Jump to content
Българският форум за музиканти

Bugera - изненада


cecob

Recommended Posts

Една голяма част от цената на дадено изделие отива за R&D.

 

Трудно е да се каже колко голяма е частта, да не говорим, че има много разлика от изделие до изделие. В конкретния случай, SVT-3 Pro е бил на пазара достатъчно дълго, продадени са много бройки и разходите за R&D отдавна са въстановени.

 

Но по-големият проблем е, че купувайки копие човек допринася да няма бъдещи качествени изделия.

Пак в конкретния случай, може да се спори, кое е по-нечистоплътно като практика, да изкопираш сполучлив продукт или да си намалиш драстично производствените разходи, премествайки производството в Азия, без това да се отразява на крайната цена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Факт е, че Ули наистина има някои много големи попадения и ефакт, че новия Ампег не става.

Бил копие, страхотно.Само дето копието е почти 4 пъти по-евтино и звучи по-добре.Как става това хич не ме интересува!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вие му викате "копиране" , "копи-пейст" причината за което е разбираемо за електрончик, ама тва хардуера не ви е софтуер че да се копира !

Процеса се нарича "реверс-инженеринг" и е една от причината примерно да я има (имаше) фирмата "КОМПАК"...

Става дума за процес МНОГО по-труден от простия инженеринг и ест. е последван от инженеринг за да стане произвеждаемо изделието което не е само схема , понякога дори е по-лесно да се проектира изделие със същите параметри от самото начало вместо да се "копира".

Реално е нужна поне 3-пъти повече работа, време, пари ... поне за продукт дето си заслужава "копирането" и това при условие че в оригинала не са взети мерки против въпросното "копиране" ( да описвам ли примерно как ББЕ бяха скрили и заляли със смола патентованата си схема в един техен продукт и тя беше дефектирала е след моя намеса свързана с гореспоменатата дейност този стар "максимайзър" пак си просвири и на двата изхода).

Ама от опит знам примерно колко е трудно да се обясни това на човек твърдящ как един кондензатор дето е зелен не става на място на червен такъв.... :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Caruso,ти колко Ампег-а смени и прецени че новия не става ,за кои модели говориш?Не искам да си мислиш че се заяждам,но аз съм свирил с SVT-2 pro,SVT-3pro,SVT-4pro, в момента съм собственик на SVT-CLASSIC.....ВИЕТНАМСКИ и то!!!От споменатите модели само една 4-ка беше щатска ,но независимо от производсвото баса независимо къде звучи и то брутално яко!Това е все едно един бас от 500лв.да кажеш че звучи като някой от 2000лв.е няма как да стане,ако искате да се заблуждавате това е си е в правото на всеки един човек!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.