Jump to content
Българският форум за музиканти

Психологичен проблем при свирене


Recommended Posts

Така имам проблем със свиренето с кардан.Левият ми крак е по слабо развит това е ясно,но от 6 месеца насам се упражнявам всеки ден само за да напредна,и разлика има от преди огромна научих се да свиря много Бързи работи,но проблема е,че не мога да го правя когато искам примерно 2 3 дена подред си свиря мега бързо отпуснато и на другият ден отивам да си усъвършенствам техниката и не мога психически си стягам краката и край.Има дни в които ставам с мисълта,че няма да мога да свиря каквото и да е с кардана и дотам,а има дни дето отивам да свиря,това което ме кефи оставам мега доволен и на другия ден свиря с нагласата че ще мога и не се получава.Въпросът ми е да правя ли упражнения докато се науча или ще се получи с времето и да си свиря без да мисля само и единствено за това защото тоя проблем ми пречи на ученето и на всичко.Не знам какво да правя имам нужда от съвети.Главната ми идея е,че го мога защото съм го свирил,но го правя изключително рядко и се чудя дали имам нужда от повече упражнения или трябва психически да се настроя някак си,защото нищо друго не ме интересува,а това е лошо,и в момента в които изсвиря това искам,1та ми мисъл е дали ще мога утре пак и на другият ден сядам и блокаж!!! и така не знам какво мога. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти да си вземеш тази школа http://www.amazon.co...g/dp/0634014676.Има упражнения които се набляга на слабият крак.Относно стягането, проблема е ако започваш дадедено упражнение в много бързи темпа.Винаги се почва в бавно темпо докато едно упражнение не улегне, след това започваш да вдигаш темпото.Автора на школата препоръчва едно упражнение да се свири най малко една минута в определено темпо.

Редактирано от evans
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Когато свиря с левия каквото и да е темпото крака ми почва да скача на ляво на дясно на пръстите остава и не мога да го контролирам,другия си удря с лъзглавничката ли нз как се нарича и нямам проблем ама левия като е по бързо или като свиря продължително се дига на пръстите и излиза от контрол, не е стегнат удар ами пръстите започват да се стягат :х.Не Мога да го наместя като другия и при засилване край...Трябва ми упражнение за наместване на крака(по скоро ходилото)

Редактирано от Vortake
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Последния ми въпрос е слденият:Коя Техника е по-добра да си стягам пръстите и да движа от глезена или да отпусна целия крак и нагоре надолу и глезена да мърда заедно с крака jasson bitner мърда главно глезена като свири други целия крак ,кое е по-лесно ако може да ми намерите клипче още по-добре :Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нета е безкраен, намери си?!?

Що за изказване е това?Нали за това сме се събрали тук ,да споделяме опит и знания - когато няко е открил "топлата вода",

да помогне на този който я търси.А ако не си,по-добре........ :secret: .

 

По темата :аз лично свиря със стегнат крак,движението идва от глезена - аналогията е с трмолото и китките.Резултата е доста задоволителен,без да е върховен.Цаката после е в контрола и редуването на двете постановки,имам предвид когато си свириш

по-обикновени неща и можеш да си позволиш да отпуснеш петата да почива целия крак.

Иначе има и други техники,първото за което се сещам е това:

нямам предвид да си събуеш обувките ...хаха... :headbang: .Тая постановка съм я пробвал,ама си иска много упоритост и упражнения,

а за сега не ми е фикс-идея да свиря чак толкова бързо.....а бе каквото и да си говориме - свирене му е майката ! :cheers2:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай да извършваш обикновени действия от ежедневието си с лява ръка (ако си левичар, с дясната) като например да се храниш, да си миеш зъбите, да отключваш вратата и т.н. И така с времето в съзнанието ти няма да бъде ограничено от страха "еиии това ми е лявата ръка/крак, тя е по-слабата, няма да се справяяя.." Също може да пробваш да си цъкаш някакви бийтове като ляв и десен крак са унисон, или пък да обърнеш сет-а за левичар и да свириш така някакво време !

 

 

Успех и поздрави, Венко.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ок мерси за съветите :godbless:,а относно нета е безкраен прегледал съм 90% от клиповете в Youtube,отделно

DVD,Също толкова и четене :Д

Редактирано от Vortake
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Честито, остават ти само 10% клипове за гледане, след което може да поработиш и над граматиката си.

 

Не се сърди - някак не се връзва всичко да си изгледал и изчел, пък да ни караш ние да ти търсим клипче, с което да разрешим твой проблем, който си описал толкова неграмотно и несвързано, че едва се разбира какъв ти е точно проблема.

 

Колегата @veridis - "Що за изказване е това?Нали за това сме се събрали тук ,да споделяме опит и знания - когато няко е открил "топлата вода",

да помогне на този който я търси.А ако не си,по-добре........ :secret: ." - съгласен съм с това, което казваш. От тежестта на твоите 12 поста съдя, че си от скоро тук. Аз не съм, има хора от доста преди мен. Тази тема е 18946 път, когато някой младеж неграмотно "изисква" да му намерим решение, защо не му се получават "нещата" след 1 месец свирене. Изисква се да изнамираме каква ли не информация, да дешифрираме хаотични и неграмотно постове, пълни с изисквания и за капак, ако не отговорим веднага или удоволетворително, биваме обявени за злобни, тъпанари и кво ли още не. Най-честия резултат от подобни теми е, че преди да се намъдрим кое е по-добро, автора на темата отдавна е спрял да свири, защото толкова му е бил и мерака. Помагали са ми, помагал съм и каквото още се сетиш, да този форум е за това! Но да се изисква ей така наготово и между другото забележи заглавието на темата "ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ПРОБЛЕМ" - е не сме психиатрия, какво ще кажеш?

 

И в крайна сметка не разбрах - проблема психологически, физиологичен, технически или от мързел е? Отговорете и ще дам всичко от себе си!

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

опитай това нещо със слабият ти крак

.Според мен е грешно да има стягане, трябва цялото тяло да е отпуснато. Редактирано от evans
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@boreto

O.K.,съгласен съм с теб и усещам на къде биеш.

В такъв случай да отправиме молба към модераторите да "групират" форума за "начинаещи" и за "напреднали".

Така "капацитетите" в областта сами ще решат дали да се занимават или не с нечии проблем (което всъщност важи и в момента ).

Просто отношението ми се стори малко "грубо".Всъщност за толкова време сигурно си чел и отговарял на какви ли не неща,не знам да не би от един момент на татък да става вече дразнещо при подобни постове.....аз лично бих пропуснал коментар,нещо като не ме кефи или не ме интересува,или не е представено ясно.......не знам.......да не би пък да е вредно за рейтинга ако не се изказва мнение по всяка тема?

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами сори ама не сам те карал да пишеш тука като не ти харесва.......помолих за съвети не за критики и не свиря от 1 месец, тоя проблем го имам от много време и ако има някои,който го е имал подобен и го е преодолял да ми каже как ?Не очаквам да ми отделиш живота си за да ми помогнеш.Написал си най-дългия пост,без да кажеш нищо,което да ми е от полза.Все пак мерси,че отдели време да ме наредиш,оценявам го ...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пич, според мен просто си се вманиачил твърде много, а това (пак според мен) в повечето случаи или не помага или дори пречи...или на чужд език Dude you're tryin' too hard. Отпусни се малко и си свири с кеф...сега дали днес ще свириш 16-ини в темпо 250, а утре няма да успееш...не мисля че е толкова важно...смисъл едва ли гаджето ще те харесва по-малко ;) Затова как точно ще си сложиш левия крак или десния и каквото и да било...ще си го откриеш сам с времето...номера е да не те боли много и значи всичко е 6 ;) Също така свири парчета с каси...не е задължително да е DIvine Heresy или Meshuggah...почни с нещо лесно...номера е да ти е кеф, да те надъхва музиката и всичко ще е 6 :) и така...аз нищо не разбирам от 2 каси, но не мисля че това е проблем в твоя случай...дай си време и по-айляк го давай...нещата ще си станат с времето ;) ония гадове дето ги гледаш в youtube свирят каси от по 20-30 години и на теб ще ти се получи - няма логика да не стане ако полагаш труд и си с позитивна нагласа :) Успех

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@viridis

 

".....да не би пък да е вредно за рейтинга ако не се изказва мнение по всяка тема? " - колега, неграмотността и невежеството са вредни. А най-вредно е когато се поощряват със сервиране на готово. Пример :

 

"Колеги, имам този и този проблем. Ето снимка/видео на проблема. Опитах това и това - не става. Някой има ли идея какво да правя" - следва помощ, досега не съм видял някой да не сподели информация ако има такава. Дори хора отдавна не пишещи постове се включват. Резултат - полезен форум - нещо, което искаме и аз и ти.

 

Втори пример :

 

"Таковата появи ми се тоа пробуем, психологически лява ръка ли е дясна ли е и незнам кво става и като свирим не мисе получава онова дето миналата седмица го гледах по ютуба, дето тоа не музапомних името.....и т.н и т.н." - Първи въпрос - с какво може да помогнем, като не е ясен проблема. Второ човека очевидно иска без да е направил минимално усилие, някой да му разреши проблема. Обърни внимание на заглавието на темата и последващите постове на автора - та той дори не знае какво иска от нас? Но пък всичко е изгледал и изчел???

 

ДА, СМЯТАМ, ЧЕ ТОВА Е ВРЕДНО ЗА ФОРУМА И ВСЕКИ ОТГОВОР НА ПОДОБНИ ТЪПОТИИ ВРЕДИ И ПООЩРЯВА НЕВЕЖЕСТВОТО.

 

Относно дали трябваше да пиша или не щом темата не ми харесва - ДА, НЕ ТРЯБВАШЕ!

Защо писах и продължавам да пиша - защото вярвам, че профанизацията не трябва да се толерира. Тя унищожава всичко, което харесваме.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Абе, не ти ли беше достатъчно, че ти изтриха предното мнение, не съм барабанист и веднага разбрах какъв му е проблема на пича, ама твоя не мога да го разбера. Къв е тоя мерак да осереш темата и на най-големия разбирач и маниак ли се правиш? Единственото вредно в тая тема е твоето присъствие, така че можеш да го спестиш. От толкова години във форума за първи път ми се случва да видя някой толкова упорито да сере в съвсем нормална тема.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.