Jump to content
Българският форум за музиканти

"Златопръстият" - сюита за кавал и симфоночен оркестър


Recommended Posts

Васил Бележков

 

"Златопръстият" - сюита за кавал и симфоничен оркестър

/в памет на Стоян Величков/

 

1 ч. "Спомени"

2 ч. "... прочуло се е ..."

3 ч. "Горска картина"

4 ч. "Люлчена песен"

5 ч. "Пасторал"

6 ч. "Финал"

 

НОВ СИМФОНИЧЕН ОРКЕСТЪР

диригент: Боби Йоцов

 

солист: Кирил Бележков (кавал)

 

Видеозаписът е от концерт-финал на "11-ти международен конкурс за композиране на симфонично произведение в 7/8", където творбата печели втора награда.

 

17 октомври 2011 г., Концертна зала на НМУ "Любомир Пипков" - София

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Браво!!! :bravo:

Много добро начинание! На мен, най-много ми харесаха, последните три части!

Успехи!!! :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Естествена Красота. :coolp: Много ми допада такава музика. Ако се сетиш за в бъдеще да ни информираш предварително за други концертни изпълнения на тези творби ще се опитам да присъствам. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:godbless: Човече, та ти си щастливец! Композирал си хубава музика и си намерил живи хора да ти я изпълнят перфектно приживе и то млад! Повечето от нас тук дни и нощи, дълги години се борят и надхитрят компютъра за да го накарат да им изпълни идеите, а ти си подходил директно към хората и къде-къде по лесно си ги убедил да свирят музиката ти! :godbless: Как го направи? Предполагам, че не си милионер? :coolp: Давай все така! :thumbs_up: Редактирано от Лими
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

:godbless: Човече, та ти си щастливец! Композирал си хубава музика и си намерил живи хора да ти я изпълнят перфектно приживе и то млад! Повечето от нас тук дни и нощи, дълги години се борят и надхитрят компютъра за да го накарат да им изпълни идеите, а ти си подходил директно към хората и къде-къде по лесно си ги убедил да свирят музиката ти! :godbless: Как го направи? Предполагам, че не си милионер? :coolp: Давай все така! :thumbs_up:

 

Не съм милионер, определено :) Класирах се на финала на един конкурс и според регламента Нов Симфоничен оркестър изпълни моето произведение, както и произведенията на другите трима финалисти. В това отношение наистина съм щастливец - имам точно 2 симфонични произведения, като и двете видяха жив оркестър и публика. И най-хубавото беше, че самите оркестранти оценяват музиката, която съм им дал да свирят и усещат как съм написал отделните оркестрови партии така, сякаш свиря на съответните инструменти. А солистът беше планиран още преди години - самият Стоян Величков (вечна му памет) го определи като "завършен кавалджия" още преди 4 години, когато брат ми беше само на 20 години. Цялото преживяване около репетициите с оркестъра за мен беше като приказка, която приключи само за 3-4 дни.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Отговорете в темата...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Предишното ви съдържание бе възстановено.   Свободно редактиране

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.