Jump to content
Българският форум за музиканти

Anonymous records


Recommended Posts

Чалгата успява комерсиално, в качеството си на маркетингов продукт. Все си мисля, че музиката има и други функции.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 147
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Само не разбирам какво толкова го повтаряте като папагали тоя Пайнер и тоя чичА ви Митко. Толкова ли се прехласвате по продукцията им, че постоянно ги давате за пример в темата за независим БГ лейбъл?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@pampi Нито аз, нито вярвам някой от колегите да се прехласваме по продукцията на чичо Митко и пищните полуголи певачки. Тук изобщо не става въпрос за това. Като фен на истината мога само да кажа, че жалката им продукция няма никаква духовна ценност. Щом обаче си говорим за истината, няма как да си затворим очите за това, което са постигнали от въпросната индустрия на българския пазар за последните 20-ина години. Говорим за най-слушаната музика, пък макар и смешно жалка.

 

В една от темите тук пак се водеше подобен спор и колегите са прави - жалки са, но докато ние си чешем патките, те работят и, най-важното, инвестират луди пари в един продукт, който се разграбва на пазара като топъл хляб. Ако сте фенове на хубавата музика и искате да я правите за кеф, а не за пари - на вас лейбъл не ви трябва. Свирите си вкъщи, качвате се в нета и чат-пат с гаражната хоби банда в някое клубче. Искате ли обаче да живеете с музиката, която правите - пари трябват, било то вашите или на инвеститор... Иначе един голям... (да не ставам циничен)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Понеже рок-каруцата вече е потеглила, реших да вкарам малко информация в темата за реклама на изпълнителите. :) Все пак да бъдем колегиални и да уважиме желанието им да намерят реализация на своя творчески труд. Така... ето какво набрах от мрежата:

 

Първата вечер(27.02, понеделник) ОТКРИВАНЕ: с групи насочили се към алтернативния и хеви метъл.

Random Station се състои от петима седемнадесетинагодишни младежи, заедно са от 3 години като в последно време са по-активни и ще ни посвирят малко хеви метъл.

Към тя ще се присъединят Attic Noise. Момчетата са на по 19 години и сформират бандата съвсем скоро, през 2011. От тяхна страна може да очаквате нещо алтернативно с лек привкус на гръндж : )

Вторият ден 28.02. ,

Косьо - многстранно развит младеж, който на 23 години умее да свири на китара и цигулка. Също така сам пише текстовете на песните си и ще ни представи някои от тях в акустично изпълнение.

Good Music Society са вече ветерани на родната сцена, имат и представления зад граница. Дали у нас има качествен рок'н'рол?

Третият ден ще се хареса на почитателите на по-бавните стилове. Почитателите на блус рока, фънка и джаза ще могат да си прекарат добре в компанията на двете банди.

Група „Без Разписание" е с начало на своето съществуване от далечната 2003, но чак през 2010 групата добива сегашния си вид.

Другите изпълнители за вечерта Train Station Bandще се представятс безкрайно трудният и прекрасен джаз.

Четвъртък, отново обръщаме поглед към по-тежките стилове на алтернативната ни сцена. Връщаме се отново към рок'н'рола и хеви метъла заедно с Random Fact и Impade. И двете групи са съставени от млади и амбициозни момчета на около 17-18 години, които са дошли да покажат какво ще предлага родната клубна сцена на следващото поколение.

Петък:Soundbleed подкрепени от Stargazer. И двете групи определено имат какво да покажат и нямаме търпение да ги видим на сцена.

Събота : Hate Campaign и 40 days later. Вече порасналите музиканти от Hate Campaign ще забият малко траш и метълкор подкрепени от по-младите, но също толкова обещаващи изпълнители от 40 days later, които също ще предложат силов звук.

В неделя :

Tatool, които са събрани от цялата страна. Техният звук ще бъде допълнен от зверовете от 818 за едно подобаващо завършване на седмицата.

 

ВТОРА СЕДМИЦА

 

Началото на втората седмица ще започне по-леко, със странната комбинация от алтърнатив и индъстриал.

Понеделник: „Зимен дъжд" - отказано участие поради технически причини

Elinor ще докажат, че дори и след затварянето на Кремиковци у нас има доста индустрия.

Вторник: Chains, които започват своята музикална история през 2008 година и до днешен ден са споделили сцената с много известни и неизвестни банди.

Soundwave свирят блус рок, рок и софткор и ще видим как ще се противопоставят на своите по-груби колеги.

Сряда: финал с две протопънк банди- Разкол и Летците. Мощен и завладяващ звук, социални текстове и здраво парти в средата на седмицата, за да вдъхнат сили на работническата класа, особено на мъжката част, която ще трябва да се потруди здраво на следващия ден за щастието на жените около нас.

 

Вратите отварят в 18:00, шоуто започва в 19:00 и продължава до 22:00, а купона ще приключи когато всички останат без сили

 

Източник

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Така е, програмата се промени с излизането на две групи от нея. Никой не е насила там и ние уважаваме тяхното решение. За актуална информация най-добре следете ивента: http://www.facebook.com/events/180654172045819/ .

 

Иначе в предния си поуст писах предимно за себе си, защото до тук цялата информация, която се изкарва е за мен.

 

Също така трябва да ПОВТОРЯ (за стотен път) няколко неща:

 

Никога не сме претендирали това, което правим да е някаква форма на идеалистичен поход към по-светло бъдеще за родната музика. Това е бизнес. Как един човек е изтълкувал даден текст си е проблем на него и на началната му учителка.

Запознайте се с понятието "независим лейбъл".

Какви са ни плановете за групите е описано в поне 5 поуста до тук.

Съвети за това как се прави бизнес с радост ще изслушам от човек, който е развил поне една фирма. Всичко останало си е чиста проба балканско даване на акъл и всичкоразбирачество подправено с типичната за тези географски ширини житейска философия "ти на мене ми дай и само гледай".

 

 

Иначе нещата започнаха силно, и двете групи ни зарадваха с идейната си музика, ще видим какво ще ни донесат следващите дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Чалгата успява, защото седи чичо Митко с пачката и налива колкото и както трябва ;)

А пък чичо Митко ако не пере някакви комунистически пари едва ли ще успее. Всичко лъскаво в БГ е перачница. Реалния бизнес в нашата мила родина е много малко. Има го, но голямата част от него е доста невидим. Там няма показност, няма лъскави офиси и т.н. Има основно доста бачкане, а то не е особено привлекателно за мързелите, които са свикнали само да консумират.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Това дали той пере пари или не е работа на МВР, а не на музикантите. От гледна точка на продукцията важното е, че има пари. Без тия пари (независимо откъде са) щяха да са на нашия хал ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ Не знам защо постоянно тръбиш за тоя чичо Митко, но съдейки от ника ти и аватара подозирам, че слушаш и тежка музика, която така или иначе е доста на почит във форума. Предполагам слушаш или поне си чувал за емблематичната за метъла банда Slayer. Цитирам ти текст от Уикипедия, за чиято автентичност не мога да съм сигурен, но подозирам, че е истина. Забележи, че става въпрос за "страната на неограничените възможности", където всеки с т.н. талант има шанс да си живее живота нормално. Обърни внимание на последния абзац и причината за напускането на Дейв Ломбардо след подписване на договор с лейбъл на също така емблематичния Рик Рубин.

 

1986-1987 : Reign in Blood [редактиране]

 

След успеха на „Hell Awaits“, музикантите от Слейър сключват договор за записи с нова издателска компания, основана от Ръсел Симънс и Рик Рубин: Def Jam Records - хип-хоп лейбъл. Разполагаща с продуцент, готов да експериментира и бюджет за записи, групата преминава "основен ремонт" и в резултат песните са с по-кратко и бързо звучене, както и с по-добра продукция. Сложните и дълги композиции от „Hell Awaits“ са останали в историята и бандата е силно повлияна от хардкора.

Дистрибуторът на Def Jam, Columbia Records, отказва да издаде „Reign in Blood“, заради обложката и съдържанието на текстовете. Например, песента "Ангел на смъртта " („Angel of Death“) предизвиква скандал с излагането на подробности от концентрационните лагери, Холокоста и човешките експерименти, провеждани от Йозеф Менгеле. Албумът излиза под дистрибуцията на Geffen Records на 7-ми октомври, 1986. Въпреки това, поради скандалността си „Reign in Blood“ не се вписва в графика на промотираните издания на компанията. Въпреки че албумът не се рекламира чрез радиото и няма излъчвания, той е първият, с който групата успява да влезне в Billboard 200 - на 94то място и е сертифициран като „златен албум“ на територията на САЩ.

През октомври 1986 г., Слейър започват световното турне „Raining Pain“, заедно с Overkill в Щатите и Мalice в Европа. Групата има ангажимент и като първа част на концертите на WASP в Америка, но месец по-късно, барабанистът Дейв Ломбардо напуска: „Не правех никакви пари. Исках това да бъде професионално, за голям лейбъл и наемът ми да бъде платен!“ Негов заместник става Тони Скалионе от Whiplash. Съпругата на Ломбардо успява да го убеди да се върне през 1987 . По съвет на Рик Рубин, Слейър записват кавър на песента „In-A-Gadda-Da-Vida“ на групата Iron Butterfly за филма „ Less Than Zero“. Въпреки че групата не е доволна от крайния резултат - Ханеман я определя като слабо представяне, а Кинг го класифицира като "лайно", парчето е едно от първите им, които се завъртат по радиостанциите.

 

С този цитат исках да кажа, че хората, започнали да се занимават с ъндърграунд музика би трябвало да са съвсем наясно, че шанса с това да изкарват пари за нормален и пълноценен начин на живот е съвсем не голям. И трябва със сигурност да имат различни странични врати при условие, че късмета не ги озари и не станат мейнстрийм банда от ранга на Металика или Корн. Та в тоя ред на мисли едва ли някой си прави илюзии, че Анонимъс Рекърдс ще редят участия на своите банди на Нова Година на площад Батемберг за по 10 бона на група. Или пък въпросните банди ще свирят на рождения ден на братя Галеви и ще им метат пачки в касата на барабаниста...

Редактирано от pampi
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Точно въпроса с парите е първия и основен въпрос. Не знам какво мислят да правят момчетата от Анонимъс Рекърдс, но основното ми съмнение е, че няма да изкарат никакви пари. А с това начинанието става безмислено.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Момчета,въпроса за парите в рок музиката е дискутиран тук още преди да вляза във форума !

Дори и да има свръх качествена продукция една група ,това не значи че едни пари тръгват към тях и групата вече има продуцент, собствена апаратура ,собствен бус с който пътуват по турнета!На времето имаше държавна дирекция "Музика" ,която бдеше като майка орлица над всичко ,което пее,свири и танцува! Колко групи познавате от времето на комунизма дето обикаляха страната по летните театри през лятото и чат -пат навън!10-20 може би или малко повече?Сега колко групи има само като количество -трябва да се умножава по минимум двуцифрено или трицифрено число!

Да това е добре ще кажат много от вас-количеството трябва да даде качество !

Мен лично ме съмнява този принцип приложен тук.

Та мисълта ми е ,че всеки се оправя както може и докъдето му стигат уменията и възможностите!

Една част от групите си намират спонсор примерно за да издадат албум ,други имат по-голям късмет и си уреждат турне ,трети подписват договор за по-дълъг срок,четвърти се самофинансират и с всичко се борят сами -реклама ,участия ,турнета ,записи,албуми,мърчандаиз и т.н.

Друг път за развитие са явяване на конкурси , прослушвания ,концерти и други мероприятия с цел да се види и чуе реално кое как звучи,сценично поведение,професионализъм и др.

 

За това последното става въпрос в тази тема!Няма нищо лошо да си опитат късмета групите !Дори и само едно турне да им бъде организирано с платени пътни нощувки и хонорар -пак си е добре като начало! :coolp:

----------------------------------

Понякога медала има и обратна страна, а именно възможно да се появят и групи които имат точно 2-3 авторски неща и толкова кавъри и после става смешно примерно че са добри ,пък нямат репертоар за самостоятелен концерт... :whistle:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

А.R.@ А защо си мислиш, че нашите изказвания и мнения са безпочвени ,и не сме в бранша от много години?Ако беше така с 2 лв. джоба, всеки щеше да прави и студиа и лейбъли.Това че, прокламираш името си като не зависим лейбъл, не означава, че този лейбъл трябва да започне без грам капиталово вложение.Май ти си този , който няма представа !Колкото и да се стремя да бъда позитивен към начинанието ти , някак си ,не ми вдъхва доверие нито една твоя реплика.Така изложените от теб неща си личи, че начинанието в дългосрочен план( само с очакваните приходи от посещаемост на "прослушванията "), е обречено на провал.Предполагам , че няма да обвиниш после форума за твоя неуспех ?

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

До колко злословенето тук, а и не само е повлияло на резултатите ще оставя всеки сам да преценя.

 

Иначе за пореден път ще ти повторя, че в момента, в който изкараш и един лев от бизнес ще се радвам да чуя напътствията ти. До тогава ще те помоля да спреш да се повтаряш, защото вече не е смешно, а досадно. Ако толкова някой от вас имаше представа какво прави в бизнес отношение щях да си оставям петте лева на входа за концерт на групата ви, а не да предпочета да си спестя риска от една кошмарна вечер в полза на 3-4 коли в заведение без жива музика ;)

 

Най-веселото е, че има хора, които явно наистина имат такива като теб за авторитет и си правят кокошкарски сметки за по 50 лв. Да сте живи и здрави, сами филтрирате хора, с които не ми е рентабилно да работя. С това балканско мислене още много дълго ще си свирите пред публика събирана по телефона ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

@AnonymousRecz "С това балканско мислене" почваш да ме дразниш сериозно ;) Имаш ли пари да инвестираш в групите или ще чакаш на подаянията на излъгалата се публика? Ако е второто - не ми говори...

 

Никой не си прави кокошарски сметки за по 50 лв. Или поне аз не си ги правя със сигурност. И ако става въпрос, тия 50 лв с бизнес (не музикален, но все пак бизнес) ми се е случвало да ги вадя и в рамките на час и половина ;)

 

Ако не съм съвсем ослепял/оглупял, в няколкото реда пост на колегата enuffZnuff аз виждам не бизнес съвети, а опит да се обясни реално как стават нещата (има разлика, сещаш се). Аз също в няколко поста по-горе изказах мнението си как стават нещата и как не смятам, че това ще стане, защото е твърде розово, за да е действителност. От личен опит знам, че най-сладката мечта в бизнеса е да си седиш/лежиш и парите да валят от небето. Е, sorry , пич, не става така :nono:.

 

А, и да не забравя - ако работата ти се осе*е (за което не съм далеч от мисълта да си заложа лявата т**ка), не вини хората във форума. Те всячески се опитаха да ти отворят очите. По душа не съм хейтър, даже ще се радвам едно подобно начинание да се осъществи, защото е крайно време качествената бг музика да се управлява от кадърни хора. Но, пак повтарям, не това е начинът. С друга концепция - може би. Успех все пак!

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Самия факт, че нито една от сериозните групи, които в момента са активни на сцената, не се върза на това е доста показателен! Като цяло повечето групи в прослушването са нива под групите, които в момента копат сериозно и постигат някакви успехи! Нека не бъркаме ученическите концертчета в The Box на които идват половината клас...Дори тогава повечето от групите в прослушването едва събираха по 30 души! В крайна сметка, нека ги оставим да видим какво ще се случи!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.