Jump to content
Българският форум за музиканти

Твърдата музика из софийските клубове!


Recommended Posts

Колега Славчо ,попаднал си в плен на заговор ,но и ти можеш да направиш нещо по въпроса!

На мен ми направиха оплакване още първата година /97ма беше май/.Аз обаче извиках ХЕИ/сега не знам коя инстанция отговаря,нещо ги покръстиха и там/.

Те правят замерване вътре в заведението, отвън на улицата и в жилището на този ,който се оплаква!

Вътре трябва също да си в нормите -/мисля 80-90дцб/.но може и да греша.Това може да се провери!Замерването показа ,че оплакването е неоснователно и отпадна!Не могат да ти пишат акт ,преди да са направили замерване на шума!Можеш да обжалваш в съда моментално!

Не вярвам да са променили драстично нормите за шум, на улицата нормалния фон беше 40-50дцл,доколкото помня!Да не е и повече.

Може инженер Тони Манов да внесе яснота евентуално!

Добре е да имаш 2ра врата към улицата и да бъдат изолирани вратите добре!Също работеща вентилация и затворени прозорци!

:cheers2:

 

Благодаря за информацията! Аз от други места съм чувал някакви подробности, но така и не се захванах да отида в ХЕИ, да проверя разпоредбите, да ги извикам за да ми направят измерване на шума. Но ще взема наистина да проверя.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • Отговори 79
  • Created
  • Последен отговор

Top Posters In This Topic

Твърдата музика, особено онази част от нея, която аз наричам "тежка", отдавна си е ъндърграунд в нашата страна.

 

Какво ви учудва, бе, колеги? Нещо щом е ъндърграунд, нормално е и да не се прави за пари, а по-скоро за чест и слава. Който не е доволен - най-добре да излезе от ъндърграунда или просто да не говори в парични измерения. Не знам защо трябва да се сърдите, че свирите за 20-50лв (примерно) или пък, че трябвало да дадете 30-40, за да свирите. В крайна сметка сте поели по един труден път и трябва да се търпят и загуби, не е ли така?

 

Всяко нещо изисква жертви и носи рискове, най-вече музицирането в България... ФАКТ!

 

Аз затова свиря с приятели само и единствено за кеф, не си правя сметка за възвръщане на инвестиции събиране на тълпи от луди фенки и т.н.

Една нормална работа да ви носи доходите е най-добре, а когато се изкара нещо от музика, нека е добре дошло! Като няма - няма, майната му! Не разчитайте само на един източник, иначе дупе да ви е яко, особено онези от вас, които искат да свирят от хеви метъл нагоре.

 

Поздрави!

Венци

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Прав си само,че някак си изместихме темата и не мисля че другите (и аз също)говориме за underground metal,

а по скоро за клубни банди или такива с "мераци" да излезнат на светло

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Мда, ако говорим за по-тежичка музика, тя си е ъндърграунд. Тук не става дума за печалба. При мен са били някои по-тежки банди(доста рядко разбира се) и определено не са събирали много хора. Обаче пък си имаше определени хора, които задължително идваха. На други банди я дошли, я не, но на тежките банди си идваха задължително. Така че някакви фенове си има. Въпроса е групите да си имат проучване и комуникация с феновете, за да няма много големи очаквания, които да се разминават с реалността.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

)говориме за underground metal,

а по скоро за клубни банди или такива с "мераци" да излезнат на светло

 

Така наречения от теб "ъндърграунд метал" няма как да излезе на светло , ако ще всеки ден да свири в клуб една банда.През 80те години до началото на 90те метал музиката беше мейнстрийм.Но това го направиха телевизии като MTV и VH1,големи звукозаписни лейбъли.

Редактирано от enuffZnuff
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам няколко български групи, които за "вас" са тежки, а за "нас" леки, които правят качествени неща, имат талант и издават своите албуми в чужбина, за сметка на издателя, а не от джоба си.

Тези банди не могат да разчитат на приходи от продажби, обаче не се набутват с пари и най-важното се чувстват удовлетворени и определено са излезли на светло.

Не са изключение случаИте, когато ги търсят и за съпорт на сериозни имена.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Знам няколко български групи, които за "вас" са тежки, а за "нас" леки, които правят качествени неща, имат талант и издават своите албуми в чужбина, за сметка на издателя, а не от джоба си.

Тези банди не могат да разчитат на приходи от продажби, обаче не се набутват с пари и най-важното се чувстват удовлетворени и определено са излезли на светло.

Не са изключение случайте, когато ги търсят и за съпорт на сериозни имена.

 

Мда и аз дочувам за такива БГ банди. Не съм много в час, но май Еуфобия щяха да участват с Вадер и Горгорот в някакво европейско турне. Та доколкото ми е известен калибъра на тези банди, това си е успех за пичовете.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Може и да не съм съвсем прав, но екстремния метъл горе-долу навсякъде по света си е underground сцена.

 

Примерно доста популярна напоследък банда като

не се издържат с музика, всеки от групата работи full-time друга професия. А пък 3те им официални клипа имат над 16 милиона гледания в YouTube, следователно би трябвало да имат доста фенове.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не е важно колко фенове имаш, а колко от тях без да се замислят са готови да платят съответната сума за албум, билет за концерт, тениска и т.н. Но това, разбира се, ако говорим във финансово отношение. Иначе група без фенове е банда ентусиасти дето си чешат инструментите ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

  • 2 weeks later...

Пичове, ако някой измисли добър механизъм за уреждане на заплащането за концертите по клубове, трябва да му дадат Нобелова награда...особено в България. Всеки гледа той да се облагодетелства : Собствениците искат да си напълнят клуба и да спечелят много без нищо да правят за музикантите - разлепят си постерчета на 5 места в града, където понякога дори входа не фигурира, защото може да откаже хората. Публиката се чувства, все едно някой е длъжен да им угажда и се сърдят и държат грубо, когато се окаже, че човека на входа отказва да ги пусне без билет срещу почерпка. Човека на входа - ако е с групата - пуска техни хора без билети, които дори не консумират нищо в клуба, че дори си внасят и отвън. Ако е от клуба има следната уговорка - вместо билет, да си поръча нещо от бара на същата стойност, така че парите да са за тях, а не за групата. Музикантите, като им е ясно, че няма да изкарат пари от това, се отнасят несериозно и закъсняват, а някой път дори свирят песни, за които не са подготвени....И се почва едно : кой на кого какво дължи, кой какво е свирил, кой е виновен, защо така е станало, кой кого се е опитал да прецака ....баш по балкански. Стига се и до куриози от рода - да се иска и членовете на групата да си платят вход за концерта си :Д:Д:Д или група, на която е платено предварително да се окаже, че може да изсвири 2-3 песни и други подобни...

Това са някои от примерите, с които аз съм се сблъсквал.Има още много...и много начини, дето се вика - да се опитваме "да е*ем Дявола", ама все така става, че все той нас...

Моето мнение е, че трябва да има поне малко твърдо заплащане, колкото да гарантира сериозното отношение и на двете страни. А на входа - някоя от онези закоравели лелички, дето събират стотинките по тоалетните, щото с тях пазарлъци - НЯМА !!! :Д:Д:Д:Д

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

+ 1

Интереса клати феса

Като няма кой да плаща никой не го възприема на сериозно а камо ли да ти изисква какво да му свириш

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За нас клубовете станаха с един по-малко след събота:

 

http://forum.muzikant.org/topic/118852-united-metal-fest-club-the-box-240312a/page__view__findpost__p__736905

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аве мъчи ме нещо много....На мен сега като ми предлагат да свиря в ^ , да бойкотирам, знаейки, че доста други няма да напраят това и да пропусна възможност да трупам сценичен опит и контакти с прохождащата банда, в която свиря ли? Защото на мен ми изнасят условията на клуба засега. Но пък съм върл фен на Тонката и на всички прецакани по тоя начин и лично ме е яд, ама много.

Е, дайте съвет.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Баце, на тоя въпрос трябва да си отговориш сам. Ако наистина има едно общество на групите, добре е да се обсъди ситуацията и ако всички са единни решават и правят бойкот на клуба Х. Въпроса е дали това си заслужава бойкот, след като се разбра, че за това електронно парти е имало реклама, знаело се е от преди, имало си е плакати, час, дата и така нататък. Ако наистина импресариото или собственика или управителя на клуба(който и да е бил там) е казал на пичовете буквално 10 минути преди свиренето че ще свирят до 11 и половина е наистина тъпо. Но случват се такива неща и не е пък толкова голяма болка за умиране. Къде им е бил пък на тях акъла да не видят плакати, реклами и т.н. за това електронно парти (доколкото разбрах имало е и гости от чужбина, значи този ивент всъщност е бил основния за вечерта) и да питат заблеяния шеф на клуба, абе пич, как ще свирим ние тая вечер, като има и друг ивент?! И при тези условия просто да му кажат - пич, давай друга дата!

Между другото добре е да има нещо като синдикат да групите, но не знам дали някога ще се получи. Също така добре е да има и някаква организация на клубовете. Така много от нещата ще се избистрят и ще си дойдат на мястото. И няма да си клопаме клавиатурите да ги разискваме, щото положението би било оптимално и за двете страни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.