Jump to content
Българският форум за музиканти

Става ли за нещо тази Кремона ?


Mike Shinoda

Recommended Posts

Бе че са сопи, сопи са :) Навремето си правих китара, мисля че грифа беше от Кремона, тялото беше къстъм от липа (тип RR :)) и хъмбъкър на бриджа... тая китара имаше такъв невероятен състейн :metalist:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Наистина са сопи, но всички ,които сме по възрастни сме започнали с такива китари. Помня ,че за моята първа Орфей съм събирал стотинка по стотинка да си я купя. И като си я купих съм и се радвал от сърце. Пазя я и до днес.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Струваха 101лв /защо ли не 100 без един?/ в ЦУМ, с отпуснати струни. Решиш ли да я настроиш, за да я пробваш продавачките ни се караха.

- Защо натягаш ключовете? Ще се изкриви грифът.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Един съфорумник любезно ми продаде на символична цена такава кремона. Когато я стегна, живот и здраве, ще разбера става ли за нещо. Ще пусна и семпли. Ще запиша и семпли с китайски двесталевов скуайър за сравнение. :whistle:

  • Like 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На скоро един приятел си закупи една Кремона за 40лв. от някакъв човечец. Беше в трагично състояние, когато му

зададох въпроса " за какво ти е този боклук ? " той ми отговори с лекота

- От любов към спорта.

Та на въпроса " става ли за нещо тази Кремона ? "

Става, но зависи от гледната точка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Срещу 120лв за работата - ще ти я боядисам (тялото и грифа) Ще ти оправя потенциометрите без да ги сменяш, но ще трябва да дадеш още 30лв за боя и лак. От там на татък сменяш адаптерите (с Gibson,Fender,Seymour Duncan,Dimarzio,Shaller) и направо си в космоса.Познавам китарата има добър звук идващ от тялото не става въпрос за адаптерите. Ако сложиш Хъмбъкери адаптри и Флойтроуз направо трябва да я снимащ като - "няма такъв" екземпляр в интернет а за звук също. Ако решиш обади се но ще мога като се стопли времето за да съхне боята иначе ще трява да подгрявам и това ще оскъпи. Ако прагчетата са износени мога да ги сменя за 35лв - ( прагчете и смяна заедно).

тел. 0878919454 Skype - juveplu

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ще ти оправя потенциометрите без да ги сменяш.

Точно потенциометрите на тази китари трябва да се сменят задължително. Няма такъв боклук под слънцето! Нахакали са им от 250 килоома, фабрично потрошени при това. Доста по-добре е да се сложат свестни логаритмични от 500 килоома. Само при смята на потовете разликата в звука при тези китари става осезаема. По-скоро може да се случат читави адаптери, въпрос на късмет. Дали има "добър звук идващ от тялото", пак е въпрос на късмет. Първо трябва да разберете дали конкретната бройка си струва.

Пък ако и сложиш "флойтроз" /Floyd Rose/ сано ще и прецакаш състейна. Обикновено имат добър състейн.

IMHO

Редактирано от yotzzo
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Не ми се търси из форума, затова ще преразкажа с две думи:

Един човек от форума беше питал Кремона ли да си купи или Орфей.

Някой му отговори, че понеже той е имал Орфей го съветва да си купи Кремона.

 

Това в кръга на шегата, щом ти е подарък, задължително си я постегни, помоли някой да ти я понастрой, и ако ти е първа китара ще видиш, че ще ти се отблагодари. :thumbs_up:

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И запомни, Floyd Rose е мръсна дума. Каквото и да ти разправят разни дървени философи (доста от тях даже не знаят как се пише правилно). Floyd Rose + заключване на струните при главата = гарантирано скапване на звука, което не можеш да постигнеш даже с най-отвратителните адаптери, известни под името EMG.

  • Like 2
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ти изглежда четеш само собствените си писания. Виж по-горе "съветите" на един голям специалист. И пак ще повторя, по-гнусно нещо от Floyd Rose не е измисляно. Наличието му върху нечия китара говори предостатъчно за качествата на собственика.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Тук излизаме от темата ми се струва. Има доста отлични инструменти с Флойд Роуз тип тремоло (да не говорим че има и много лицензни изработки, които са по-добри и от оригинална), както и някои собственици, които се справят някак със свиренето, вкл. и с такъв тип тремоло. Еди Ван Хален ми идва наум например.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Guest
Темата е заключена и Вие нямате право да коментирате в нея.
×
×
  • Създай нов...

Важна информация!

Поставихме "бисквитки" на вашето устройство, за да направим този сайт по-добър. Можете да коригирате настройките си за "бисквитките" , в противен случай ще предположим, че сте съгласни с тяхното използване.