Jump to content
Българският форум за музиканти

Explorer или друг такъв тип дъски за гладене.


Slide

Recommended Posts

Здравейте!

 

От известно време ровя из сайтове за търговия/продажба на китари, както и сайтове на производители за Explorer тип китари, понеже си търся такава.

 

Останах изненадан, че реално освен Гибсън и Епифон, няма други производители, които да предлагат точно същата форма. (Явно нещо има около патента на Гибсън).

 

Тъй като отдавна ми е минал мерака за high end оборудване - то по-скоро гледам марки, като LTD (MX серията), Jackson Kelly JS, Epiphone, Vintage.

 

LTD-то е от липа, Jackson-a е от... indian cedro (кедър?), Epiphone-a от korina... (Най-много бих се радвал на Explorer форма, ама без пикгард, ама както и да е де, дребни работи)

 

Може ли някой да сподели преки впечатления за тези или други Explorer тип китари! Още повече - ако някой притежава някаква и иска да го почерпя бира (да дръннем - ако е от София), та да мога да направя някакво пряко сравнение.

 

Още - Епифон има ли някъде в БГ/София? Jackson ясно къде - само не съм им поглеждал сайта дали имат Kelly. Отделно дали ще мога да го пробвам.

 

Също и - в Томан Винтиджа е по-скъп от Епифона, а е от липа. Тая марка знам, че тука е/беше стабилно хвалена и имаше статус на ... "бюджетен Гибсън", най-вече заради LP копията си... Могат ли да се пробват някъде. Има ли ги на БГ пазара?

EDIT: То пък даже, като гледам сайта на Vintage, не виждам въобще "Explorer" тип...

 

Поздрави! И благодаря предварително!

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Имаше също експлорърски копия на Hamer, ако се не лъжа. Аз имам ESP Edwards с яката експлорърска форма (демек класическа Гибсънска). Ако ти е интересно може да се уговорим да я пробваш. Само че други подобни модели мъчно се намират.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^

Именно, че много трудно се намират. Иначе много съм навит на ESP също (и да поясня - не съм на 15 и не съм тийн фен на Хетфийлд, споко). Като цяло на класическата форма, а не заострени ръбове, като на новите ESP-та.

 

Да я пробвам - ама едно ESP ... то ше ми стъпи едва ли не колкото един Гибсън и бяга от бюджета... и става малко безсмислено.

 

А тия Hamer ги видях. Само цена не намерих, ама май са към 800лв.

 

Dean също имат. Ама китара с такъв headstock никога не бих си купил.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

копие на гибсънските експлоръри са правили креймър - мисля, че все още може да се намерят и разликата им с гибсънете е 24-те прага на креймърите

http://www.google.bg...=1t:429,r:0,s:0

 

http://www.google.bg...=1t:429,r:2,s:0

 

аз лично харесвам креймърските грифове

 

Slide - да ти кажа на dean хедсток-овете са добра идея заради ресознирането на многото дърво в тях

Редактирано от Acei
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Епифон готик експлорер, съм пробвал и останах доста приятно изненадан от китара за 600 и малко лева. Махагонова, нелоши адаптери, ключове Гроувър. Разбира се има махагон и махагон, та махагон за 600 лева,,,, но пак казвам за тези пари ми направи много добро впечатление, изглежда добре, има килсуич, което не е кой знае какъв бонус, ама за ташак да има, и се свири приятно на нея. Минус е, че трябва да се поръчва от Томан чрез Дайнакорд и се чака около месец, ако ти се рискува...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

А да, забравих да споемна, че и аз мернах Готика. Верно за тия пари май е единствената опция.

 

Някой друг с впечатления?

 

Иначе към колегата с Крамерите - те са хубави китарки. Олд Скуул. Ако са оригинални - отиваме хилядо и доста нагоре.

 

За поръчката през нета - не се притеснявам толкова. Минаха няколко китари така през ръцете ми. Вярно, малко на сляпо. Не знаеш дали ще е удобна или не, ама - кво да правиш. Тука не сме като по белите държави да идеш да пробваш каквото искаш.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако искаш Explorer без пикгард Epiphone пуснаха преди известно време серия 1984 копираща точно тоя модел, дето Джеймс свири с него по онова време.

http://www.epiphone.com/Products/Designer/1984-Explorer-EX.aspx

Имаше такъв в Томан, но сега няма и нямам идея защо. Аз имах Epiphone Goth Explorer и е готина китарка, но нещо не ми беше удобна много, а пък цял живот си мечтаех да си взема подобна, но пък на теб може да ти е. Продадох я на Мишо, китариста на Hate Campaign, ако си ги чувал. Сега в момента се чудя дали не си взема пак Explorer, но Korina, че имам такъв Flying V и ме кефи зверски. Другият вариант ми е да си взема изчекнатата Futura, ама все още няма такава чисто черна, освен Gibson.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Днес в раздела продажби се появи един Gothic Explorer на Епифон на съвсем прилична цена. Поне на снимките изглежда добре. Цената е само 600 лв.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, появи се, но е заплют :) Мисля да го взема, ако си от София заповядай да го видиш. Ако пък не ми допадне (не съм голям фен на тая форма) може да измислим нещо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От 2-3 месеца имам такъв, потвърждавам китарата е с много качествена изработка. Сигурно на някой ще му прозвучи пресилено, но специално във външния вид и на пипане не намерих особена разлика, да не кажа никаква с LTD Deluxe. Инлеите са много прецизно вкопани, което за мен е показател, че се работи внимателно. Вече като звук и дървесина не мога да кажа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз от година вече свиря на Кели - JS30KE и съм много доволен от нея.Хубав тон за тресни.Формата специално на мен ми е много удобна и прав и седнал.Много лесен достъп нагоре по фретборда,чак до 24та позиция без никакъв проблем.Единственото което може би е хубаво да се смени са пикъпите. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виж HAMER в райзинг форса - там имат 1-2 модела, включително един без пикгард.

П.С.: корината е махагонов тип дърво - даже са му викали супер махагон преди години. По-леко от махагона и повече акцент върху средите. Хич не е за пренебрегване.

Редактирано от gueorgues
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оригиналния Explorer за мен е Gibson и Epiphone,но най вече Gibson :)!!! Оригинални известни китари всичко е произлезло от Gibson и Fender двете марки китари ! За мен Explorer-a е добра китара,но цената му особено Gibson Exp е много скъпа но си заслужава :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.