Jump to content
Българският форум за музиканти

Музикално студио Soul Station - уроци по китара, пеене, бас, барабани, пиано; Skype видео-уроци; джаз и блус уъркшоп; теоретични курсове


Recommended Posts

Soul Station е образователен център, предлагащ разнообразни възможности да развиете умението си да свирите на инструмент, да пеете и да обогатите музикалната си култура в областа на модерната музика. Всички уроци и курсове се преподават по система, взаимствана от американското музикално образование. Обучението е практически насочено и е съобразено с индивидуалните предпочитания на всеки курсист.




 

Някои от предимствата на обучението и услугите, предлагани в Soul Station са:

 



• Уроци по китара, Уроци по пеене, Уроци по бас, Уроци по барабани;

 


• Изключително разнообразие на преподаваните музикални стилове: от блус, поп и рок, през джаз, соул и фънк до латин, афро-кубинска и бразилска музика;



 

Skype видео-уроци - виртуална форма на обучение, предлагаща уникална възможност за свързване на ученик и учител без значение от местоположението им. Преподавателите в Soul Station са утвърдени български музиканти изявяващи се на международна сцена, живеещи в "най-горещите" музикални точки по света: Росен Неделчев (барабани; Ню Йорк); Трифон Димитров (бас/контрабас; Ню Йорк); Боян Христов (китара; Бостън); Мария Бръчкова (пеене; Лондон); Вяра Иванова (пеене; Глазгоу);



 

• Групови курсове - джаз уъркшоп и блус уъркшоп. Участниците разглеждат и дискутират характерни пиеси от стиловете, свързани с джаз музиката (суинг, бибоп, боса нова, джаз-блус, балада) и различните видове блус (традиционен, чикагски, тексаски, минорен, блус-рок). Груповите курсове се провеждат с ритъм секция! 



 

Теоретични курсове - солфеж, теория, аранжимент, хармония, импровизация, компютърен нотопис (Finale); 



 

Семинари и специални събития - периодично организирани майсторски класове и уъркшоп-семинари. 




 

 

В сайта на Soul Station можете да откриете още и секция за безплатни учебни материали, както и каталог на музикалните формации, свързани със студио Soul Station.



 

Всички курсове и услуги се предлагат на български и английски език.



 

За подробна информация:

 www.SoulStation.bg

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

Здравейте!

 

На 1 октомври Музикално студио SoulStation.bg навършва една година! По този повод ще се проведе безплатен уъркшоп по китара с преподавател Петър Георгиев! Темата е "Методика на свиренето на китара - практически съвети за по-бързо и пълноценно развитие". Повече информация може да намерите в тази тема: http://forum.muzikant.org/topic/124743-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BD-%D1%83%D1%8A%D1%80%D0%BA%D1%88%D0%BE%D0%BF-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D1%80%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B8/page__pid__761932?do=findComment&comment=761932

 

Очаквайте още уъркшоп семинари с различни преподаватели!

 

С пожелание за много вдъхновение,

 

екипът на SoulStation.bg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обмисляме и такъв вариант! Но най-вече ще започнем да качваме видео-записите от всички специални събития в сайта ни! През ноември ще организираме уъркшоп по джаз китара с преподавател от чужбина, така че най-интересното предстои!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте, приятели!

 

По случай първият си рожден ден, Музикално студио SoulStation.bg обявява страхотна промоция - през месец октомври уроците по китара с преподавател Петър Георгиев ще бъдат на цена 20лв. за астрономически час! Местата са ограничени (промоцията важи за нови курсисти)!

 

За записване: http://soulstation.bg/kontakt

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Музикално студио SoulStation.bg организира поредица от концерти за соло джаз китара с Петър Георгиев в ArtPoint (Mall of Sofia). Ще чуете суинг, бибоп, боса нова, блус, r'n'b и boogaloo. Събитието е отворено за всеки, който иска да се включи и да изсвири нещо, а също така и да зададе своите музикални въпроси към Петър Георгиев (преподавател по китара в SoulStation.bg). Така че грабвайте инструментите и идвайте - ще може да получите безплатна консултация по китара!

 

Първата дата е днес, вторник, 9 октомври. Начало в 18:30. ArtPoint се намира на първия етаж в Mall of Sofia. Вход свободен!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте!

 

Този четвъртък в Музикално студио www.SoulStation.bg ще организираме поредния уъркшоп, но този път той ще е насочен към вокалистите. Преподавателят ни по пеене - Вяра Иванова ще сподели своя опит и знания на тема: "Да репетираме ефективно - какво, как и колко?". Уъркшопът ще бъде с продължителност два астрономически часа и е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали музиканти.

 

Повече информация за Вяра Иванова може да намерите тук: http://soulstation.bg/viara-ivanova

 

Уъркшопът ще се проведе в четвъртък, 18 октомври, от 18:30ч. в Музикално студио SoulStation.bg (бул. Дондуков 67). Вход 5лв.

 

Заявете своето участие чрез email формата тук: http://soulstation.bg/kontakt, като попълните своето име, email, тема - "уъркшоп по пеене", а в графата "Съобщение" - от колко години се занимавате с пеете и предпочитаните ви стилове. Местата са ограничени!

 

Подробности относно уъркшопа може да намерите и в темата ни в раздел Какво, къде, кога?.

Редактирано от kitaratapesho
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 4 weeks later...

Здравейте! На 13 ноември 2012г. (вторник), Музикално студио SoulStation.bg организира поредното уникално събитие - безплатен уъркшоп на тема "Организиране на приоритетите и времето за упражняване" с лектор Петър Георгиев!

 

Целта на уъркшопа е да разгледа всички аспекти на музикалната практика, на които можем да обърнем внимание, за да напредваме по-бързо и пълноценно в музикалното изкуство. Някои от аспектите, които ще разгледаме са:

 

• Как да обогатим и разнообразим репертоара си;

 

• Разсвирване и технически упражнения;

 

• Звукоизвличане и качество на тона;

 

• Упражнения за ритмика и groove;

 

• Развиване на импровизаторските умения;

 

• Полезни съвети за работата с други музиканти.

 

 

Уъркшопът е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали музиканти и всички инструменти (и вокалисти). Курсът ще бъде с продължителност два астрономически часа (две части с кратка почивка). В първата част ще бъде представена и разгледана основната тема, а във втората - участниците ще могат да зададат своите въпроси.

 

Заявете своето участие чрез email формата тук: http://soulstation.bg/kontakt, като попълните своето име, email, тема - "уъркшоп", а в графата "Съобщение" - години и инструмент. Местата са ограничени!

 

 

Информация за лектора Петър Георгиев може да намерите тук: http://soulstation.bg/petar-georgiev

 

 

Уъркшопът ще се проведе в 13 ноември 2012г. (вторник), от 19:00ч. в Музикално студио http://www.SoulStation.bg (бул. Дондуков 67).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

На 27.11 (вторник) от 19:00 в Музикално студио SoulStation.bg ще се проведе поредното уникално събитие - уъркшоп по джаз импровизация, воден от испанския китарист Telmo Fernandez! Форматът на уъркшопа ще бъде отворен - всеки ще има възможност да посвири с Телмо и да го попита въпроси относно китарата, джаз музиката, импровизацията, акомпанирате и всичко останало! Уъркшопът е подходящ за всички инструменталисти! На разположение в студиото имаме сет барабани, пиано, микрофони и усилватели, така че си носете само инструментите (ако свирите на китара/бас/духoви).

 

Телмо е страхотен джаз китарист от Луго, Испания, който активно свири по фестивали и клубните сцени из цял свят - Испания, Германия, Италия, САЩ. В периода 2006-2010г. живее в Ню Йорк, където свири и записва няколко албума с музиканти като Brian Charette, Jared Gold, както и р'н'б/соул групата от Ню Орлиънс - Eclectik Soul. При престоя си в Голямата ябълка, Телмо взима уроци с най-големите китаристи на джаз сцената в Харлем - Peter Bernstein, Rodney Jones, Ed Cherry, Ron Jackson.

 

Може да чуете няколко парчета от последния албум на Телмо тук:

 

http://soulstation.bg/uarkshop-po-dzhaz-improvizaciia-s-telmo-fernandez-ispaniia-27112012

 

 

27.11 (вторник), от 19:00 в Музикално студио SoulStation.bg (бул. Дондуков 67). Такса за участие - 20лв. Предварително записване чрез email формата тук: http://soulstation.bg/kontakt. Попълнете име, e-mail, тема "Уъркшоп по импровизация" и съобщение - инструмент.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 month later...

За много години! 

 

В момента има текуща промоция на уроците по китара с мен (Петър Георгиев). Ако дадете like на страницата ни във facebook - www.facebook.com/soulstation.bg и споделите плакатчето за промоцията (ще го намерите на страницата; изглежда като прикаченият файл), ще получите 50% процента намаление от цената на един урок. Което прави 10лв. за урок по китара

 

Записването става на www.SoulStation.bg. Бройките са ограничени! 

 

С пожелание за много здраве и вдъхновение през 2013г.,

 

Петър Георгиев

pppp.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 8 months later...

По случай своят втори рожден ден и международния ден на музика (1 октомври), в Музикално студио SoulStation.bg ще се проведе поредния уъркшоп. Лектор този път отново ще е Вяра Иванова - музикант и преподавател, живеещ в Глазгоу. 
 

Поп пеене - техника и интерпретация 

 

Целта на уъркшопа е да се обсъдят конкретни трудности, които се срещат при изпълнение на поп репертоар и възможни практически решения. Ще се разгледат някои основни положения :

• техника на дишане 
• опора
• органи на гласа и функцията им. 

Вяра ще покаже и няколко групи упражнения: 

• за дишане
• за резонанс 
• за работа по преходите 
• за развиване на слуха 
• фразиране и импровизация

Уъркшопът е подходящ както за начинаещи, така и за напреднали. Желаещите могат да донесат със себе си песен (текст+бекинг трак), по която работят и в която срещат трудности.

Уъркшопът ще се проведе на 7-ми октомври, понеделник, от 19:00 в Музикално студио SoulStation.bg - бул. Дондуков 67, етаж 6. Такса за участие: 10лв. 

Заявете своето участие чрез email формата тук: http://soulstation.bg/kontakt, като попълните своето име, email, тема - "уъркшоп по пеене", а в графата "Съобщение" - от колко години се занимавате с пеете и предпочитаните ви стилове. Местата са ограничени!


 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 1 year later...
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.