Jump to content
Българският форум за музиканти

Elixir


d.b.slavchev

Recommended Posts

Е то и на мен не ми пречи да бича метализми с Елексир; даже и с Дърварио пак си бича... :)

Но ми се струват по-неподходящи за тази цел от другите, които изброих. Казвам го като човек, пробвал доста различни струни, за да си харесам нещо.

 

BTW, наистина нямам против да свиря с Дърварио, ако мога да си ги купувам/сменям всяка седмица. В началото наистина доста добре звънят. Но на цена 30-40 лв не си заслужава, при положение, че Елексир или DR могат да ти дойдат до вратата за 60-70-80.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Вече съм пробвал повечето марки, които са на пазара.Коутед съм пробвал Еликсир и Уоруик и уоруика тотално губи.Лично на мен допира на еликсира в лявата ръка много ми харесва, защото съм попадал на струни, при които глиса е мъка.По ДР също добре се пръзга ръката.При интензивно свирене с перо найстина Еликсира се разплита и за седмица по 8 часа свирене струните могат да помътнеят .Звука му си има собствен отпечатък, който не допада на всеки. Ако ръцете ти се потят Еликсира е добър вариант.

Аз лично малко се разочаровах от марката защото от няколко месеца струните им за китара не са анти ръст-първите 3 са без покритие и ръждясаха на третия ден.Китариста бе в потрес, а от фирмата обясниха че имали проблем с доставките на покритието.

За баса все още не са направили подобно нещо :greenangel:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвал съм от така наречените coated струни на различни производители,но Elixir най-много ми допадат.За дължината на "живота" им зависи колко често свириш и както каза Caruso дали ти се потят ръцете(както при мен :( ).. Повече ми е интересeн новият им продукт stainless steel,защото на мен определено ми се иска малко повече bright в техните струни.

http://www.notreble....o-string-lines/

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!Аз съм с Еликсир 45-105 от 31-ви август до сега нямам никаква промяна в тона и в състоянието на струните наистина страхотни струни!Свиря в 2 банди и дропвам от ми бемол в дроп до и мога да кажа, че се държат много добре!И в дроп до свиря хардкор/метълкор и мога да кажа, че определено стават за тежки стилове!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...31-ви август до сега нямам никаква промяна в тона...

 

Как разбра? Сигурен ли си, че ако днес си сложиш чисто нов комплект няма да чуеш никаква разлика. Промяната в тона на струните с покритие става бавно и затова се улавя по-трудно. Другата причина е, че и като нови, те звучат малко по-топло, именно заради покритието, така че промяната не е толкова драстична.

Редактирано от blr
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

здравейте колеги! Спрях да ползвам тази марка струни не толкова заради промяна в звука или заради конците които стърчат. Основната причина беше че изфълшивяват. Това важи с особена сила за петата струна. Не мога да кажа точно след колко месеца, но не са повече от 4 или 5 най дебелата струна изгубва тона си и и хвърля в дълбок размисъл както тунера, така и ушите ми. Възможно е да съм попаднал на кофти партида и просто комплектът да се е оказал дефектен ( три пъти)! реших да мина на по евтини струни . сега свиря с ghs и съм доволен. Смених ги скоро и не знам кога ще изфълшивеят, като му дойде времето ще разбера. Пиша тук за да ви питам дали и при вас е имало проблем с тона, понеже виждам, че говорите предимно за звук.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Темата е доста старичка, но реших и аз да споделя скорошните си премеждия. Доста години (до преди около две години) свирих постоянно с Ърни Бол никел и бях доволен. Преди около две години реших малко да разнообразя и да пробвам други марки. Взех си Ротосаунд стоманени, доста ми харесаха като звукови характеристики, но го имаше лекия първоначален шок от смяната на никел със стомана и чувството за шкурка на стоманените струни, с което се свиква бързо де :) Първа и втора струна си заминаха млади и зелени след една две седмици свирене. Реших, че може и да е бил кофти комплект, но повече не си взех такива. Минах на Дънлоп никел, тъй като не намерих стоманени такива (стоманата доста повече ми допада и като звук и с по-високата им твърдост, тъй като налагам с повечко сила). Смених два три комплекта Дънлоп за десетина месеца, но забелязах, че около втория месец почват да изфалшивяват и то сериозно, проблем който не съществуваше при Ърни бола. Но пък Дънлопа са си около 15-20 лева под Бола, та за това известно време карах с тях. Разликата в живота им, като запазване на тона е сравнително малка.

Така до преди около месец. Тъй като правя записи в момента, напазарявам си нов Дънлоп никел - 43лв. (отново не успях да си открия подходящи като размер стоманени), монтирам и залющвам една песен, по средата на която (около 2 часа) Дънлопа казва довиждане драги зрители! Стъписах се, но реших че е бил кофти комплект и не обърнах особено внимание. След няколко дни си напазарявам Ърни Бол, отново никел 50лв. уж за по-сигурно, да не се повтори същата история. Но историята се повтаря едно към едно, за час-два и до там. Дали съм попаднал на гадни комплекти или поради жегите и повечето пот - не знам. Но факт, че съм стотина кинта назад, а не мога да си свърша работата (не че ми е професионална работа, но така му е думата :) )

Тогава реших да пробвам Еликсира като крайна мярка (крайна заради цената). Имат покритие, следователно би трябвало да няма проблем, ако причината е потта. Имах щастието и късмета да си открия перфектния комплект (според моите предпочитания) в тяхно лице. Размер 45-65-85-105-130, стомана, хексагонална сърцевина - повече твърдост, покритие - против пот, явно в моя случай :). Усещането на покритието ми допада доста, както беше споменал колега по-горе. Вярно 113лв., но и преди това дадох почти толкова и си заминаха безславно. За сега съм с тях само от около 2 седмици, но до тук съм пре доволен, за сега не са мръднали. Вярно са малко по-топли, но на фона на всичко останало, ми допадат страшно много.

Та така де, бая нещо изписах, ако съм бил поне малко полезен на някой ще се радвам.

 

Поздрави и със здраве!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.