Jump to content
Българският форум за музиканти

Нови правила в продавам


Колко обяви седмично да има в продавам  

71 гласа

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Моля, впишете се или се регистрирайте, за да гласувате.

Recommended Posts

Колеги, както знаете до един месец ще стартира новата система за продажби. Поради разбираемите недоволства от страна на потребителите, засягащи броя на разрешените обяви на седмица, както и постоянните оплаквания, че трябва всичко, което продавате да е в една тема, искам да ви попитам колко според вас е нормалният брой седмични/месечни обяви, които да разрешим на потребителите?

 

Имайте в предвид, че в новата система няма да е нужно да пускате всичко което продавате в една тема а съвсем спокойно може да си ги цъкате в отделни теми.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 83
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Труден въпрос. От една страна, ще е добре да може да се пускат повече/по-често обяви, което ще улесни продажбите, от друга все пак трябва да има някакво ограничение. Има хора, които продават по 15-20 неща, да си представим какво ще стане ако пускат по една тема за всяко от тях всеки ден. Не зная какви ще бъдат новите правила, но ще е добре да са такива, които ще поограничават хората, които се занимават с покупко-продажби с цел печалба, за сметка на обикновените потребители, които искат да си продадат стария инструмент, амп, ефект... В противен случай, ще стане свърталище на 5-10 търговеца и ще отблъсне обикновените потребители, които са огромното мнозинство.

 

Ако трябва да дам конкретно предложение, веднъж на 4-5 дни ми се струва разумно. В други форуми съществува практиката, темите в търговския раздел да се качват при писане в тях, като това е позволено веднъж на 24 часа. Това също е вариант, въпреки че е по-трудно за модериране.

Редактирано от blr
  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Търговията не ми е основна дейност и причина да влизам във форума, но искам да ви питам нещо. От известно време се мъча да актуализирам обява в "Продавам", но рядко "Ъп"-вам темата, веднъж в месеца примерно и ми прави впечатление, че не може да се качи, фигурира само в "Нови мнения", но не се открива, практически я няма. Чудех се, какво трябва да направя, за да има видимост, нова тема ли се пише към старата обява, или аз бъркам нещо?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^Ичи, по принцип правилото е по една обява на 7 дена. Старата не се ъпдейтва, а си върви към дъното ... ако ме разбираш. Трябва да я пуснеш наново. Точно това иска и Рафо да пита за предложения как да го направят сега да е по-удачно!

 

Поздрави!

Герги

 

И за да не съм офф, наистина е хубаво да се измисли някакво рационално решение като предложението на колегата по-горе!

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Благодаря ти, не го знаех това нещо, защото в правилата пише да не се пускат няколко обяви за едно и също.

Някой знае ли дали са прекалено много обявите на хората, които продават свои лични апаратури и вещи? Евентуално отделяне на търговци от потребители дали е удачно и възможно като два раздела "За търговци", "За музиканти"?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тц тц... темата замина в оффтопик още в зародиш... :angry:

 

...

 

До голяма степен съм съгласен с написаното от @blr. И понеже наистина не знаем някои подробности за новата система, бих специфицирал личното си мнение с два въпроса:

 

1. Може ли една обява да съдържа повече от един артикул?

2. Има ли ограничение на броя артикули, които могат да бъдат пуснати в една обява?

 

Ако [1]=ДА & [2]=ДА, и ако ограничението е да речем 5 артикула на обява => 1 обява за 7 дни.

Ако [1]=ДА & [2]=НЕ, => 1 обява на седмица (или може би 1 обява на 2 седмици?).

Ако [1]=НЕ, => 5 обяви на 7 дни.

 

Горните цифри са плод на разбирането ми, че за един редови потребител (не търговец) е що-годе нормално да продава не повече от 5 артикула накуп.

 

Не мисля, че има смисъл да се скъсява срока на по-малко от 7 дни; предполагам, че в новата система ще има функция за филтриране на обявите по инструменти (тагове)? Ако е така, колкото и време да мине, обявата лесно може да бъде намерена с филтъра.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ичи .. може да пускаш обяви за каквото си искаш стига да са през 7 дена, поне за сега правилата са такива!

 

Данчо ... Никога не е имало правило колко неща искаш да продадеш. Може да продадеш и цяло студио, 50 китари и 500 цимбала ако искаш в една обява!

 

А за филтрирането си има Търсачка на форума ...

 

Поздрави!

Герги

 

П.П. В радел "Продавам" принципно се продават само неща от потребители не от търговци! За търговците си има банери с реклами!

Редактирано от Георги Тотев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен, една обява на човек на 5 дена с неограничен брой артикули. След изтичането на 5 дена, обявата да се трие автоматично - по този начин ще има само актуални обяви, продавачите ще са стимулирани да подновяват обявите си своевременно и ще се избягват ситуации с обяви на по 1-2 седмици, за които не е се знае актуални ли са, или не; поне за мен, като потенциален купувач, това е важно - да си играя ли, аджеба, да търся човека, или не...

"Ъп"-ването е добре да си остане както до сега (демек да не се "ъп"-ва), за да не се задръства първа страница.

 

Нико.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И аз мислех за автоматичното изтриване, но не е удачно. Ако човек иска да се ориентира за наличие или цена на нещо предлагано преди време, няма да може.

Моето предложение, ако изобщо е възможно, е всяка обява да е организирана както са личните съобщения - с история. Така ще може да се проследява не само продукта, цената, но и поведението на предлагащия и коментиращите.

Твърдо съм убеден, че информираността за всичко това и особено за поведението на замесените индивиди ще позволи да се намалят подвежданията и да се отсеят качествените участници. Мисля, че е важно за доброто име на форума.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз мисля че е удачно потребителя да може да редактира заглавието и темата в неограничен период.Така ако има корекция на цените ще е по-лесно за ориентация.Сега са свикнали на 7 дена и нека си остане така.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен не е удачно потребителите да имат опции за редакция на каквото и да е, защото така ще станем свидетели на едни невероятно мили измами, които няма да ви харесат.

 

Рафо, моят личен отговор на твоя въпрос е 4(бях се замислил за 2, но 4 е по-добре като цифра). Този скрипт е коренно различен и избутване на "продажбата" нагоре няма да има. Един човек, стига да не е станал като сергия с какво ли не(което основно е боклук), повече от 4 продажби на месец, просто надали ще отвори. Понеже не е още ясно докрай какви опции ще предлага скрипта, поне за мен, ще говоря само за крайния потребител като цяло. 4 продажби за един месец, като пак се дава по една седмично. Старото правило, но с нов интерфейс с повече опции, които лично аз съм убеден, че ще удовлетворят хората много повече като краен резултат. Дори да има момент, в който на някого му изскача нещо извънредно да продава, ще има начин да изчака малко, за да пусне новата продажба.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, дайте да се съсредоточим върху конкретният въпрос. Колко обяви на седмица/месец ако една обява може да има само една цена?

 

Благодаря на тези, които все пак отговориха на въпроса :)

 

За останалите питащи, изчакайте да видите за какво става въпрос и ще отговарям тогава на въпроси, защото много от нещата, за които питате са уредени.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Според мен , 4 обяви на месец е достатъчно - ако съдържанието е идентично откъм артикул и цена. Или пък 5 артикула на месец, като един артикул може да е китара с кубе.

 

Постоянно се прекопират обяви всяка седмица без да се променя цената. Не че това е проблем, просто свикваме да се пренебрегват тези обяви, което прави съществуването им излишно. (нали все пак има търсачка)

А инъче, ако не е проблем , човек просто ако може да си изтрие обявата и да я пусне наново с актуализирана инфо и цена. Ако не иска да променя параметрите , защо трябва да се повтаря едно и също през седмица.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако не иска да променя параметрите , защо трябва да се повтаря едно и също през седмица.
Защото обявата му за един ден отива на десета страница,а за седмица в трета глуха..

Като искаш да продадеш нещо излишно не можеш да разчиташ,че някой ще чете 20 страници в битака на който се е превърнал форума за да стигне до твоята обява.

Аз също съм за възможност да се редактира заглавието - може да си продал нещо,или да добавиш друго.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Забравете за понятия като "теми" или "страници"! Новата платформа за обяви изобщо не е форумен тип. Да кажа и аз същото:

 

Колко обяви на седмица/месец ако една обява може да има само една цена?
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.