Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за домашно звукозаписно студио


Recommended Posts

Решила съм паричките от стипендията да ги инвестирам в студио вкъщи..та...Вкъщи съм на лаптоп Леново Г750АХ под Уин 7 32 бита..Интересувам се примерно за 300-400 лв да мога да си купя микрофон и миксер или предусилвател.. Ще кажете кое е по-добро , че аз хич не рзбирам...Пари за монитори няма да има,но може да отделя по нататък за хубави слушалки на АКГ...чудя се дали комбинацията аудиомиксер BEHRINGER 802 + студиен микрофон BEHRINGER B-1е добра за целта .. или да си взема нещо друго.. като например Behringer C1-u ?? някъде четох ч имал доста слаб звук...студиото ми трябва за вокали...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Дай малко повече информация - с какви стилове се занимаваш, само ще се записват ли тези вокали или искаш направо цели песни да правиш, други инструменти евентуално дали няма да искаш да записваш и т.н. И също не е зле да прочетеш 70-80 теми из раздела, че да ти се поизяснят някои неща, никой не се е родил научен, но нямаш оправдание да не искаш да се научиш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ммм по-добре си купи юсб интерфейс, щот вградените саунд карти в лаптопите (както и в компютрите но там можеш да я смениш с друга) са с кофти конвертори и вкарват много шум. Примери за юсб интерфейси (с фантомно захранване, което е нужно за кондензаторен микрофон): M-Audio Fast Track Mk II; Alesis I/O2 EXPRESS и т.н. или малко по-скъпи варианти но usb 2.0: Tascam US-122 MkII; Focusrite Scarlet 2i2 и т.н. Behringer B1 е добре за целта, юсб микрофон не препоръчвам (не че не могат да се постигнат и с него добри резултати ама трябва да знаеш кво правиш). Ако решиш да си купуваш юсб интерфейс си занеси лаптопа там откъдето ще го купуваш да го пробваш на място (ако има такава възможност) как се държи на лаптопа ти, че юсб устройствата са малко капризни. Успех с избора.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

почетох си доста из форума преди да го напиша това.. няма да записвам инструменти.. искам да правя кавъри ...благодаря иначе за бързия отговор.. :)))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^То не че е лошо микрофончето (като единствен микрофон за домашно студио колко е удачен избор, може да се поспори де), но най-малкото, взема целия бюджет на дамата и за други компоненти не остават пари никакви...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Миксер не ти трябва! Трудно ще ти е да се вмести в бюджета с повече неща и в същото време да изкараш поне малко качество. Ако питаш мен събирай пари поетапно за саундкарта с добър преамп и микрофон. ако разполагаш с 400 лв. гони карта за 150-200 и микрофом 200-250 лв.! За втора ръка тук във форума има добри оферти и колегите са изключително точни!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В линка, който дадох освен микрофон в цената е включен и преамп. Преампа е канон-усб, което според мен е удачно решение за лаптоп. На по-късен етап микрофона съвсем спокойно може да се смени с по-подходящ. С лаптоп кофтито е че трябва да се взима усб карта. В този ред на мисли дори една съвсем "обикновена" усб карта на M-Audio надскача 200 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Behringer 302USB - миксер с добър ( за парите си) преамп и usb за директна връзка с лаптоп. Цена: 80лв. нов

Микрофон - MXL 990 - работи добре с въпросният миксер ( защото миксера има фантомно 45V И не всички микрофони ще работят, примерно B1 на Behringer не става с този миксер.... цина на микрофона - 160лв. Общо: 240лв + кабел 15лв = 255лв. Остават ти 50лв да се почерпиш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.