Jump to content
Българският форум за музиканти

Какво мислите за този сайт за китари от китай


delmaro

Recommended Posts

Пак споменаваш за някакви такси и мита, които според мен няма. Незнам за китарите как стоят нещата, да кажат хора които са пазарували от китайските сайтове за повече пари, но лично аз от dealextreme съм правил покупки над 70$ и нито мита нито такси нито нищо са ми взели пратката пристига с стикер gift с измислено тегло и артикули , отваряш и вътре всичко е точно. Ако може обясни за митата и таксите дане би да изпускам нещо аз (не се заяждам наистина незнам и питам).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Значи, толкова обемист подарък на дали ще мине тънко. Попринцип се плаща мито за всичко, което е извън ЕС., а ДДС за всичко, което беше над 200лв. като декларирана стойност. Или обратното. Нещо такова.

 

Ако парите не са ти излишни, ако е за фенщината (конкретно за тази китара) и ако решиш, че можеш да поемеш риска да се набуташ за нещо кофти - давай смело.

Но пак казвам - за тези китайски сайтове съм чувал винаги променят условията (тоест цената) в последния момент.

 

Ето - тази която съм постнал горе:

 

Free shipping to

Bulgaria Via CHINAPOSTAIR

15-20 Days

 

Total Cost: US $204.70

 

Тва са 310 лв. + ддс - 372 + мито. Митото зависи от много фактори и се определя по различен начин от типа стока, произхода й и други такива.

За да разбереш за конкретния продукт - трябва да се обадиш в някое митническо бюро, да кажеш каква е стоката, от къде е, колко пари струва и там ще ти кажат точно.

Спецялно китарите мисля, че ги гледат по някакви каталози и сигурно ако направиш две покупки на един продук ще ти сложат различни такси (щото ще си случил на различна работна смяна :D)

 

Колкото за това, че не си плащал мито и други такива - казвали са ми, че за компютъри, части, аксесоари и друга електроника не се плаща мито, а само ДДС, но това май е само за САЩ, защото цените им там са по-ниски от нашите.

Абе, въобще е някаква мешаница голяма. Трябва да питаш, най-добре ще ти кажат.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак споменаваш за някакви такси и мита, които според мен няма.

 

Няма ако минеш между капките, което при сравнително голяма пратка, като китара, независимо как е обявена не става често.

Темата е малко безмислена. Наумил си си, да си купиш някакво менте, няколко хора се опитахме да те разубедим с някакви аргументи-не става. Щом е така, давай смело. Плащай, а какво ще получиш ще разбереш, когато вече ще е късно...

Ако инструнментите бяха поне наполовина читави, цял свят да се е нахвърлил на тях. Помисли малко и ще се сетиш защо нета не изобилства от хвалебствия за този и няколко други сайтове, предлагащи подобни ментаци.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Конкретно за нашите митници - там действа още някакъв соц.морален кодекс и никой нищо не ти казва. Вземахме една китара, пратена от щатите, като всичко излизаше на около 700лв. (самата китара, танспортни и разните му други такси). В митниците беше някаква лудница - пращат от едно гише на друго, чакаш. Накрая дойде един и ни каза да дойдем с него, та той ни даде тоягата и понеже всичко изглеждаше не на място му предложихме 20лв., а той каза, че неговото си влиза в цената, която вече сме платили... Иди ги разбери.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Е не съм я пуснал аз тая тема тука , ама пак ми стана интересно. И не споря просто изразявам мнение може да се каже че съм се наумил да само за фенщината щото едвали да докосна някога оригинал било то на гипсън или jem та само за гъзарията бих си взел една, но няма да е сега не ми е приоритет в момента. Ако взема ще се "похваля " :D

Редактирано от delmaro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Спецялно на тия но нейм китари (щото ако забелязвате - повечето копия нямат снимки на главата и не се вижда марката, въпреки, че би трябвало да си пише Ibanez, Gibson, Floyd Rose Original, DiMarzio и пр.) май най-лошото, което може да се очаква е изработката. И по-конретно гирф и позиции.

Айде, електрониката се сменя, както и хардуера.

 

Въпреки, че ако Флойда разстройва повече от тремолото на един Squier - там вече инвестицията е безсмислена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не бих купил непипнато и невидяно менте - непипната и невидяна китара бих купил ако знам нещо за модела марката и т.н. Има и добри ментета, но трябва да се пипне. Иначе китайско производство има и менте, има и свестно, с качествен контрол и т.н.

Колегите са прави, че във форума и въобще в нето ще намериш добри инструменти за добри пари - предлагането е голямо, винаги ще намериш твоето си нещо на договорена цена, която почти винаги е по-добра.

А според мен ти не си прав като казваш или ново или нищо - мисля, че това не важи за инструментите - ако са гледани и обичани те остаряват като катедрали, а не като цървули - няма лошо да купиш употребяван инструмент (не споменавам дори, че обикн качеството на по-старите е по-добро, за да не повдигна нов спор ...:-)

Освен това имат душа - аз, например, обичам употребяваните инструменти - имам усещането, че всеки е зареден с някаква енергия и ако тя е добра, като го вземеш се усеща някак си (уверявам ви, не съм луд ... моля не ми пращайте хората в бяло с усм ризки) Новите са стерилни - тепърва ще се зареждат.

За китайското производство по принцип - имах доскоро един Греч електроматик про джет, произведен в Китай - изключително качествена китара, невероятно внимание към детайла, чудесна изработка, прекрасен звук. Но съм видял и други - парчета дърво, с които дори вратата на гаража не можеш да си подпреш. Та така ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Slide,би ли ми подсказал къде се продават евтините Charvel,че нещо ми се иска такава китара?

 

http://shop.visiarts...&category_id=33

 

по принцип струва $199 и ако се напъна ще я намеря и за 180 сигурно ( ей това ако не е евтино здраве му кажи ), ама що и искат толкова пари в БГ вече не мога да ти кажа ;)

 

p.s. Това е махагонка, Neck-Through, а кви щуротии ти пишат нашите недей гледа :D

Редактирано от dickens
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мой приятел беше купувал китара от подобен сайт и получи различен модел от поръчания :) Тази, която му бяха изпратили въобще не се е предлагала на сайта. След смяна на потенциометри и промяна на окабеляването инструмента звукнал прилично, но при подобно пазаруване изненадите са част от сделката.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вместо да се заглеждаш в евтини копия на китарите на Сатриани, Вай или на някой друг, формулирай си за тебе каква китара ти е удобна и какъв звук търсиш. След това се разтърси за качествен хардуер като:

http://schaller-electronic.com

http://www.g-gotoh.com

и много други.

 

Вземи си 1, 2 или 3 адаптера в зависимост от комбинацията която искаш, кеф ти:

https://bareknucklepickups.co.uk

кеф ти:

http://www.lacemusic.com

кеф ти "български" адаптори:

http://www.ilitchelectronics.com/pickups.htm

Или каквито се сетиш адаптори...

 

...И тука в България такава китара може да ти се направи, че ще има да хълцаш цял следобед като я хванеш за първи път...

 

Китайците правят масовки и са не-балансирани като звук. Глъхнат тонове по грифа, или нямаш високи, или струните са с различна сила, хардура е полу-алуминиева сплав... Винаги има детайли неизпипани. Но може да попаднеш и на що годе читав инструмент и като изработка и като звук, никой не знае какво ще ти пратят! Който е хващал качествен лютиерски инструмент знае какво е балансиран като звук и като удобство на грифа и тялото...

Редактирано от a_panov
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз се спрях на тази китара http://product.madei..._13264470.shtml

Някои може ли да ми каже , ако има мито колко ще излезе долу горе ? . Ето и клип как на китара http://www.youtube.c...feature=related , ако някои може да намери и с звука на китайското копие ще е чудесно , но с тая визия ме грабна просто .

Редактирано от Pavlin_sv
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@Slide,би ли ми подсказал къде се продават евтините Charvel,че нещо ми се иска такава китара?

 

Thomann.de

 

Точно DS-3, който ти показаха там е около 450лв. Мисля, за тия, си е оферта. Некво си нато дърво, което било нещо като махагона, ала-бала. Все пак - Шарвел си е марка, нищо, че това е в най-ниския ценови клас.

Аз лятото се бях загледал в So-Cal и San Dimas, като тогава бяха около 1000-1100лв, а сега скочиха на 1200-1300. Много ме сърбят ръцете за една такава, ама не ми се иска да хвърля толкова пари...

 

В крайна сметка се ориентирах към Kramer като компромисен вариант.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Павлине,дори да е копие в което(аз не се съмнявам)тези китари на снимката са истинските определено,нО дали това ще ти продадат , може само чрез покупка да се каже........... или някой който е вече купувал от този сайт. Реплика , копие,менте все са прилагателни с неясен произход затова цената е "жълти стотинки".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.