Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с шум от усилвателя. Моля,помогнете :)


Recommended Posts

Здравейте. Проблемът е следният. Имам китара http://www.musicworld.bg/bg/m_3140000/i_28392/Cruzer_ST_200_3TS.html и усилвател http://www.musicworld.bg/bg/c_427/i_25819/BEHRINGER_GTX30.html. Също така имам и дисторшън педал http://www.musicworld.bg/bg/c_529/i_22696/BEHRINGER_HM300.html само че вместо high контролер моят има за средните. Когато свиря с педала има много лек шум,който се чува от усилвателя ( поносим ). Педалът няма кой знае какъв дисторшън,но този на ампа ми ме кефи сравнително, обаче има прекалено много шум,когато свържа китарата директно в усилвателя. Чудя се откъде идва този шум. Предложете ми кое от 2те неща да сменя с нещо по качествено за около 600-700 лева. Ще се радвам ако ми помогнете :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шумът в апаратурата при използване на дист(а и по принцип) може да се прояви от следните неща:

 

1. Лошо качество на изработка на процесорчето на китарната колонка.

2. Прекалено завишен гейн, което води освен до шум, а да зверско мазане.

3. Китарата ти има сингъл койли, които по презумция са шумнички. Ако свириш предимно на тях, няма как да не чуваш този шум.

4. При комбинация на кофти електроника на китарата и ниско-бюджетна китарна колона това е крайния резултат.

 

Като цяло аз лично не мога да се сетя за нищо положително, което да кажа, за да те успокоя, че ще минеш само с един разход до 600 лева. Моят съвет към теб е да събереш малко повечко парички и да скачаш на нещо от по-висок клас като инструмент(който да е съобразен с твоя вкус за звук) и китарна колона(била тя с вграден процесор или отделни ефекти тип стомп-боксове).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ахам,ясно. Ами благодаря за бързия отзив :) Ще посъбера някой друг лев и така ;п Нещо от по-висок клас имаш предвид нещо примерно за 1100-1500 нещо такова ли ? А усилвателя има ли нужда и той да е на подобна цена на тази на китарата.

Ако може да ми препоръчате някакви ампове за хеви метал и траш. Искам да постигна звук подобен на този на Металика :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом ти е удобно да боравиш с цифри ще говоря за по-висок ценови клас. Да кажем, че китара до 800-900 лева и китарна колона до 500-600 лева. Имай предвид, че се движиш в едни цени, които пак не ти дават много добра опция за нещо върховно, но 1000% може и да е по-добро от това, което имаш. Относно предложенията... Аз няма да ти дам такива, защото "АЗ" не съм "ТИ", а за звук близък до Металика те чака голямо финансово разочарование. :) Инструмент и апаратура се избират индивидуално.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

7thString - ако намеря микрофон може и да запиша нещо,защото този който имам в момента не става за нищо. На модератора и на Латрон благодаря също за отзивите! Ще видя дали до няколко дена ще мога да запиша нещо да видите що за дума става ;п

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

поиграй си с потенциометрите на китарата и с гейна- чудеса правят при мен. :)

Редактирано от Stoyansky
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.