Jump to content
Българският форум за музиканти

Sign in to follow this  
Ajabez

Откраднати инструменти! Търсим следното:

Recommended Posts

Привет на всички колеги, днес група Good Music Society осъмна с разбита репетиционна и открадната техника. Ето списъка с нещата, за съжаление нямаме серийни номера за повечето от тях, но молим всеки, който се оглежда за инструменти, следи обяви, заложни къщи или просто чуе някой да продава някое от следните неща да ни пише тук или във фейсбук на http://www.facebook.com/gmsbg

 

Приемаме съвети и акъл по темата. Благодарим ви!

 

Пулт Allen&Heath ZED-22FX

Пулт Behringer - активен

 

Китара Takamine EG540C-SSC

Лампов усилвател Fender Bassman

 

 

Микрофони:

2 x Shure beta 57

AKG

Shure 565

 

Китарен процесор VOX

 

 

Китарни ефекти:

Boss - blues driver, digital delay, chorus

Wah-Wah педал

Share this post


Link to post
Share on other sites

Помислете кой външен е идвал в репетиционната ,колко човека знаят за нея!

Толкова много техника може само от музиканти /или някой дето разбира /да се вземе според мен!

Викахте ли полиция,отпечатъци взеха ли?

Депозирайте жалба,никога не се знае от къде ще се появи инфо за нещата...

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Мерси за препоръките. Отпечатъците и жалбата са налице, почнато е досъдебно производство.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Милицията нищо няма да направи. Те почти никога нищо не правят. Поне аз не съм видял резултат от тях.

 

 

Най-разумното нещо което можеш да направиш е първо да изкараш на снимки техниката която сте имали и да я раздадеш по музикалните магазини из страната. Второ нон-стоп следене в интернет кой какво продава. Използвай гугъл. Съмнявам се, че толкова много неща ще се ползват от някого. Крадците крадат за пари.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Полицията може да не свърши нищо, но е хубаво да има образувана преписка по жалба, в която да са описани всички вещи, предмет на кражбата. Защото има случаи, когато един крадец е задържан за друго престъпление и у него са намерени освен вещите за кражбата, за която е бил търсен, и други вещи, които също може да са били откраднати, но за тях няма сигнал от пострадалия. Tогава на общо основание полицаите предполагат, че те са негови, и нито могат да му ги вземат, нито да го разпитват от къде са му.

Oсвен това, ако пострадалите сами си намерят вещите, но по една или друга причина не могат да си ги вземат от крадеца - дори и защото той може да твърди, че са си негови, няма как в последствие да търсиш съдействие от полицията (или най-малко много по-трудно ще го получиш), ако предварително няма постъпила жалба за престъплението.

 

Не е задължително да представяш документи за собственост, въпреки че е желателно.

Хубаво е обаче да ги опишеш с отличителните им белези - например изтъркана боя, счупено копче, някакви надписи по инструментите.

Не очаквай някой да ти търси "пулт Берингер - активен".

Или вадиш документи за покупките, или снимки, или подробно описание плюс свидетелски показания - иначе пий една вода.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Тъжна работа. Онзи ден чинелите на Дънди, а днес...

Успех, дано се намерят по-бързо!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Хора, имам чувството, че тая държава ще се оправи, когато се въведат отново крумовите закони. Дано да намерите нещо. Съвет - търсете измежду близките ви хора. Или те са направили удара, или са дали информацията на някой.

Share this post


Link to post
Share on other sites

нашата каюта я разбиваха през 2001

нищо не намерихме

мисля че в нашия случай не са били мангали, защото чинелите са жълти, а отраяха

 

според мен крадени неща не се обявяват в интернет, но дано хванете някакви следи

в района няма ли магазини с камери или нещо подобно

 

полицията си го мести в другия крачол, но жалбата е документ за собственост в тия случай

Edited by Slacoth

Share this post


Link to post
Share on other sites

Жалбата няма нищо общо с документите за собственост. Доказателствата, прикрепени към нея, или други, чието събиране се иска със жалбата, имат значение за доказване на собствеността.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Аз като бивш потърпевш от кражба мога да кажа, че проблемите започнаха след като ги хванаха. Дело което се влачи една година. От седем, осем откраднати неща само 1 се намери. Две глоби по 100лв за неявяване на дело(още не съм ги платил а и нямам намерение). Всеки път като се ява на дело и адвокатите на крадците го отлагаха по-някаква причина а то се водеше в друг град си ми бяха разходи до там и обратно така, че спрях да ходя. Пълна пародия.

 

Дано се намерят бързо нещата, защото като се мине повече време става трудно.

Edited by patzo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Момчета , тези които са се опарили и други които още не са-бандитите не спят и опазването на имущество , каквото и било не е за подценяване!На вашите години ми отнесоха доста неща ,макар и не музикални и винаги аз съм бил виновен !Защото не предвидих подобен сценарий!

Има мерки ,които може да опитате сами да въведете!На първо време монтирайте желязна врата ,отвън осветление с фото клетка ,поставете камера дори обикновена компютърна -сега са без пари , някаква аларма при отваряне на врати ,вътре оставете да свири тихо ,но доловимо музика.пуснете СОТ или вържете куче - има начини да !

Вярно е, че има изпечени дето пак ще влязат- но при толкова защита за музикални инструменти -едва ли!Освен това само един човек да има ключ,помислете над тези неща!

Share this post


Link to post
Share on other sites

СОТ-а е просто задължителен(имам предвид СОТ161-другите фирми си хвърляте парите на вятъра),дори обмислям застраховка за нашето местенце,след като се разминахме на косъм от наводнение.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  

 • Similar Content

  • By Nikolov05
   Здравейте! Нямам опит с това, затова ще помоля да споделите мнения по въпроса - Възможно ли е свиренето вкъщи с 15 W 1x12'' комбо с добър clean и overdrive, без да звучи "choked", ''muddy'' и т.н. (също и без атенюатор)? Мога да дам пример с Fender Bassbreaker 15, Fender Blues Junior IV и Vox AC15C1. Оточнения за моята ситуация - свиря в ъгловата стая на къща, без звуко-изолация, а съседският двор е на 8 - 10 метра.
  • By canev
   Здравейте!
   Опитвам се да свържа Marshall Valvestate 8040 със звуковата ми карта Scarlet 8i6 ( 3rd generation), но без успех. Маршалчето си има line output, картата си има line inputs , но.........
   Това е ръководството на Маршала, а това на картата.
   Прилагам и снимки от панелите на картата и Маршала.  • By wiseppman
   В този материал има много истини. И ми направиха впечатление изреченията: "Защо през 70-те и 80-те години и най-добрите музиканти са използвали традиционните усилватели и кабинети? Защото не са имали друга опция! Тогава не е имали истинско HiFi."
    
    
  • By OGBiceps
   Здравейте, колеги басисти! Би ми било интересено дали има собственици на Trace Elliot, ако да ми пишете, понеже съм заинтересован да си купя. 
×

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.