Jump to content
Българският форум за музиканти

Нови правила в продавам


Колко обяви седмично да има в продавам  

71 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

1 обява на 5 работни дни е моето предложение :)

 

Това за редактирането на заглваие е пълна идиотщина според мене. Най-силният коментар го каза Виктор по-горе:

ще станем свидетели на едни невероятно мили измами, които няма да ви харесат.

 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 83
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Защо не закачите един poll горе в темата и да гласуваме. Така ще е по-лесно да се видят желанията на потребителите без да се четат дълги и често не по темата мнения. Аргументацията вече е ясна, а и според мен, ще се включат повече хора.

 

Предлагам да го направите нещо от рода на:

 

- без ограничения

-една обява на 3-5 дни

-една обява седмично

-една обява на 10 и повече дни

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Poll-ът е добра идея. Рафо да реши дали ще му е по-удобно да направи нещата така или да чете коментари. Според мен по-редно е подобно структуриране ако се прави анкета:

 

-една обява на 3 дни

-една обява седмично(4 обяви на месец)

-една обява на 10 и повече дни

 

Без ограничения ще е безумно и хората от навика, създаден им в сегашния раздел за продажби, ще започнат да наливат нови продажби за всичко, което им скимне, когато пожелаят, а това значи един хаос в най-точния смисъл на думата. :) Ако става дума за брой обяви на месец и ако скриптът предлага добър контрол на това, то тогава нещата може и да не се затварят до една обява на седмица, а да има опция за 4 на месец, без оглед на това дали 2 от тях са пуснати в един ден.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Моят отговор на въпроса на Рафо е или настоящото ограничение, или една на пет дни. Но ограничение е задължително да има.

Обаче имам реплика към някои от хората, които се занимават с организирането на ъпгрейда - пичове, ние не знаем как ще изглежда новия интерфейс/система, а постфактум може да има промяна в мнението на някои от нас.

 

Офтопик: Прокрадва се тук-таме вопъл за ограничаване на артикулите в обявите - кому е нужна тая тъпотия? Китара (към нея има колан) с кубе (към него има футсуич) и понеже е нужно да функционират заедно - кабел. Някои в случая биха видяли 5 артикула, други 3, трети 1. Я опитайте да продадете Fender 1963 Relic Strat и Mesa Boogie Mark V или Road King заедно, само и само да мине за един артикул.

В крайна сметка това ми изглежда като междуинструментална война, отколкото нещо друго. Не може да се сравни адекватно нужния гиър на клавиристите (които могат да купят/продадат синтезатор/пиано/хамънд/разни, стойки и калъфи) и този на китаристите и най-вече на барабанистите (всеки е свирил с такъв и му е ясно колко варианти има за къстъмизация на каквото и да е).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако става дума за брой обяви на месец и ако скриптът предлага добър контрол на това, то тогава нещата може и да не се затварят до една обява на седмица, а да има опция за 4 на месец, без оглед на това дали 2 от тях са пуснати в един ден.

 

Това също е вариант, при това доста разумен, т.е. брой обяви за определено време без ограничения за времето между пускането им, стига разбира се да е възможно/лесно от software-на гледна точка. Моето предложение в тази връзка е 5 обяви месечно.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Всички помните в началото каква анархия беше в раздела за който говорим. Разгледайте и други форуми(сайтове) с обяви за продажби и ще видите колко по-зле са организирани там нещата. В една друга тема Виктор се беше възмутил от пазарлъци на дребно, търгашество и т.н. Хората няма да се променят, в това съм убеден. Единствената оправия е стройна организация и дисциплина и може би по-тежки наказания за провинилите се. Примерно ако някой се прави на интересен или неразбрал и нарушава правилото за срока в който да си пуска обявата-бан за един месец без право да продава. Доста често покупко-продавам неща по барабаните ми и въпреки, че е в мой интерес обявата ми да е винаги видима, сегашната система ми се струва най-удачна, една обява за седем дни, като новата се пише на осмия. Всички артикули се пишат в една обява, ако нещо се забрави, допълва се като ново мнение, както е сега. Обявите не се ъпдейтват, което изобщо не трябва да ви притеснява, защото дори новите потребители доста бързичко научават правилата, които са в техен интерес, като за други може да се правят на неразбрали, но това е друга тема. В този ред на мисли, получавал съм запитвания за неща, които съм продавал преди месеци, т.е. хората са свикнали да се ровят назад в този раздел. Да, не е удобно, изисква повече време, но по начина по който сега е организиран раздела, мисля е най-удачният вариант. А който е недоволен да ходи да продава другаде, в крайна сметка форума не печели от това.

Редактирано от vihro
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз искам да дам малко по-различно предложение - както се спомена, има два вида хора в този раздел - едните са обикновените хорица, които искат да се отърват от стара техника, тва-онова - те така или иначе не пускат всеки ден обяви. Има и други, които явно и очевидно си се занимават с това и го правят с цел печалба. В което няма нищо лошо, но си е бетер търговска дейност.

Та, или такива хора си плащат за квота, или като са толкова редовни, всичко си им е набухано в една темичка на продавач тип "списък".

Според мен темите не трябва да "потъват", а при активност примерно не-повече от веднъж на седмица, да се изтикват в началото, а не веднъж на ден.

Другото ми предложение, което и улеснява самите сделки - да не се позволяват теми "Продавам много неща" или "мноу як ебънез/ибанец/ибанес" и такива тиквени мислоизлияния - марките и моделите на продуктите да се пишат коректно и грамотно за да излизат лесно в търсенията. Като прочетох нейде тук хамбукери си помислих да не съм влязъл в кулинарен форум... :)

 

Но основното е това - задръстването става главно от далавераджии дето постоянно сноват, продават, препродават. Това не трябва да се ограничава, но трябва да е отчетливо и приятно за гледане. Преди Тони ме дразнеше как изливаше по тон обяви на ден, но сега ми прави приятно впечатление как систематизира всичко в дълга тема - може би към такъв тип теми единствено трябва да се измисли начин да се изброяват артикули, който списък да може да се модифицира във времето... примерно първи пост в темата - списък с продукти, който е разрешен за редакция по всяко време, но няма право там автора да слага цени, за да не може да стават измами.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз имам малко по-радикално мнение, с което не ангажирам никого, но реших да споделя и ако има и други да го подържат може да се помисили и за такъв вариант:

- Борсата да се изнесе извън форума, като отделна страница, където продавачите да се регистрират отделно със задължителен рейтинг за всяка продажба.

- Примерно до 5 артикула за месец да е безплатно, всичко над това да има някаква минимална такса, която да отива за поддръжката на тая страница. Който ползва тази услуга и откаже да си плати да си губи правото да публикува в Борсата.

- В самия форум към профила на всеки юзър да има прикачен раздел от неговата борса, един вид на всеки сергийката да му е в профила и да се вижда само когато целенасочено някой реши да проверява или му бъде отправена покана за това.

 

Така според мен малко ще се избегне ползването на форума единствено за покупко-продажба. Админа и модераторския екип да решат каква да е таксата за Борса за тия с повече от 5 артикула. Също така според мен е необходимо всеки продаващ да се регистрира с лична карта и валиден тел.номер зада има контрол при регистрирани измами и конкретния потребител да може да бъде индефициран, не само по IP и форумен псевдоним.

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това също е много добра идея. Но може да се реализира и във форума - просто се задължават тия които искат да имат права в него раздел да предоставят данни, както и за многото артикули и търговията - да си плащат за да имат по-голяма квота :) Като цяло обаче изнасянето в отделен модул за търговия е много по-добре защото може да се направи и адекватно търсене, категоризации и т.н., което да улесни и продавачите, и купувачите. Но си е работа и време, което трябва да се отдели, за да се направи

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, точно и затова трябва да е платено. Някой трябва да посвети доста от времето си и нормално да получава възнаграждения за това. А ние, потребителите ще имаме както ти самия каза:

адекватно търсене, категоризации и т.н., което да улесни и продавачите, и купувачите
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление няма как да стане по лична карта. Това е лична информация и изисква малко по специални лицензи за да се събира такава информация. Аз също подкрепям по 1 обява седмично, със всички артикули в нея. Също така, да може да се редактира заглавието, но в него да е забранено да се пишат цени и автора да не може да си едитва първият пост. Дефакто каквото оригинално е написал като искане за цена, да стои видно, за да може да се види ако има корекция нагоре надолу в цените и защо. И ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОБЯВИ БЕЗ ЛОКАЦИЯ НА СТОКАТА, СНИМКИ И ЦЕНА да не се побликуват (то и сега го има това като правило, но една част от хората по една или друга причина не го спазват),

;) Марио B)

Редактирано от killer
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Много ми е трудно да разбера отговорите ви, за това пуснах анкета.

За да сте по-съсредоточени ще издам малко тайни.

 

Да, ще има категории, за това всяка обява има една цена.

Да, това ще бъде външен модул, който ще е специално направен за купуване и продаване.

Да, ще има специално място за магазини.

Ще има 100% сигурен начин за верификация, без да се налага да взимам лични карти :)

Да, ще има рейтинги, при всяка сделка.

Да, няма да може да се пуска обява без цена и локация.

Ще има още страшно много изненади.

 

Марио дава добри идеи за заглавието, ще ги взема в предвид. :)

Изчакайте да видите какво ще пуснем и тогава ще приемам още идеи.

 

 

Хайде сега гласувайте колко да е лимита на обявите за една седмица.

  • Like 3
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Промените звучат обещаващо - време е да се подреди по-добре този раздел. Аз гласувах за 2 обяви седмично - това ми се вижда разумният максимум

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз лично смятам, че щом като ще има категории, по една обява на категория седмично стига (съответно ако има и подкатегории броя на обявите се увеличава до броя на подкатегориите). Но както каза Рафо, като го пуснат ще се види за какво ще става на въпрос и тогава много от нещата ще се доизбистрят.

;) Марио B)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.