Jump to content
Българският форум за музиканти

Behringer C-1U: проблем


Мишон

Recommended Posts

Преди няколко дни си купих USB кондензаторния микрофон C-1U , на BEHRINGER. За голямо мое разочарование , не можах да го "подкарам" . В описанието пише , че когато е налично така нареченото фантомно захранване , трябва да светне синият светодиод , който се вижда на предната страна на микрофона. Вместо това , свети зелено.По принцип , фантомното напрежение за кондензаторни микрофони е от порядъка на 32-52 Волта , а на USB-конектора на компютъра излизат само 5 Волта...

с две думи - нивото от микрофона е МНОГО ниско и на практика не ми върши работа.

Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем и може ли да ми даде съвет какво да правя с този микрофон ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

The C-1U has a built-in USB interface that derives the needed power directly from your computer’s USB input

Този микрофон не се нуждае от фантомно захранване. Както пише в описанието, всичко необходимо се получава от куплунга USB на компютъра.

 

N.B

Да обясня как от 5-те волта на USB порта се получава високо напрежение: -с DC/DC преобразувател, вграден в микрофона. Всички кондензаторни микрофони си изработват поляризационното напрежение вътре в тях, с изключение на ламповите, които са съвсем друга работа.

Освен това може да се предположи, че евтиния Беееерингер може да не е кондензаторен в истинския смисъл на думата, а електретен. Пак кондензаторен, но без външно поляризационно напрежение.

За да е тих записът с него, може да има различни причини. От повреден микрофон през проблеми с USB port-a, чак до проблеми с предмикрофонното устройство.

Ако си заменил оригиналния кабел с друг (например по-дълъг, или с други параметри), спокойно може изобщо да не тръгне. Друга причина може да бъде типът на USB интерфейса - трябва да е USB2.

Изобщо много причини може да има...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, ИМАМ този микрофон и мисля че мога да споделя с вас положението при мен така можем да си бъдем от полза а нали именно това е смисъла на тези форуми!

C-1U е изключително нечувствителен микрофон, изхода му дори при поставено усилване на 100% е МНОГО слаб тих или наречете го както искате.

Лично аз се втрещих отначалото както и колегата Мишон и няма как да е иначе.Даже се бях юрнал да го връщам в магазина, но отговора е за толкова пари толкова.

Та хора това е положението с този микрофон толкова! За да го ползвам изобщо правя следното:говоря (понеже за говор ми трябва на диктор) на 2 сантиметра пред него.

Знам че е безкрайно непрофесионално и ще кажете че това е абсурдно но това е единствения начин да ползвате този микрофон, иначе нивото на звука е толкова тихо че съотношението на шума вече прави записа неизползваем.

Мишон съжалявам брат и аз съм на същия хал, ако начина по който аз го ползвам не ти харесва начина е да го продадеш на някой за 40 лева примерно и да си купиш USB микрофон но за поне 200-250 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Инсталиран ли е асио4ол http://www.asio4all.com/ ако не го инсталирай, също това може да помогне http://dox.bg/files/dw?a=db18230125 (слага се в папката с вст плъгините на програмата с която записваш)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

проблема не е в плъгинси или неща свързани с компютъра, микрофона вади МНОГО слаб сигнал и ако усилваш след него с какъвто и да е плъгинс се усилва и шума и резултата е отчайващ все едо на микрофон от 5 лева.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сетих се да спомена че не всички usb микрофони са толкова зле например аз имам освен този берингер и един samson който такъв проблем няма, ето линк :

http://www.samsontech.com/samson/products/microphones/usb-microphones/c01u/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Няма как да искате много от такива 3 в 1 устройства. Сравнете цената на този микрофон със сумата от цените на бюджетен микрофон, микрофонен предусилвател и USB Audio Interface (дори и възможно най-евтините такива) и веднага ще разберете защо е така. Предполагам, че подобни изделия са подходящи за podcast записи и разговори по skype, но нищо по-сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 6 months later...

Здравейте, ИМАХ този микрофон и не съм съгласен с тихия сигнал.

При мен сигнала си е беше с нормално качество...

Има драйвери на сайта на Behringer. Дръпни ги, инсталирай ги, направи си настройките в Windows и в софтуера и ще видиш, че проблем с този микрофон като нива няма. Звука е кофти и го продадох, но нивата са си ОК ;)

Просто спрете да четете какво пише този и онзи и четете какво пише производителя, друг е въпроса, че за 100лв трудно може да очакваш Neumann u87 звук ;)

поздрави!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 3 years later...

и аз ще изкажа своето мнение и ще дам някой съвет. лично за мен най добрата комбинация е Behringer B2 Pro за микрофон + M-Audio Fast Track за захранване ! като това е най евтиният вариант който мога да препоръчам но качеството си заслужава! но като цяло да ползваш Behringer  за микрофон и да очакваш високо качество нямам как да стане но без значение какъв микрофон ще ползваме ако нямам добро захранване така наречения ресивър,смесител общо взето ако нямате добро захранване какъвто и микрофон да си купите дори и от 1000 лева да е ще вади по гаден звук и от обикновен skype микрофон... и да не забравяме трябват ни и много добри слушалки ако ще записваме домашно!

Отбелязвам че това си е лично моето мнение по мои тестове и наблюдения,някои от колегите във форума може да са на друго мнение,това е което аз съм пробвал и мога да препоръчам! :):metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.