Jump to content
Българският форум за музиканти

Schecter Guitars


LOE

Recommended Posts

В БГ съм виждал 2 такива 7 струнни наистина са убиец. Наскоро купих 6 струнна Schecter Damien FR за 400$ + куфар като я избрах по картинка от music123.com и се оказа много добра китара има адаптери EMG H4-H4A, лицензиран флойд правена е в корея и сетъпвана допълнително в Сащ.Грифа не е най-удобния като го сравнявам с тип телекастер ,на телето е супер по-удобен.Обаче адаптерите с тоя по-дебел гриф дават доста по-мощен ,плътен звук ,тежки флажолети като Зак Уайлд ,с две думи не е много за шред тоя гриф ама пък за хеви ритъм особено с едни по-дебели струни е чуден.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Звучи точно като за мене, рифовете на последния невърмор са просто убийствени, все едно валяк те мачка докато слушаш. Супер тежът, супер плътен саунд. А и за солца биват, поне като гледам тоя пич как се справя :happy:

 

Аз не съм свирил на такова чудо но предполагам че главното "неудобство" в грифа ти идва от това че е доста по широк от нормалните, пък и като добавиш че е 7 струнен съвсем...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Абе, извинете, че отвярям стара и може-би вече изчерпана тема, ама има ли някой, който да добави още отзиви за тази марка?

От 3 години ги зяпам и аз по американските сайтове и много им се кефя на ниво гледане:); обаче се чудя защо пък, като изглеждат толкова добри и са относително достъпни като цена, някак си не са толкова популярни и дали нещо не ги прави добри само за по-тясна аудитория ... чел съм разни reviews, ама ще ми е интересно да чуя и повече BG отзиви.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

значи от няколко месеца имам този Schecter Omen 6 FR Extreme: http://www.woodbrass.com/images/woodbrass/SCH-OMEXFRRUB.JPG

 

взех я защото ми я дадоха на половината цена на нова, а тя беще на 2 месеца. трябва да ти кажа че въобще не очаквах такова качество от китара направена в Китай. грифа е по-здравичко С (нещо като старите Крамери). флойда работи безотказно дори на най-здравите дайвбомби.

 

единственият минус за който се сещам: бридж пикъпа може да е малко по "tight", затова пък нек пикъпа е направо трепач.

 

тук имам един кратък клип записан с тая китара (началото е на бриджа, после слагам на нек): http://www.acidplanet.com/artist.asp?PID=879686&t=8262 (цъкни на Play Song)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

То това парче си е само за нек:( (готино, btw, напомня ми за Слаш:().

е, добре де, грифа усещаш ли го по-труден за солиране в крайна сметка?

Редактирано от sevenstring
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

eм... сложих там малко бридж да има разнообразие дето се вика :(

 

грифа АЗ не го усещам по-труден за солиране, но имай предвид че аз обичам малко по-здрави грифове, т.е. нямам нито един Ibanez още :( та мисълта ми е - ако си фен на супер тънки грифове ще си разочарован.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имам Шектър Авенджър 7 , американска , от 99 година, с Димарцио Паф 7 нек и Еволюшън - бридж. Талпата си е яка. Взех я от едно чехче - www.ohm.cz - ся го гледам че минал на Ибанец пича. Сменил адаптерите, щото фабричните нещо не му звучали - като го гледам кво свири то и с Димарциото все тая, ама от цялата работа аз съм щастлив - звукът е ГИГАНТСКИ! Вярно че е бюдежтен модел и , както казват от Шектър , с него искали да направят 7 струнките достъпни. Дървото не е нищо особено, май няква препикана липа , но заради фикс бриджа си държи мазен състейн. Карам я с Дадарио .010 - .059 и спокойно си свалям в Ла 7мата. По ниско може, ама аз не искам. Грифът се държи перфектно въпреки тоновете бой, които яде. Много е удобен. Хубав инструмент - не щото е мой, а наистина е направен майсторски. Ся тая прото-метъл форма не ми е от най-любимите, ама за гледане(и за други работи де) си имам Лес Пол! :P След 2000 -та този модел май се прави в Корея, от корейските шектъри нямам впечатления. Като цяло яка китарка, не щото тоя или оня свирел с такава - това са глупости! Просто дава онова приятно чувство за добра изработка, за стабилност, за доверие като я хванеш...

http://www.bg-sonic.com/members/217/works/...03520072006.mp3

Скоро ще постна и няква стъргалка :P

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Абе, не знам защо, но и аз имам някакво ирационално добро предчуствие за тези китари:). Даже някак си ми изглеждат по-стабилни от един Ibanez, примерно ... съзнавам, че това не е особено смислен коментар, но все пак да споделя;).

Мисля, че рано или късно ще се реша на нещо тяхно.

Мерси за отзивите, пък ако още някой има какво да каже по въпроса, добре дошъл е!

 

P.S. Не съм от хората, склонни лесно да обвиняват българския музикален пазар за това, което представлява поради съвсем естествените си особености (ниска ability to pay, скромен мащаб и т.н.) , но в такива моменти искрено се дразня, че не мога просто да си вляза в нещо с размера на среден супермаркет и да пробвам от първа ръка всичко, каквото ми е интересно, ами трябва за марки, дето не са сред 5-те най-масови (ако има и толкова системно продавани у нас), да четеш и да правиш догадки ... Мани Schecter (те са си с една идея по-аристократични), ама поне ESP да имаше някаква дистрибуция у нас ... но млъкни, сърце;)!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Брутална китара за брутална музика!

 

Това тук е Schecter BlackJack C7 (Diamond Series)

 

IMG_04601.jpg

 

Вярно е, че грифа е масивен, но на мен ми пасна при все че дланта ми не е голяма. Като цяло китарката е доста тежка ( този модел е от махагон), хардуера е бетон! Малко не ми харесват Seymour Duncan адаптерите, но това е защото харесвам EMG повече, а тия звучат различно. Но с такова масовно тяло и гриф (сет-нек) просто няма начин да не получиш солиден тон. Определено си струва парите!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.