Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение за струни Уоруик?


DYLGIQ

Recommended Posts

Когато хората пишат за D'Аddario, най-вероятно се има предвид EXL серията, която въпреки че е означена като "nickel wound" на опаковката е с навивки от никелирана стомана, т.е. nickel-plated steel. И аз не съм очарован от тази серия, главно защото всички комплекти, които съм купувал са били с малко по-глухо звучаща Е, в сравнение с останалите струни. Предполагам, че при 5-струнен комплект нещата ще са още по-зле. От друга страна, като активен ползвател на гладки струни, D'Аddario Chromes са ми от любимите, така че MDB-1 е съвсем прав. D'Аddario имат много модели с различна конструкция, от различни материали... някои са по-сполучливи от други.

 

По темата, струни на Warwick не съм ползвал, но на база репутация на марката, бих си позволил да предположа, че са приемливи за парите си. Все още не съм срещал нещо брандирано, като Warwick, което да е боклук и мисля, че не биха си сложили логото на тези струни ако бяха наистина ужасни. Ще е интересно да се разбере кой ги произвежда. Добре е известно, че броят на марките струни далеч надхвърля този на производителите, а и доколкото знам Warwick нямат собствена продукция на струни. Съдейки по цената, предполагам че са от някой сравнително голям китайски завод. Не бих се учудил ако същите струни се брандират като Harley Benton или Hartke например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Свирил съм с Warwick Red Stainless и въпреки че не държаха свеж тон дълго звучаха добре. Като външен вид и звук бяха абсолютно идентични със стар комплект струни на Ямаха - напълно е възможно да се правят на едно и също място.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз пък си купих по коледа тази година Dunlop stainless steel, а преди седмица - две ги смених с warwick stainless steel, и имам чувството че износените дънлоп звучаха по-добре. Аз лично хич не съм доволен, но това си е мое мнение :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

След като минах през доста марки струни (Елексир, ДР, Дънлоп, Ърни бол, Рото саунд...) мога да кажа спокойно, че ако търсите струни без покритие червения етикет на Уаруик не се различава като качество от по-скъпите си събратя. Няма дори да споменавам, че са една от малкото марки които предлагат 135'' да не говорим за смешната цена от 20-30 лева (при положение, че един Ърни бол е 60 лева и е ад да си намериш поне 130'' за пета струна по българските музикални магазини).

Ако искате по-качествена изработка взимате си черен етикет.

По въпроса с живота на струната всеки го разбира различно, аз лично след втория ден каквито и ще струни да са ги смятам за стари, за струни с покритие може би седмица МАХ. Това с струните дето траели месеци не знам как и по колко свирите ама дори и с Елексир при мен бистрия тон им заминава на първата седмица, а на втората вече съм ги докарал до прежда (които си е взимал Елексир знае за какво говоря).

... и пак да кажа 135'' за пета струна е направо задължително ако искате някакъв нормален тон и теншън.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Животът на струните е наистина индивудуално нещо. Много зависи от това дали и колко се потят ръцете на свирещия, какъв е състава на потта му. Не на последно място техниката на свирене също оказва влияние. "Тежка" дясна ръка и много глисандо спомагат за по-бързото износване на струните. Различните музиканти, също така, толерират в различна степен заглъхналия тон на стари струни. Преди време бях пуснал една анкета в този раздел, според която се оказа, че близо половината от участниците сменят струни 1-2 пъти годишно. Това, според мен е много рядко за грапави струни без покритие, които се ползват по няколко часа седмично.

 

Ако става дума за струни с еднаква конструкция и аз не съм забелязал връзка между цена и дълготрайност. При мен, грапави струни без покритие независимо от цена и марка изкарват по около месец преди звукът да започне да ме дразни, а през лятото, когато ръцете ми се потят и по-малко.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

По принцип свиря с Дадарио но в момента съм с Уоруик ред стрингс и мога да кажа че по нищо не им отстъпват. Много нива са над Йамаха и Фендър.Според мен си заслужават.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Откакто отвориха магазина на "Уоруик" на "Черни връх", си купувам много пъти вече. В момента също съм с такива. Доволен съм, а и за тази цена - няма какво да се мисли толкова. Преди купувах "Еликсир", ама "малко" дебело идват. :secret: А и струните са си консуматив. Докато ползвах "Еликсир" , два пъти в годината сменях само Си / 5-та струна /. С Ред лейбъла е различно - докато свирят - са на китарата, заглъхнат ли - сменям с нови.

Някога си ги събирахме и старите, защото трудно се намираха и ако случайно закъсаш - слагаш това, което имаш. Сега старите ги подарявам или на някой закъсал или на някое училище или читалище. При условие, че са свирили досега със "Стаг" или други евтини, / дето не могат да си "намерят" тона / - дори старите "Уоруици" вършат идеална работа.

Поздрави и Лонг Лийв Рок Н Рол. :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.