Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Nikifena

N-audio tube di box preamp

Recommended Posts

Това е първото демо на новия лампов преамп ди бокс на N-audio.

Записахме го в студио, за да е гот обстановката а записите ги прави Сашо Леков - един изключително талантлив пловдивски басист. Благодаря ти, Саше!

 

Записите станаха така- Fender precision-> tube di box -> Взимаме два сигнала от линк-а и от балансирания изход отзад и отиват на 2 канала в Digidesign I/O 192. Настройките са линейни без пуснат лимитер.

 

Трябваше да запишем и една част с лимитер, но забравихме. Другия път :)

 

Ето го и видеото.

 

http://www.youtube.com/watch?v=byLloZutDyM

 

 

Ето и малко инфо къде може да се ползва този Di box:

 

- за запис в малко или домашно студио, когато е непрактично да се вкарва в студиото бас апаратура и тя да се микрофонира. Замества я и емулира най-добра такава.

 

- на живо в екстремални случаи на най-големи зали ( и открити сцени) от една страна, където без друго се разчита на централното озвучаване - и в другата крайност на много малки клубчета, където сериозна бас апаратура може да затрудни неусилени барабани

 

- на запис или на живо СЪС бас усилвател, на който осезаемо може да подобри звука и да предложи повече нюанси / вариации в тембър и по-добър контрол на динамика, като също гарантира по-повтаряем и предсказуем звук в различни условия (и с различни усилватели)

 

- за запис на китари дирекно в компютъра при работа с VST, Amplitube и подобни софтуери. Оцветява приятно и прави тона по-добър като крайния звук се доближава много повече до истински лампов усилвател

 

 

Enjoy

  • Like 8

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.