Jump to content
Българският форум за музиканти

Малко "тунинг" на Jackson JS30DK


Recommended Posts

Привет! Решил съм да си поиграя малко с Jacson-a и да се опитам да го направя малко по удобен за мен. Много ще кажат, че не си струва, но ще ви помоля просто да ми спестите мнения от този сорт.

Китарата вече има леки подобрения : сток-адаптрите са сменени с Seymour Dunkan JB-4 bridge и SH-2 neck, а проблемния флойд, който смятах изцяло да сменям с Schaller или Floyd Rose оригинал, оправих с един Goldo Back Box за 15 евро.

Сега бих искал да преправя Bolt-on захващането на грифа. Искам да махна металната пластина и да позаобля и изтъня тялото на мястото, кадето са болтовете. Нещо като при Ибанец. Дали ще отслаби конструкцията? Тялото доколкото знам се прави от индийски кедър или елша. Незнам какво е при мен.

Искам също така да сменя лака и на тялото и на грифа.

При грифа искам да го сменя, защото е наранен и се усещат драскотините при свирене по задната му част. При тялото, освен че има видими следи от удари и драскотини, бих искал да е някакъв друг лак. Сегашния лак е дебел почти полувин милиметър. Незнам дали е нормално но ми се струва, че ако сменя лака с нещо като при акустичните китари, ще отвори още звука.

Очаквам вашите мнения. Благодаря!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Основната причина е , че мястото на захващане на грифа не ми позволява да достигам с лекота до по-високите тонове. Трябва всеки път да си кълча лявата ръка, защото ми убива, пък и аз не мога да се похваля с мн дълги пръсти, за съжаление. Затова и дадох за пример захващането при Ибанец. А и при такава интервенция така или иначе ще се пребоядиса. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Три правилни варианта се отварят пред теб и безброй експериментаторски. Първи както те посъветва liquid_death е да се обърнеш към лютиер. Втори продаваш тази китарата и купуваш по-удобна за теб. И трети ако си достатъчно сръчен и разполагаш с нужните инструменти да прегледаш из форума темите (знам че има такива) за преминаване от болт он към сет ин нек и да се захванеш с изпълнението. И с трите варианта най-вероятно ще дадеш приблизително еднакво количество пари. Експериментаторските пак ще ти струват толкова, колкото и посочените 3, но шанса за успех не е гарантиран.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струва ми се последното предложение е най-разумно.Просто си издълбай малко долния рог.Всякакви други интервенции като изтъняване и тем подобни могат да доведат до неприятни последици и излишни разходи.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Както вървят нещата, със сигурност ще си поиграя с китарата. Това, с издълбаването на рога е добра идея и със сигурност ще го направя. За другата интервенция още не съм сигурен но накрая може и двете да направя. До лютиер не смятам да стигам, защото просто ми се иска сам да си я направя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Туй няма лошо, че искаш сам да си я направиш. Аз те подкрепям с две ръце, но поемаш риск! Информирай се добре, кое как става и не прави компромис от страна на материали и експерименти. Но като начало си направи крайна концепция какво ще пипаш, че в последствие може да стане лошо!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 years later...

Според мен интервенцията с издълбаването на рога е най-добрия вариант. Дървото е на нишки и точно това го прави устойчиво, махането на материал е махане на тия нишки, може и да е достатъчно стабилно, но зависи и колко махаш, аз лично първо бих пробвал да посвиря само с издълбан рог и ако толкова ми пречи отзад, ще махна само колкото да ми е комфортно, пък ако сбъркам, сбъркам, така или иначе удобството се търси, т.е. отиваш на ново тяло и това е. Но пък, както каза, поне си пробвал всичко възможно и си видял, че не става. Другото е след като посвириш малко, да отидеш в някой магазин и да видиш на кое тяло се чувстваш най-добре и да го изкопираш на твойта. Ако нещо му стане, се тая, ти си твърдо решен, че сегашното положение не те устройва. Така, че успех пич, и аз си преправих предишната Кремонка, но само горе при ключовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.