Jump to content
Българският форум за музиканти

Hello my name is...


arlina

Recommended Posts

Здравейте :) Ами, реших и аз да се представя във форума, а пък вие да прецените :) Едно нещо поствам засега, просто защото се озорих докато го запиша, то не става баш от първия път. Тая песен всичко живо я пее, ама няма как такива песни са рядкост в днешно време... Няма повече да се извинявам и да скромнича, вие сте! :Р

 

http://kiwi6.com/file/bms81og6zd

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Виждам, че тук има хора, които се занимават професионално и имат опит и много ще се радвам ако някой от тях (и не само) сподели някакви критики, препоръки, похвали :D или въобще каквото ви душа иска :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

При положение ,че в нета е пълно с бекинг тракове не виждам смисъл от такова упражнение /освен ако не си на изпит в някой фактор /

 

Намери си нещо ,което ти харесва и попей със съпровод!

Ако още нямаш цяла песен - не бързай ,подготви си я и запиши! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Иска още много работа тази песен. Излизаш изцяло от динамиката... никакви щрихове не са спазени. Има грешки в интонацията и какво ли още не. Разбира се, не искам да храня, а само пояснявам, уважавам всеки музикант и певец! Браво, че се присъедини към форума :))) Развивай се, хубаво е, че пееш песни на Адел, тя е голям изпълнител- като минимум има хубав глас и композициите са струващи. Относно вокали, ако се нуждаеш от помощ, можеш да се обръщаш :))

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не съм певец и по принцип избягвам да коментирам в този раздел, но щом си попитала ето ги и моите 0,03 лв:

 

1. Като за начинаещ певец, имаш не лошо вибрато. Свирил съм с хора, които пеят от доста години, ходили са по педагози и пак им е трудно да изкарат дълбоко вибрато. Явно това ти се отдава.

2. Личи си, че не си пяла на микрофон. За мен, това си е музикален инструмент и той се учи, като всички други. Като начало, много ти е необуздана динамиката. Бая компресия ще трябва за да се запише нещо така.

3. Имаш известни проблеми с интонацията, но с повече репетиране и уроци, вярвам, че ще се оправят нещата.

4. Хвърлила си се на сравнително трудна песен. Подбери нещо по-лесно, като за начало.

5. Като цяло, ми звучиш леко пренапрегнато, не знам точно на какво се дължи, специалистите да се изкажат.

 

Явно имаш мотивация и хъс, а това е едно от най-важните неща. Оттук нататък, отиваш при добър педагог и... много работа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мерси :)

Вярно е, нямам никакъв опит с микорофон, дори и това съм го записвала на аудасити директно на лаптопа. И аз имам чувството, че на по-високата част повишавам. Не е супер изпипано, следващия път ще пусна нещо със синбек.

Тая година записах поп и джаз пеене и още не съм сигурна, че ставам за тая работа. Работата е там, че не се кефя особено на поп и джаз, естествено има песни, които слушам с кеф, ама нали човек трябва да се насочи към някой стил. Слушам най-вече рок, пънк, алтърнатив и разните там производни :Р И се чудя дали гласът ми е подходящ. Получих оферта за оперно пеене от една учителка, ама... да :/ Иначе мога да пея високи тонове, даже ми е по-лесно. Въпросът е туй вибрато има ли място в рока? :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

В рока всичко е позволено,доказала го е практиката!Това ,че учиш едно а харесваш друго е нормално и не бива да ти пречи да се развиваш!Карай я по леко и трупай опит и знания!По-късно ще имаш собствено мнение по повече теми в музиката!Учи си материала и напредвай, а в свободното си време си попявай и експериментирай!Има тук вокални педагози и те ще си кажат мнението,още не са видяли темата ,може би!Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Здравейте отново :) Пускам още едно нещо. Не знаех къде да го сложа. Нито е кавър, по-скоро на джем мяза, но не исках да пускам нова тема, защото не е много завършено. Това е едно откъсче от Santeria, доста променено, не знам дали се е получило, ама поне е с инструментал :)

http://kiwi6.com/file/5xv273y975

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Ейй, не давате съвети, ама то верно мнението пари струва! Да отидеш при учител 15лв трябва да му дадеш, за да ти каже, че не ставаш... Ама все пак кажете, въобще този микс получава ли се, щото знам, че гласът ми е по-оперен ама какво да направя като не слушам такваз музика!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ейй, не давате съвети, ама то верно мнението пари струва! Да отидеш при учител 15лв трябва да му дадеш, за да ти каже, че не ставаш...

 

Тая година записах поп и джаз пеене и още не съм сигурна, че ставам за тая работа.

 

Толкова ли няма кой да ти каже в целия вокален факултет?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз чувам носово пеене, като моето пеене! Не знам дали е модерно, но и аз се боря да го премахна! Без учител май няма да минем и двамата!

Арлина е заглавие на мойта любима песен от Нова Генерация.

Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Нито съм от професионалистите, нито съм от разбирачите ... но гласът ти ми харесва, има нещо особено в него, особена "бленда" ... приятно звучи

Това е ценно, според мен ... и за да не повтарям останалите само ще кажа - понеже питаш, иначе не бих си позволил - имаш работа, не се занимавай с безсмислени експерименти, отивай да учиш - да пееш, да пееш с някой, който да те води - и да го ошлайфаш тоя глас - техниката на пеене е голяма работа, тя се учи и придобива, не я подценявай ... само таланта е от Господ, всичко друго ... знаеш, предполагам...лесно нема :-)

Успех!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.