Jump to content
Българският форум за музиканти

No more loudness war


Recommended Posts

Така е най-добре... честно казано не се виждам в роля в която някой дебелогъз паун да ми казва как да свиря за да се продавам :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

Според мен цялата дивотия отива към логичния си край. Отдавна бойкотирам комерсиалните "лоуднес"-банди, и ме радва, че не-толкова-големите групи усещат ущърба в звука от цялата тая работа. Групите, които слушам, не се въртят по радиостанции, и не ги грее критерия "да са по-силни от рекламите". Ако искат да продават дискове (на фона на цялото свободно (повече или по-малко легално) сваляне от нета) - ако обичат - да се съобразяват с добрия звук ! И без това тийновете, които слушат на i-слушалки, не плащат за музика, но хора като мен плащат, стига да е качествена. Айде да се разберем, господа групите и издателите, за кого аджеба се издава тоя продукт ?

 

Светъл лъч в лайняния тунел ми е последния Opeth (Heritage) и последния Borknagar (Urd), които като цяло са доста по-тихи и с доста по-голяма динамика ! Групи като тях не разчитат на радио, че да се съобразяват с това, пък се продават... чудна работа.... От по-комерсиалните групи - последния Blind Guardian също е леко по-тих, и с по-добра динамика, което е кеф на оркестралните пасажи (щото за там си трябва) но пак си звучи мощно и напомпано, но с мярка... Така че аз лично виждам тенденция към леко завръщане, със заназване на най-доброто и от двата свята ! :godbless:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"И без това тийновете, които слушат на i-слушалки, не плащат за музика" и разбира се тука си в голяма заблуда, точно тийновете с и-слушалки харчат най-много пари за музика (въобще не говорим за бг), за това и по-голямата част от музиката се продава в айтюнс, и останалите музикални портали.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

... и разбира се тука си в голяма заблуда, точно тийновете с и-слушалки харчат най-много пари за музика (въобще не говорим за бг), за това и по-голямата част от музиката се продава в айтюнс, и останалите музикални портали.

 

Айде сега да обясниш колко точно средношколци и от кои държави "(въобще не говорим за бг)" познаваш ЛИЧНО и колко са платили за музика през последните, да речем 12 месеца. Няма да е лошо да упоменеш също, колко време и къде си поживял, та си толкова убеден. Умирате да се изцепите неподготвени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

"...за това и по-голямата част от музиката се продава в айтюнс, и останалите музикални портали." Или то викаш те ей тъй без друго си я продават, щот им е писнало да продават дискове, а не щот просто дисковете не се купуват толкова а? B)

Редактирано от funkyto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:Ми веднага правим най-простото възможно сравнение - ние с теб сме двама средностатистически потребители на музика. Аз от началото на годината съм си купил 10-тина диска (+-1), всеки с по 10-тина песни. Ти колко песни си си купил, по ай-тунс, мунс или с пращане на смс ?

Познавам доста тинейджъри, които са изслушали нета, и не са дали пари за едно парче ! И познавам доста хора на моите години, които си купуват дискове (и да не е на ден по два, но като за нашия стандарт - доволно).

 

А относно онлайн дистрибуцията - най-простото нещо е да осигуриш само един сорс, и след това да броиш свалянията, докато при дисковете трябва да произведеш и осигуриш по магазинната мрежа физическия носител - затова не им се занимава, на дебелите задници, струва няколко долара... А дигиталното копие нищо не струва, освен няколко секунди трафик. И по долар на парче да ги дават, пак са на 99% печалба ! :butcher::curse:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еми, както ти поясних въобще не става въпрос за България :) и за познати, говорим в световен мащаб аз познавам хора които си купуват винили и за тях звука от винил не може да се сравнява ни с диск ни с мп3ка, ама какъв процент от хората купуващи си музика в света са това, за сидитата въпроса е същия, познавам хора които си купуват сидита, но какъв процент са това, въобще не стои въпроса за тея няколко долара повече за производство на дискове, а за това кое е по-изгодно, ако хората купуваха повече дискове и по-малко мп3ки тея дебели задници щеше да им се занимава ако от това изкарват по-голяма печалба, относно останалото, пак говориш за познатите въобще къде слагаш бг, която е една прашинка от световните пазари, румънците са по-напред от нас, това че тук тийновете теглят фрий музиката, не означава че и на запад е така, парите са други цените също, ако билета в градския транспорт ти е 1 стотинка, ще си го купиш ли или ще пътуваш гратис. Ама това са изводи, които всеки би могъл да си направи сам. Поколенията се менят, а с тях и вкусовете и разбиранията и лауднеса и т.н. инак разбира се че динамиката на траковете се губи при използване на повече компресии, но това е положението, хората които купуват музиката определят какво ще се слуша и колко силно ще бъде.

Редактирано от funkyto
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.