Jump to content
Българският форум за музиканти

Проблем с шум от ел.мрежа в кондензаторен микрофон


salt

Recommended Posts

...Купих си активен филтър за хармоници за промишлено предприятие и нямам шум в микрофона...

защото в определейи дни има брум в определени няма.Изводът - някой пуска източник на хармоници в опредлени дни ...

Така значи, има активен филтър за хармоници, ама като пусне някой хармоници, все едно няма филтър...

Мойте поздравления!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Едното беше шеаг.Другото иситна.Значи.В десйтвителнсот понякгоа се появява брум, понякога не и тов ане зависи от нещата котио съм включил в моята стая.Явно щом не е така, това смушение идва от съсед в жилищната сграда или от трафопоста.Знам ли?Може би разбираш от тези неща и ако наиситна е така, би ли бил така добър да обясниш с аргументи какво е твоето менние.Благодаря :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:wallbash: правописа, честно!!!!

А дали в някоя от стаите нямаш случайно димер на осветлението? Или вентилатор в тоалетната? Или абсорбатор в кухнята? Всички те са потенциални (и кинетични) източници на брум - особено димера.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мога да ти напиша само общи приказки:

Задават се критерии за величините, с които ще работим.

Намира се и се изолира проблема.

Изучава се причината му.

Неутрализира се причината или се подтиска причинителят.

Анализира се въздействието му върху важните за нас величини.

Ако сме достигнали критериите и не сме влошили други обявяваме случая за приключил.

 

Офтопик: Рази вечер ремонтирах лампов радиоприемник. Шумеше по всевъзможен начин.

Сложих някакъв случаен филтър на захранващия кабел. Положението се подобри. Забелязах, че като чукна филтъра с дръжката на отвертката радиото пука и кънти. Презапоих десетината спойки на филтъра и спря да чува отвертката.

После на средни вълни имаше някакво досадно пищене в целия диапазон. Изключих компютъра и чак когато ЛЦД мониторът изгасна пищенето изчезна.

Намалих си регулатора на поялника - почна той да се чува.

Чак след 10 минути борба успях да чуя истинските шумове на радиото, непородени от близкостоящите ел.уреди.

Извод: В бита сме заобиколени с множество разни устройства, които генерират какво ли не в мрежата и ефира. Няма универсално решение на проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 7 months later...

Здравейте, бях пуснал тази тема отдавна и отново се появиха шумове в мрежата.Има ли някой който знае не как да ми обясни явлението, защото донякъде е понятно донакъде не, а как да се справя с брума.Какво да си купя за да премахна шумовете.Има ли устросйтво, което е сглобено,компектовано и достъпно на нашпия пазар чрез което да премахна този брум от систеамта?Благодаря

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шумове в коя мрежа и в какво или във всичко? :) Имаш шумове в мониторите като работиш, в слушалките, в записа като записваш, в китарата като свириш, постоянни ли са временни ли? Дай нещо по-така като информация.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Колегата е прав, опитай да "дешифрираш" откъде идва брума. Аз миналата седмица борих едни подобни странни звуци и мислех, че е в микрофонния вход. Оказа се след аудио интерфейса (на запис нямаше грам шум, само на изхода се чуваше). ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

инж. Манов е дал решението на първа страница ...

 

Сега ще отида в област недолюбвана от мнозинството - решението на този вид проблеми не е евтино решение. Наложително е достатъчно количество истински DI boxes с галванично разделяне, разделителни трансформатори с филтри в мрежовите структури и дори устройства, наречени електрически станции, които разделят галванически и поддържат чисто мрежово напрежение.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

От вече достатъчно дългият ми опит във форума, съм разбрал, че има теми, в които няма смисъл да се пише.

Също е загуба на време, да се налива в кофа без дъно - няма да се напълни.

Затова предпочитам да помагам на едни, и да не обръщам внимание на други.

Изключително се радвам да кореспондирам във форума със хора, с които правим хубави и умни теми. За което им Благодаря !!!

Редактирано от Parni_Valjak
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Опсиал съм проблема в началото на псота ми.Можеше да го прочетете поне...

Потребител Parni_Valjak, когато не можеш да помогнеш не пиши празни приказки.

Повторно оябснявам проблема, тъй като не сте забелязали описанието в началото на псота ми...

Изпозлвам лаптоп с импулсно захранване. аудио интерфейс на USB M AUDIO FAST TRACK

Кондензаторен микрофон всключен към саунд картата. Всички кабели и конектори са в изрпавност.

Нискочестотен брум се появява при запис и и прослувшане на сигнала,когато към лаптопа има включена периферия с импулсни зарханвания-в случая външен хард диск; когато самият лаптоп е включен в мрежата; шумвоете се появяват някои дни,други не.провбал съм вискчо и еидснтвеното коеот работи е да изключа лапотпа от мрежата и да е ан батерия ебз перфиерия.Само тогава няма брум.Не мога да гоизползвам така,защото записвам звука на външният хар диск.Включването на периферията към ралзични източници ан нарпежение не помага.Изключването на всички уреди в електрическта верига на апартамена вкойто записвам не помага. В определени слуаи и мрежи брум има, в други няма независимо от това какво и кдъе съм включил.Мсиля че е достатъчно ясно.Ако някой знае как да си включа лапотпа и периферият аму или с устросйтво,кото мога да закупя от някдъе да помогне.Ще съм изключително благодарен.Без заяждания.този форум не е за това. :) благодаря з аотговора за DI BOXA но познавам хроа,които имаха подоебн проблем купиха си DI box не знам каквъ точно,мсиля на беринджър и не имсе орпави проблема ,който беше идентичен с моя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Оффтопик, извинявам се:

 

Salt, бързото писане е хубаво нещо, но е още по-хубаво след него да прочетеш веднъж написаното, за да си отстраниш печатните грешки направени в бързината.

Един добре премерен текст без граматически грешки по презумпция кара четящия да го приеме по-сериозно.

Поне такова е моето мнение.

В сегашният си вид, горният ти пост е почти нечетлив.

 

Peace, не се заяждам, и аз имам подобен проблем :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тоз лаптоп с импулсно захранване заземен ли е? Пробвал ли си с друг микрофон, друг кабел, друг интерфейс, в друга стая, в друг апартамент, в друга сграда, друг лаптоп.... хората ти казаха - почваш да налучкваш докато октриеш какво може да е проблема - ако чакаш някой да отгатне вместо теб - дирек. За да не съм голословен - при мен веднъж проблема се оказа захранването на лаптопа, което реално не заземяваше компютъра. Добавих си една дебела жица, която от земя се закача за корпуса на лаптопа и положението там заспа. В другия случай се оказа кабела на китарата - скъп, марков, дъра-бъра, обаче точно той ми шуми - сменях жакове, мерих, чудих се - просто тоя кабел като прокълнат вкарва всякакви брумове и шумове от ефира. Втория проблем ми отне над половин година да го измъдря защото кой би ти предположил, че кабел за 50 гроша ще прави такава мизерия - е та на - прави.

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.