Jump to content
Българският форум за музиканти

Maлко инфо за ел.барабаните моля


Recommended Posts

Надявам се темата не е против правилата,ако е или има такава моля да ме извините но не съм я видял.Та въпросът ми е може ли малко повече инфо относно начина на ползване,може ли всичко да се регулира по всякакъв начин и това ли е единственият и най-добър начин за свирене в апартамент.И относно цената..горе долу за какви парички могат да се намертят и нови и 2ра ръка гледах разни сетове в амазон по 350 долара това нормална цена ли е

мерси

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

никой ли не ползва и няма инфо ? интересува ме най-евтиният варянт нови и на старо някакви средни цени горе долу да добия представа и дали те са единственият и най-добър начин за свирене в апартамент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Електронните барабани имат предимства, но и доста недостатъци. Вярно е че с тях може да свириш без да вдигаш много децибелите, но пък усещането, отскока на палката и звуко-извличането нямат нищо общо с акустичен сет. Разбира се това при по-скъпите комплекти е сведено до минимум. Идеята ми е че евтините електронни барабани стават само за ... координация, да свириш с диманика и да градиш тон е почти невъзможно. Едни от най-евтините на пазара са Alesis DM6 за около 700-800 лева нови. Това какво можеш да регулираш зависи от модула, и колкото по-висок клас е, толкова повече настройки имаш. Електронните барабани според мен са най-добрият вариант за свирене в апартамент, но задължително трябва да имаш възможност да свириш и на акустичен комплект често..

 

Поздрави, Венко.

Редактирано от a1RwalK
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се набутвай с електронни барабани. После ще се чудиш какво да ги правиш. Без акустични не става. Ако пък са и евтини електронните - категорично НЕ. :) По добре акустични, каквито и да са... пък ще се съобразяваш, по кое време да свириш :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

мерси много за отговорите,и аз си мисля,че акустичните са по-добре но просто нямам каде да ги сложа така,че като свиря да не преча на никой и за това се надявах електронните да приличат на нещо,но явно ем са безобразно скъпи ем не си струва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Има и компромисен вариант - Alesis Dm 10 Pro Kit .Аз имам такъв и съм безкрайно доволен,с малко умения и подходящ софтуер,записа е повече от приличен.Леко неприятното е цената...около 1100 евро,чисто нови от магазина.Успех !!!

 

Поздрави

Дидо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Traps 450 са хибридни барабани т.е. можеш да сложиш истински кожи ре

зултата е учудващо добър иначе процесора е най-важното нещо. Въпреки това мой съвет не си купувай електронни!вземи истински и ги използвай със заглушители.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.