tr 61, който мисля, че ще покрие всиките ти изисквания.

 

Мисля че си струва да го посетиш и да го пробваш поне.

цената беше малко над 1000 лева..

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами, не държа да е нов клавира. Убеден съм, че second hand-a ще ми даде по-голям избор от бленди. Проблема ми е, че 18 години свиря на класическо пиано и отскоро съм в рок-сферата. Не съм запознат с техниката, а толкова ми се иска... Предложенията, които давате звучат готино. Ще ги разгледам в подробности. Не очаквах, че този форум ще е толкова информативен и актуален... колкото за клавира: предпочитам риска със second hand. Гледал съм демо изпълнения на Jordan Rudess с Kurzweil.. и онемях, разбира се. :crying:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В този форум има хора които могат да потвърдят, че с Yamaha DGX-205 - който може би се вмества в категорията "Клавири - боклуци" - съм покривал освен тези които си изброил в първия си пост, още и Клептън, 4 non blondes, Ozzy, ELO, Faith no More, James Brown, Jerry Lee Lewis, Elwis, Santana, AC/DC, Billy Idol, Tom Jones, Foreinger, Daviid Lee Roth, Gary Moore, Red Hot Chili Peppers, Tina Turner, Green Day, U2, Radiohead и други за които не се сещам в момента, и Ямахата си звучеше доста прилично! Затова ми беше любопитно на какъв боклук можеш да попаднеш за 1450 лв? :) Това едното, другото е - как ще пазиш клавира когато го носиш по репетиции и участия? Дано да имаш здрав калъф, иначе трябва да отделиш пари и за такъв аксесоар, а те не са хич без пари. Ямахата си я носех с мек калъф за 80 лв, но ми беше все тая дали ще я чукна някъде или не. Обаче за клавир който струва втора ръка над 1000 лв нещата стават други.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Използвам Yamaha PSR-275. Покривам част от групите, нашата група (в която съм най-възрастният.. на 26 съм) иска да малко да излезе от кавърите, тип Bon Jovi при които нямам проблем с блендите и да се насочи към Theater.

 

Имам въпрос: Korg Triton Classic, Korg Karma или Korg Pa 80. Видях една оферта на последния за 1400 лв.

 

Изборът е адски труден (поне за мен), щото не купувам всеки ден, разбирате ме. :unsure: .

 

Идеята за калъфа никога не ми е минавала през акъла, а е наистина толкова важна! Ще го имам предвид. :huh:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Korg Pa80 (изобщо Pа сериите) спада към Entertainer Keyboard-ите ( "самосвирка" ). При положение ,че искаш да свириш в групи , не го считам за удачен избор.

А изборът между Triton и Karma .. ох :D Аз лично бих предпочел Karma от гледна точка на възможностите за синтез.. но от друга страна , Triton Classic ще ти е в пъти по-удобен целите , които имаш .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега не съм свирил на клавир, който има някакво memory и може да сменя блендите, които съм посочил предварително само с един бутон за съответната бленда. И съответно да запомня настройките на всяка бленда. :excl: А това се налага често в повечето парчета. Кой клавир (до 1450 лв.) може да ме зарадва с подобна опция?

 

Благодаря за досегашната актуална информация. :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз бих ти препоръчал TRITON Classic.Имам такъв и изискванията ,които си посичил ги има всичките.Можеш да си насложиш до 8 звука един върху друг и да си ги запаметиш така.Можеш също да си избираш пресетите ,които си направил с бутоните или на дисплея .Ако имаш повече въпроси относно Triton-а ,аз съм насреща.

 

 

Поздрави и успех !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Йее, супер кеф! Ами единствено да попитам дали някой не се е похвалил, че продава такъв.. че не намерих никъде :wacko::help: . Вече почнах да се тормозя. Черпенето ще е щедро и от сърце, това е ясно. :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш нещо евтино и да не е боклук-има една архаична свирка,която има почти всичко на ОВ-8 и е KORG DW8000.Мисля,че я продават евтино а е "дебел"саунд.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.