Jump to content
Българският форум за музиканти

Държач на перце за палец (?!)


Lathron

Recommended Posts

Не знам дали така се казва точно, но такова име му измислих :greenball:

 

С провокирано любопитство от това видео -

и няколко клипчета на Крис Бродерик потърсих такива джуджавки, които държат перцето на палеца ти. Бродерик беше казал в едно видео, че използвал ластици, но след 15 неуспешни опита се отказах от такъв вариант...

 

Та въпросът ми е дали някой използва нещо такова или е видял в интернет да се продава/прави?

 

 

Благодаря предварително!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

Виждал съм, даже съм ползвал, така наречените фингърпикс. Това според мен доста се доближава и едва ли има смисъл да приспособяваш нещо, след като може да се намерят в магазина. Е, ако търсиш фенщина, друго усещане или незнам какво ......сигурно ще се намери някои да ти отговори.

За това говоря: 103573169.LqQ6T18S.Abdillamarkhandscommonangle_edited1.jpg

Редактирано от SviStyle
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

SviStyle аз до колкото видях на онова там си закачах обикновено перце и дори на едното видео видях как единия го завърта да не му пречи. Така че човекът тук говори за друго нещо, което аз виждам за пръв път.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Държача на Chris Broderick не е точно като перцата за пръсти.Той се оплаква че перцата за пръсти са прекалено дълги.Неговия държач има стандартни перца на дънлоп.До колкото знам той използва дънлоп тортекс шарп 2.0.В клипа в youtube казва че го е патентовал, но кога точно и дали ще излезе на пазара не се знае.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

@SviStyle Фингърпикс е съвсем друго нещо. Виждал съм, пробвал съм и съм стигнал до заключението, че е прекалено дълго за мен и не се намества като нормалното перце, седи перпендикулярно на палеца ми, абе не е това, което търся.

 

^^Да, и аз чух, че го бил патентовал, ама май няма да го видим скоро... Ще съм ти много благодарен, ако ми пратиш това клипче :) (освен ако не е едно от сериите му "Chaos Theory")

 

 

Като цяло идеята на това нещо не е "фенщина" (най-малкото този китарист сега "пропълзява" пред света), а за удобство и повече възможности за свирене :)

Редактирано от Lathron
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Междувременно може да си сложиш един друг държач с десетина перца и като трябва да сменяш, просто мяташ старото към публиката :) Хем пиниз, хем надали ще смениш 10 пера за песен :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Досега не бях виждал точно това, но има пълно описание тук http://pick-smith.com/ и тук http://www.amazon.com/spring-loaded-guitar-pick-holder-Right/dp/B002L2ZD0W . Цена $ 15. Ето още една разновидност http://www.guitaristnation.com/2660/jam-kat-flip-spring-loaded-guitar-pick-holder/. Въпросът е дали това хитро приспособление ще подаде перото под ъгъла, с който ти си свикнал да го държиш спрямо струните. Но естествено, преди да се опита не може да се правят оценки за качеството му и смисъла от харченето на двайсетина лева.

Но в клипа на Ignazio Di Salvo май става дума за друго нещо. Мисля, че това е "напръстник" за палец, като показания на снимката на SviSty", само че е скъсен свирещият край и между пръста и "напръстника има пъхнато най-обикновено перо. Пробвал съм подобно нещо защото обикновено напръстниците са много твърди и сравнително дебели, а на мен ми трябваше ефект от плякащо тънко перо.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Покрай тази тема си купих съответния Jam Kat Flip Spring Loaded Guitar Pick Holder и реших да споделя впечатленията си за други евентуално заинтересовани

 

За мен, устройството, макар и прилично направено е напълно безполезно, понеже не позволява промяна в ъгъла на перото и много ограничава гъвкавостта при захват. Става за някой, който свири предимно с пръсти и използва перото малко и в никакъв случай за алтернейт пикинг (супер неудобно и ужасен саунд) Разбира се, това е само личното ми мнение, на някой друг може и да му е по удобно

 

Надявам се да съм полезен на някой

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Да посъбудя темата. Broderick явно вече го е патентовал успешно, понеже от няколко дни така нареченият от него Pick Clip се продава на сайта му. ВИЖ ТУК. Джаджата е направена от титан и пасва на всякакви по размер палци, според казаното. За един ден обаче са дошли над 600 поръчки и онлайн магазина е временно затворен, докато презаредят със стока според думите му. Интересно е, че има изпратени поръчки и до България. :)

 

pick-clip001.jpg

pick-clip002.jpg

pick-clip003.jpg

Редактирано от Bobolin
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.