Jump to content
Българският форум за музиканти

Мнение за струни Уоруик?


DYLGIQ

Recommended Posts

Само да отбележа - и аз в момента съм с такива (вчера качих едно клипче там при видеото дето е, не се разбира много саунда, но ако някой чува нещо да си прави изводи). Със старите струни звучеше по-добре тоя бас; сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Евтините комплекти имат едно голямо преимущество - сменяш ги често и винаги си с нови струни. Ползвал съм няколко различни комплекта на Уорик и съм много доволен от съотношението качество / цена / продължителност на приличния тон. Ако свириш активно и изкарваш пари със свиренето си, нищо не пречи да ги сменяш даже всяка седмица. Далеч за предпочитане, отколкото една година да се пудриш, че си сложил елексири за сто лева. И не на последно място, струните, даже и най-прекрасните, кой знае защо не свирят сами...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Fats: аз си знам да не пиша тук, че все ще стане пререкание, ама нещо съм в настроение:

 

- да сменяш често струни, само защото са евтини, не е преимущество, а вариант. Т.нар. coated струни държат 3-4-5 пъти повече от обикновените, пазят бистър тон и не се различават от нови (почти), а тонът им традиционно е по-добър.

- да наричаш най-ниският клас (ако няма залежали от българските) струни на пазара "добро съотношение цена/качество" е тъжно отражение на Бг реалността - няма пари, няма разнообразие, няма желание за подобрение.

- Значи е пудрене да си вземеш хубави (или по-скоро нормални) струни? Ми тогава да сипваме на колите само локомотивна нафта и да ядем само пилешки кренвирши?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Като виждам какви са стиловите предпочитания на повечето от пишещите тук, бистрият тон е последната им грижа. Колкото и скъпи да са едни струни, като ги дропнеш надолу от бистротата не остава нищо. Но хайде да не се заблуждаваме, че скъпи струни след една година звучат страхотно, даже и да се настройват нормално. Е, освен ако не свириш само в неделя. Ама не всяка неделя...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм някакво профи, че да се взема мнението ми за меродавно, ама споровете на тая тема добиха вече галактически размери и количества...

 

В средния и по-ниския ценови клас досега съм пробвал Dunlop, Yamaha, Earnie Ball, D'Addario, DR, Fender, Warwick Red... С Elixir не съм свирил, макар че мога да си го позволя. Просто съм хейтър. ;-)

 

Е, да ме извиняват несъгласните, но при свирене около 2-3 вечери в седмицата, с Уоруиците карам най-дълго време, без да сменям. Не защото съм непретенциозен към тона си, а просто защото ми звучат както искам. Пробвал съм и никел, и неръждавейка, и съм все доволен в общи линии.

 

4-a и 5-a на Д'Адариото ми "умират" на 2-ата седмица, включително и на едни half-round; Дънлопа и Ямахата - отдавна беше и не ги помня, във всеки случай не бяха нещо особено; Ърни Бол бяха оригиналните на баса ми - що-годе добре изкараха около 1-2 месеца; ДР - честно да си кажа не съм никак очарован от живота им; Фендер - фифти/фифти, ама заради цената им - по-скоро "Не, мерси!".

 

Мисля, че всичко това зависи до една огромна степен от твърде много фактори...

 

Физологията на самия човек, например. Да, физиологията казах. Ръцете се потят малко или много; в секретите на всеки човек има различна химия, която може би по различен начин влияе на различните, макар и в малка степен, покрития, които различните производители ползват.

 

Друго - кожата по пръстите на някои хора се лющи повече, отколкото при други.

 

Кожата на едни хора е по-мазна, отколкото при други.

 

Горните три фактора може да зависят от тва дали снощи си пил 4 чаши вино със сухо мезе или 200 гр. ракия със салата, ако щете...

 

Едни хора играят повече по грифа; други - по-малко.

 

Едни хора държат инструмента в помещение с малко по-висока влажност; други - в по-сухи помещения.

 

Едни хора перманентно държат инструмента в калъф; други - на стойка.

 

...

 

Не знам доколко съм прав и доколко седнал, но ако някой се наеме да удари чертата и да рекапитулира факторите в еднозначно заключение, трябва да бъде черпен много от целия форум и не само...

 

Неведнъж и два пъти достатъчно кадърни хора тук са се изказвали по темата - трудно е да се говори за добри и лоши струни, тъй като тва е доста субективно нещо. Взимаш, пробваш, като не ти хареса - сменяш марката; като ти хареса - shut up and play your instrument. :-)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не мога да коментирам как са откъм дълготрайност, но за записи на твърда музика и пънк stainless steel варианта на тези струни е супер.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, ние докато си коментираме тука, те свършили! Или поне така ми казаха във варненския Динакорд - поръчах два комплекта, а от София им пратили само един - последния!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Лъжат, преди половин час говорих по друг въпрос с човек от софийския магазин и между другото ми каза, че имат колкото поискаш. Накарай да си размърдат мързеливите задници. Или си поръчай през тях направо от Томан, там не свършват никога.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Хаха, ние докато си коментираме тука, те свършили! Или поне така ми казаха във варненския Динакорд - поръчах два комплекта, а от София им пратили само един - последния!

 

Може и да са свършили, след моята поръчка - тамън днес преди обяд ми доставиха 2 комплекта... :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Явно някой хора не могат да общуват нормално,и не знам защо е така!Ако всички харесвахме едно и също нещо,щеше да има една марка басове,еднин модел апаратура и един вид струни,но за щастие не е така,и всеки може да пробва каквото си поиска.Това което е супер за едни ,може да е ужасно за други,и когато споменавате D,Addario, пишете за кой модел става въпрос,защото имат толкова модели че не вярвам някой да ги е пробвал всичките за да се говори общо за марката.Аз в момента съм с такива струни на Warwick,и съм доволен,и ако свирите с евтин бас и някое кофти комбо как разбирате че струните са кофти?Близо месец са ми на баса и за сега са о.к.,е не са като нови, но за парите си стават,особено ако имаш повече от един бас!И се оръщаите с уважение един към друг за да има няккава полза от форума!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре де, що само се карате? Бях супер разочарован като сложих тия струни и държах да го споделя на човек, който пита конкретно за тях. Басът е Spector Legend 6, взех го от circles, бил е преди това на ... NICOCHIM, ако не се лъжа. Хич не лоша машина. Значи, circles не му е сменял струните за целият период при него. Не знам какви са, бяха изгубили тон определено и пак звучаха по-добре от Warwick-a - без добър тон, но със състейн и фийл. Свиря през транзисторно комбо Ampeg и не знам що се обяснявам...

 

Аз си поръчвам струни от щатите, излизат ми по 50тина лева, без мита и митници, директно на вратата (ако му е интересно на някой, да ми пише), защото не се облагат такива малки пратки.

Не ги държа по година, както предположи Fats, а по 2-3 месеца. Свиря с 2 банди, няколко репетиции седмично и ако ползвам Warwick или Дърварио, трябва да ги сменям на 2 седмици. Вижда ми се много по-добър вариант да дам 2 пъти по-малко пари за същия период и да не сменям постоянно струни. Ако на някой това му е странно, не го разбирам, сериозно.

 

Иначе - да; за 20 лв. по-добри струни няма. Но няма и други.

 

Поздрави,

Мартин

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От цялата работа аз не разбрах само едно... тия струни стават ли за 34" скала защото прерових навсякъде, но не открих такава информация :lol: ? А иначе... каквито и да са... проклет да съм ако сложа струни за 100лв на баса, който купих за 160 :lol: .

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Стават, на такъв съм ги сложил.

Но има разновидности де, питай в магазина.

Редактирано от kmfb
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.