Jump to content
Българският форум за музиканти

Бърз въпрос свързан с цвета EMG?


lyu_records

Recommended Posts

Здравейте колеги искам да питам дали всички EMG 81 са със сребърно логото и на 85-чката златно. До колкото разбрах от нета е така. Но ако примерно си закупя zakk wylde emg (zw) и там ли ще са различни единия със златно а другия със сребристо лого. Питам притежаващите EMG колеги.

Благодаря!

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички 81 са със сребърно, 85 със златно, 60 сиво, 89 с червено. Така са докато бяха със старото лого, с новото не знам дали има промяна, може би не.

 

Самите адаптери са еднакви независимо от какъв сет са...различавасе само кутийката и евентуално разни други аксесоари - afterburner-а от Kerry King Set, пикгарда от Kirk Hamett сет и т.н...

 

 

P.S. Това не значи, че няма друг модел с някои от тези цветове...напоследък се нароиха доста нови модели и и не съм в час кой какъв е.

Редактирано от Yves
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Ясно мерси колега дилемата все още остава да ги взема в някакъв сет или по отделно 81 85. Щото как и да го мисля се е трудно окомплектоване на китара тип страт. Май ще ги взима отделно а не в сет ма още не съм го измислил. Сега си правя плочката във вектор щото ще я режа на лазер и се чудя колко дупки да направя за врътките идеята за сега ми е 2 ключа (единия за мод на 9 и 18 волта а другия за нек, двата, бридж) и 3 врътки (1 врътка волум на нек 2 волум на бридж и 3 тон) Ма не съм сигорен дали така ще е :)

Редактирано от lyu_records
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Доста се е говорило за това, но може би проблема идва от това че на пазара има много фалшиви Зак Уайлд китари, произведени кой знае къде, които съответно идват с фалшиви ЕМГ адаптери, които от своя страна се различават от оригиналните ЕМГ. Аз лично не бих се доверил на адаптери изглеждащи по-различно от стандартните модели.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мойте са EMG-81TW и EMG-89R купувани от щатите и са със златисто лого! Разликата от обикновените EMG-81 и EMG-89 е че се делят на сингли.Мисля че за това са със златист цвят.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Основно керамичните им са със сребърно лого, алнико адаптерите им са със златно, делящите се са с медно на цвят лого (не червено). Тоест 81 - сребърно, 85 - златно, 89 - (Copper) медно. Същото важи и за синглите - S - сребърно, SA - златно. Медно при синълите няма, понеже няма делящи се сингли.

Или поне така бяха със старото лого. Сега гледам, че 89 вече също е със златно лого...

Също и тези с металните капачки, които са само с релефно лого (ако не се лъжа).

Редактирано от Kalmar
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.