Jump to content
Българският форум за музиканти

Нови правила в продавам


Колко обяви седмично да има в продавам  

71 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

  • Отговори 83
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Това определено е добро предложение. Но пък това ще създаде предпоставки за немалък брой "празни" постове за генериране на необходимото число за "вдигане на левел".

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зависи как ще се дефинира "newbie". При това положение може да се премине на времево ограничение, т.е. до х-седмици след регистрацията си newbie, независимо от броя постове.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Разделението по категории е изключително удачно решение, ако ще го има. Примерно продава си някой китарата - една обява в раздел "китари". Ако иска да продава към нея колан, перца или кабели и сложи обща цена - колана и кабелите си вървят с китарата в същата обява с пакетна цена. Ако иска да ги продава отделно - слага ги в отделна обява в раздел "Аксесоари" и проблемът му е решен. Една обява на седмица според мен е достатъчно, но по една обява за раздел. Старите обяви би било добре да не се трият, както е и сега. Ако се мисли за някакъв вариант за триене, да се сложи някаква граница във времето - например по-стари от 6 месеца или година. Но автоматично триене след седмица според мен не е удачно.

 

Имам да споделя и две предложения за правила, дори и никой да не им обърне внимание. Но може и да решите, че си заслужава да се помисли. Желателно е според мен да се изписва точната марка и модел на нещата, които се продават - при възможност и на кирилица и на латиница - много ще улесни търсенето. Защото ако някой пише в търсачката и търси "Ibanez", а някой е написал в обявата си, че продава "Ибанес", "Ибанец" или "Айбанез" (виждал съм ги всичките вариации на тема по обявите) очевидно е, че няма как да се засекат.

Относно новаците във форума, имал съм случай, когато пратка е престоявала в куриера няколко дни и ми е връщана за моя сметка, защото купувачът се покри. Беше някакъв новорегистриран, който след това май и изчезна от форума. Защита от такива случаи е почти невъзможна, но ми се върти в главата нещо от този род - ако някой е член по-малко от година, да си плаща на куриера предварително таксата за доставка. Така от една страна рискът на продавача да се охарчи допълнително намалява двойно, от друга страна купувачът дава гаранция, че е сериозен и няма да се покрие. Защото, ако някой продава например камионче за 60 лева и му се наложи да плати на куриер 10-15 лева отиване и връщане по "фалшив сигнал", от там нататък или ще трябва да го дава на загуба или камиончето на практика си става непродаваемо за него.

 

От доста време смятам също така, че цената в обявите не бива да е по-висока от цената за дадена стока като нова в магазина и знам, че има доста хора, които също споделят това. Всеки, който е купувал инструмент или техника, знае, че магазините общо взето са няколко - 3-4 в Европа и още толкова в България. Добре би било и всяка обява да бъде съпроводена с линк от някой от тези общоизвестни магазини по избор на продавача.

Толкова от мен.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пак казвам, че НЯМА опция да се броят обявите по категории. Броят на обявите е общ за всички категории.

 

^ колега bmо повечето от нещата, които предлагаш няма как да ги следим ние. За цените - всеки си има Интернет, за куриерите - това е както се разберете с куриера. В системата ще има заложено плащане през PayPal, така че може да се разбирате с купувачите първо да получите парите и после да пратите. Всеки потребител ще има видим рейтинг, както и това дали е "проверен". Въз основа на тези данни си решавате как да процедирате.

Имената на марките - също няма как да накараме някой да ги пише правилно.

 

Новаците минават през модераторско одобрение и си личи когато някой иска да натрупа бързо постове. Може за в бъдеще да включим и тази опция но като се реализира по-скоро на потребителите ще се даде бонус от колкото на новаците да им се махнат обяви. За това дайте предложения за минимума обяви. Да коректни потребители ще има бонуси, но това не е цел на тази дискусия.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам само едно нещо, да може да си редактирам сам мненията и заглавията или след като напиша продадено темата да се изтрие, щот давам си телефона за нещо продам го (и съм го упоменал) и след това хората звънят още седмица, така че това е единственото ми оплакване и то сериозно.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Отговорено (Редактирано)

^^ Има бутон "Report" под всеки твой пост. Отваря ти се прозорец, в който пишеш до модераторския екип обявата ти да бъде изтрита и в рамките на няколко часа ще бъде. Не може да очакаш, че ако си написал пост в обявата си някой модератор ще го види, т.е. проблема ти е решим още сега, а оплакването неоснователно.

Редактирано от vihro
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Щом няма да се броят обявите по категории - две на седмица мисля е напълно достатъчно, всеки сам да преценява как да си ги използва.

Пак ще се повторя - много въпросителни има около новата система, трудно се преценява "на тъмно". Един приятел ме пита преди дни какво се визира под "категории". Не можах да му дам убедителен отговор.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако усилвателите, китарите и ефектите примерно са в отделни категории и клаузата, че обявата може да има само една цена на практика означава, че можеш да продаваш само 1 артикул в една обява си мисля, че 2 на седмица няма да стигнат. В момента има обяви-разпродажби с по 15 артикула, понякога и повече. Ако искам да продам 3 ефектчета трябва да чакам 2 седмици. Не е много удачно. Ако новата система изключва безмисленото ъп-ване, както най-вероятно ще бъде, не виждам смисъл от таква строги ограничения. Защо изобщо трябва да ги има? Реално няма голяма конкуренция между обявите, в смисъла, че рядко се случва двама или повече души да продават едни и същи неща. А ако продават различни защо да бъдат ограничавани? За потребителите на форума, които искат да купят нещо винаги ще е по-добре да имат по-голям избор. Разбира се, идва момент в който някой може да отвори едва ли не онлайн магазин благодарение на липсата на ограничения. Тогава може да се помисли за някакви отчисления за форума, но това си го решава администрацията. След като сте предложили от 1 до 10, аз мисля, че трябва да се започне с 10 и ако има нужда да се намали - нека да се намали. Това решение може да бъде взето винаги на по-късен етап.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ограниченията се налагат поради същите причини поради които са се наложили и тук.

А на категорията - не знам кое не му е ясното. Ще се опитаме за сложим максимален брой категории за да може в заглавието на обявите да се пише само марка и модел. Останалото да се подразбира от раздела и категорията. Например раздел продавам, категория електрическа китара. Тогава обяви с тъпи заглавия като Продавам Китара - няма да има.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Пускаш обява в раздел "Комбинации" на основния раздел. Например ако продаваш Китара, кубе + колан - пускаш в раздел "Китарни"->"Комбинации".

Ако искаш да продадеш китара, пиано и лек автомобил ВАЗ - няма как да стане с една обява :)

Предполага се че комбинациите са в една категория.

 

Малко остана, до седмица-две трябва да стартира и ще видите.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Е добре де, а ако все пак комбинациите не са в една категория тогава? Примерно продаваш миди клавиатура и микрофон, обаче искаш да предложиш отстъпка ако някой ги купи и двете, обаче след като не са в една категория не можеш да ги сложиш и двете наведнъж.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.