Jump to content
Българският форум за музиканти

Въпрос за адаптерите


Recommended Posts

Здравейте!

Имам китара Epiphone LP Special 2 със стокови адаптери. Искам да ги сменя с по-добри. Какво ще ми препоръчате, ако някой е виждал тази китара с други адаптери да си каже мнението ще ми бъде полезно. Понеже не съм наясно с термините ще го кажа по-простичко: предпочитам адаптерите (по-ми харесват на външен вид), които са като метална плочка (не знам как се казват). Знам че имам някакви омове с които да се съобразявам, но нищо не ми е ясно, дали всеки адаптер би станал за моята китара. Търся нещо не много скъпо, даже ако има някой от форума с 2-ра употреба, бих се зарадвал. Към края на месеца правя планове да купя нещо :)

Благодаря предварително и да ме извенявате за тва , че ме няма в тази материя :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Първо кажи какво искаш да постигнеш със замяната и какво им е на сегашните...идеята ми е, че адаптери, които ще са осезаемо по-добри от тези ще струват почти колкото цялата китара...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не си заслужава освен ако китарата ти има сантиментална стойност за теб. Цената за два хубави хъмбъкара, които ще си заслужават смяната със старите, ще надвиши стойноста на китарата. До колкото разбирам от темата май по-скоро търсиш външен вид отколкото звук, защото си описал как трябва да изглежда а не как трябва да звучи. Може да се измислят някакви капачки, на стоковите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Този модел нямат капачки на адаптърите,тип алнико са,не знам дали може да реши въпроса като си купи само капачки,ем не разбира, ем тръгнал да прави промени и то на външният вид........

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Капачки само се продават. Аз едно време си ги свалих капачките никелирани и ги продадох. Фабрично нови също се продават. Само че евтините такива са такъв материал, който доста променя звука от адаптера. Такива, които не влияят /или поне не много осезаемо/ са сравнително скъпи и пак не си заслужава...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

аз имам ето такива капачки за адаптери

http://www.allparts.com/Humbucking-Pickup-Covers-Black-p/pc-0300-003.htm

 

като специфичното е, че са сет за адаптери т.н. уайд спейс демек на простоцарски бридж хамбъкъра е с разстояние между крайните винтове 52мм, а нек адаптера е 50мм

 

и да, черни са

 

ако те интересува бих могъл да ти ги продам не са поставяни още по китарите

 

тебе само да премериш колко е разстоянието на винтовете на бридж адаптера като мериш от средата на винтчето на ниското Е до средата на високото Е

 

за цени и пазарлъци на ЛС

 

поздрави

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, по-скоро външен вид търсех. капачки биха ми свършили работа. Видях ,че в http://www.thomann.de се продават. благодаря! ( :

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не се занимавай с глупости. Свири си на китарата, доста по-добра е от много други. Това, че някои непрекъснато се пъчат със смени на адаптерите е смешна история. Има една приказка за триците и маймуните... Колкото и да сменяш адаптерите на някаква тояга, тя няма да просвири като скъпа китара. А Epiphone са доказана марка с дългогодишна история. Свири и се радвай, пък някога ще дойде ред и за скъпа китара с хамбъкери, каквито си пощеш.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И все пак спомеханте, че едни хубави, адаптери ще струват колкото китарата. Ок няма проблем стига да си струва, пари се искарват, а кефе цена няма :) . И все пак някой ще ми покаже ли нещо такова? Може да не е края на този месец покупката а края на другия, какво толкова...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Fats трябва да го обявим за форумния шут :greenball:

 

Колега, в моята китара, която оригинално струваше около 350 парици, съм вложил около 1000 в електроника и адаптери. Защо? Защото китарката още от магазина ми прилегна идеално на ръката и звучи точно така, както я искам. После, като ти е свикнала ръката на определен инструмент - при мен вече 10 години, нещо не мога да си намеря удобна китара даже и с една нула повече в цената.

 

Тва е.

 

+ това има прекрасни инструменти с лайняни адаптери, които като смениш, звука ти се отпушва коренно.

 

Вече ти преценяваш дали точно тази конкретна дъска си заслужава, дали ти е удобна и т.н. Хубавите адаптери не се губят - ако някой ден смениш инструмента, си вземаш адаптерите и продаваш старата със старите.

 

Вече, за избора на конкретни адаптери - трябва да почетеш малко и опит да натрупаш - като цяло има една камара ревюта и семпли и може да се ориентираш кой адаптер какво ще ти даде и за каква музика е подходящ. Но трябва да знаеш какъв пък е звука АКУСТИЧНО на китарата ти за да избереш добра комбинация. Моята дъска има проблем, че резонира в ниското и дава гъгнещ звук - съответно ми трябват много изчистени адаптери с много светъл звук(високи) и се спрях на Dimarzio Evolution и YJM сингъл. Така не ми се проявява този проблем с гъгненето. Ако сложа някой мътен адаптер, звука става мазалка :)

 

Успехи

Редактирано от 7thString
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Избери си някой от препоръчаните от SD сетове и няма да сбъркаш. Виж тази опция, малко ограничава в стиловете но върши работа:http://www.seymourduncan.com/support/tone-wizard/ . В крайна сметка можеш сам да си комбинираш.

Редактирано от niki-l.s.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Много е важно притежателите на по-евтини китари да знаят малко повечко за китарата (какво дърво е, ако наистина е дърво) и какво търсят като звук.

 

Още повече - ако на китара за 300лв. сложиш адаптери за още толкова, а в същото време си свириш на 15 ватов усилвате с 8 инчов говорител за 150-200лв. - няма много смисъл.

 

Ако е за експеримента и спорта (и харченето на пари) - тука граници няма. Ако иска човек може да си купи Squier, да му сложи оригинален Floyd и EMG 81/60.

В неговите oчи и уши ще е супер. Вероятно и на практика ще е по-добре, отколкото е била всъщност китарата, обаче инвестицията е ~1000лв. Пък за такива пари - има достатъчно китари със същите характеристики.

 

Общо взето - като теглиш чертата - почти никой не е открил топлата вода, като е сложил по-скъпи адаптери.

 

При наличието на желание и най-вече на средства - аз съм за. Особено, когато говорим за китара, която има сантиментална стойност.

Редактирано от Slide
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Много е по-вероятно китара за 1000 лв да е с абсолютно калпави адаптери И посредствено дърво отколкото да попаднеш на бройка за 300-400лв с безобразно грозни адаптери, кофти хардуер, но добре звучащо дърво. Личен опит :) Най-големия риск при евтинките китарки е хардуера, кофти прагчетата и ниския контрол на качество - трябва да си сигурен, че бройката си струва, а не е изметната като соц прозорец. Other than that, ако нацелиш хубаво дърво, всичко останало може да се смени и да имаш много добър инструмент :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.