Jump to content
Българският форум за музиканти

Elixir


d.b.slavchev

Recommended Posts

Искам да чуя мненията ви за еликсир струни няма значение какъв размер, нераждавейки. Какви впечатления имате и колко средно са ви издържали преди да започнат да се захабяват лошо

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Около 3 месеца. Според мен не си заслужава, предвид цената. При мен изкарват 2 пъти по-дълго от струни без покритие, но струват тройно. Хора, които свирят с перо, особено с повечко атака са се оплаквали, че покритието пада на парцали на мястото, където перото удря струните и това се случва след около 2 месеца.

Бих ги ползвал само ако ми се налага да свиря на място с много висока влажност, където "голите" струни заминават за дни.

Като звук са малко по-топли, да не кажа убити в сравнение с обикновените и са леко хлъзгави, заради покритието.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ползвам елексир от 5 години..Сменявам ги по 1 път на година...При нормално човешко свирене, без изнасилване на инструмента, заглъхват чак на 10-11 тия месец..А аз не е като да не свиря с китара на която се чуват тея неща...Лично аз препоръчвам...но са си скъпички на мен 6 струнния комплект ми излиза 130 кинта ..А от парцалите не се притеснявай освен естетическата хава, другото си е наред.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Еликсирите(coated) на единия ми бас още са си дефолтните му струни, с които го купих. Заглъхнаха след около година, но все още имат не лош тон за разлика от другия бас, чийто струни загинаха геройски като тон след 3 месеца. Свиря само с пръсти и са запазени като външен вид, но въпреки това леко се "разрошиха" над соупбарите, защото ги налагам доста силово. Струват си парите, но като цяло нямам база за сравнение с други coated струни поради неналичието на пазара ни в период, в който се налагаше смяна и можех да си позволя такава, защото и при мен нещата са 130лв. за комплект струни, а като не свиря с група от доста време, не виждам смисъл да давам тези пари за момента.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Елексир са яки струни, но лично на мен не им допада тонът им. Леко по-среднисти са, не са ми "metal" някак си. Лично според мен не си заслужават парите, поне тези, които им искат по родните магазини. Да не говорим, че са единствените що-годе нормални струни на пазара. Чудя се защо все още има хора, които се ограничават с родното еднообразие...

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз също ги ползвам и съм доволен. Свиря с 5 струнния комплект и карам с него около година, като сменям на 6 месеца само 5-та струна, която е на цена около 25 лв. При мен предимно тя заглъхва.

Ако може човек да си го позволи си заслужават, но все пак всичко зависи от предпочитанията кой какъв звук търси.

Наскоро от Ваньо Несторов взех едни Хартке-та. Плътен звук, със страничен ефект-много цапат пръстите. Имаха силен и изравнен тон, но издържаха само 4 месеца. В момента пробвам "Уоруик Ред Лейбъл 45/135 и да видим колко ще издържат. С "Тъмб-а" добре звучат, ама нали са си адаши...

Редактирано от armario
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един път съм имал такива струни,понеже баса който купувах идваше заводски с такива,звучаха страхотно!Първите 4-5 месеца ,почти никаква промяна на тона някъде една година свирих с тях.Свиря само с перо и покритието наистина се лющи,но според мен последствията са само естетически,единствения им недостатък е високата цена и ако имаш повече от един бас си е проблем!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Зелени, розови, черни...

Всички по-големи марки имат струни с покритие. Сега се сещам за D'addario, Warwick, Earnie Ball, DR, GHS. Ползвал съм само Elixir, такаче сравнение не мога да направя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление цветното пада за няколко дни (където се пиква), инак също са яки.

 

Edit: Няколко дни на китарните, за бас може да държат повече, особено при фингър стайл само. Забележката на kmfb се приема! :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

DR са за мен по-готини от Елексир, именно поради личностното ми предпочитание за звук. Иначе издържат също толкова. Имал съм черни, жълти неон и обикновени, но пак с покритие.

Честно казано, от DR и Dean Markley съм най-доволен - излизат 60-70 лв. с доставката до татковината и държат... ми аз ги ползвам 4-5 месеца, но остава хляб в тях.

 

Baby Thomas, не е точно за няколко дни, но пада бързо, да, включително и където натискаш по-чесно с лявата ръка. Но пък са куул :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз свиря с Еликсир на Ибанеца. Чудесни струни, с по-мек звук, идеални за поп и джаз (и каквото и да е, не-агресивно). Тона им пада за няколко месеца, но аз като не свиря активно, ги сменям през година- две... За по-меки стилове си заслужават определено!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

^ И не само - на мен никога не ми е пречело да си бича метълизми на тях. Иначе, да, предполагам , че на хората, които не са свирили с такива до момента ще им се видят глухи. Все пак, запазват тон дълго време, а това, че са мазни - мен дори ме кефи. В един момент бях с Elixir на всичките си басове. :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.